Polisen informerar EU-migranter som sitter ivägen

Polisen i Stockholm delar ut information till EU-migranter om att de måste följa ordningslagen. Problemen med detta är dock;

  1. Idag finns det otvetydiga bevis för att EU-migranter nonchalerar regelverk. De gör som de vill oavsett hur mycket information de får och de har heller ingen respekt för svensk polis längre.
  2. Förmodligen fler än hälften av EU-migranterna är analfabeter. Så även om det skulle finnas EU-migranter som respekterar lagen så är det inte säkert att de kan läsa vad som gäller.

Flera av de som tigger på Stockholms gator har ordnad sittplats och en stor mängd kollin. Det är inte förenligt med ordningslagen, enligt polisen som nu informerar gruppen om vad som gäller.

Rörelsehindrade ska inte behöva ta sig genom en snirklad bana med EU-migranter

– Vår kampanj ”En trottoar tillgänglig för alla” handlar om att människor som är rörelsehindrade på något sätt inte ska behöva runda vare sig reklamskyltar, sopsäckar, marschaller, cyklar eller tiggare som i princip bosatt sig på trottoaren, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen.

Red’s kom:
Rimligtvis ska ingen – oavsett om man har funktionshinder eller ej – behöva gå omvägar runt EU-migranter i offentlig miljö!

Stockholmspolisen informerar på ”flera språk”

Den senaste tiden har Stockholmspolisen delat ut flygblad på flera språk till EU-medborgare som ber om pengar i offentlig miljö.

Dels handlar det om att upplysa om möjligheten att anmäla brott, dels handlar det om att informera om ordningsregler.

Det är inte tillåtet att bosätta sig i offentliga miljöer, står det bland annat, och ”det är inte tillåtet att uppehålla sig på trottoarer eller vägar om det hindrar bilister, cyklister eller fotgängare”.

Reglerna grundar sig i ordningslagen.

– Vi säger till dem ”nej, det är inte olagligt att tigga, men ni får inte sitta på läskbackar eller liknande med alla era tillhörigheter för då tar ni allas gaturum i anspråk”. Vi har fått många klagomål från medborgare som tycker att det är svårt att ta sig fram på trottoaren, säger Mats Eriksson.

Gränsdragningsproblem

– Hela den här frågan är kantad av en mängd svåra gränsdragningar och är man något rättshaveristiskt lagd kan man ifrågasätta allt.

Red’s kom:
Vi vet att vänsterextremisterna kommer att ifrågasätta.

Men polisen vet att det inte går att överklaga informationen och därför helt riskfritt kan genomföra en kampanj som denna.

EU-migranter bryr sig föga om information

Såvitt jag vet har vi därför aldrig bötfällt någon, utan det handlar om att informera och de flesta förstår att de inte kan parkera sig så.

Red’s kom:
Om ”de flesta” förstår detta kan man diskutera, men vad vi vet är att i princip ingen EU-migrant kommer att förändra sitt beteende genom denna informationskampanj från polisen.

Tiggarna som är EU-medborgare får också veta att det finns möjlighet att stanna upp till fem nätter på härbärgen till en kostnad av 10 kronor natten.

Red’s kom:
Polisens information kommer inte att förbättra dagens problem det minsta, men en fördel är att när problemen kvarstår så ökar förståelsen bland folket för nödvändigheten att införa ett nationellt tiggeriförbud i Sverige (vilket redan en majoritet vill ha).Klicka här för att gå till artikeln i DN, 2016-05-10
Se även bl a;
EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret eller använd sökfunktionen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *