Ohållbart med tiggarläger

I Expressen skriver Ann-Charlotte Marteus att lägren med EU-migranter har blivit ett permanent och växande fenomen i Stockholm, och att detta inte håller längre.

De 130 platserna på härbärgen och 50 i evakueringslokal (där EU-migranterna kan bo i fem nätter efter en avhysning) är otillräckligt med tanke på att socialtjänsten uppskattar att det finns ca 600 fattiga EU-migranter i Stockholm. Kan vara många fler, och ökar ständigt.

Långsiktig strategi saknas

Antalet boplatser i Stockholm som uppskattades till 44 st i februari 2015 är idag, en månad senare, 50 stycken.

Medan det rödgrönrosa styret i Stockholm säger att EU-migranternas boplatser är oacceptabelt och intygar att boplatserna är temporära, så ökar och permanentas boplatserna.

Marteus skriver vältaligt;
Den sortens oordning och handfallenhet från det offentliga är inte bra för något samhälle. Det tär på det sociala kapitalet. Och det rika sociala kapital vi har i Sverige har vi skäl att vara rädda om. Det medverkar bland annat till att svensken gärna betalar skatt; hen litar på att stat och kommun sköter sina uppgifter kompetent. Den medverkar säkert också till människors stora beredskap att ta emot flyktingar och att ge bistånd.

Bästa hjälpen är i hemlandet

Marteus anser att vi ska hjälpa migranterna i deras hemländer och understryker att det finns 90-konton, samt ger konkreta exempel på olika biståndsprojekt.

Marteus tillägger;
Att påstå att det är SD-politik att ”hjälpa på plats” är smått narcissistiska dumheter. Självklart är det lättast för romer att integreras i sitt hemland, på hemspråket. Och om föräldrarna stannar hemma ökar chansen att deras barn får ordentlig skolgång. Så att de slipper följa sina föräldrar i tiggarspåren.

Politikernas handlingsförlamning skadar

Samtidigt måste åtgärder vidtas för att få bukt med boplatserna. Det går inte att komma ifrån. I längden för de inte någonting gott med sig, ens för fattiga EU-migranter.

Red’s kom:
Det är just detta som är synopsis här, och som inte minst Feministiskt Initiativ helt och hållet missat. När kommunerna underlättar för de fattiga EU-migranterna att bo i Sverige, genom att på olika sätt (ibl. via bulvaner) stödja EU-migranternas olagliga boplatser på allmän och privat mark eller att förse dem med härbärgen, etc, så kan resultatet inte bli annat än negativt för såväl EU-migranterna som för svenska medborgare.Klicka här för att gå till artikeln i Expressen, 2015-03-20Not. Bilden ovan är från Malmö, och många Stockholmare önskar nog ett stopp innan dessa kåkstäder börjar byggas upp även i Stockholm.

Se även bl a;
Bilder från tiggarnas kåkstad i Malmö 2015-03-21

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

En kommentar till “Ohållbart med tiggarläger”

  1. Det är klart att det är ohållbart med tiggarläger. Men så länge svensken är konflikträdd och saknar auktoritet för att avhysa så får man räkna med att det blir såhär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *