Nationella samordnaren för EU-migranter ger sin lösning på problemen – En flopp!

– När regeringen tillträdde fick vi veta att kommuner gärna vill ha en diskussion om hur man ska klara utsatta EU-medborgares situation på bästa sätt. När vi hörde det ville vi inom regeringen snabbt arbeta för en lösning, säger Åsa Regnér, socialdemokratisk minister på socialdepartementet.

Regeringen har därför tillsatt en nationell samordnare. Martin Valfridsson, som ska koncentrera sig på dessa frågor.

Red’s kom:
Så att först inte lyfta ett finger under 10 år för att lösa problemen, sedan inte beakta frågan överhuvudtaget i valrörelsen 2014, och sedan efter ett drygt halvår vid makten tillsätta en ”samordnare” som ska ge sina allmänna förslag efter ännu ett år, är vad Åsa Regnér tycker är snabbt? Jag är inte imponerad.

Att tillsätta en samordnare – med huvudsyfte att föra fram regeringens åsikter – istället för att tillsätta en objektiv utredning visar att S+MP-regeringen inte menar allvar med att de vill lösa problemen.

– Hans uppgift är att sköta en systematisk dialog med kommuner, kyrkor, myndigheter och organisationer om läget vad gäller EU-migranter, frågor om lagstiftning och erfarenheter kring detta runt om i landet, säger Regnér.

Red’s kom:
Systematisk dialog”? Med kyrkor och ”organisationer”? Låter inte särskilt konstruktivt på något sätt. Speciellt när dialogen koncentreras till dem som så tydligt redan visat att deras åtgärder inte fungerar – där EU-migranternas misär endast fastställs – samt att de i många delar avviker från de svenska medborgarnas uppfattning.
Se; Nationell samordnare för utsatta EU-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige

Regeringen har även en tät dialog med regeringen i Rumänien, kan även komma att röra Bulgarien i framtiden. Den rumänske socialministern har varit på besök i Sverige och Regnér ska åka till Rumänien i sommar för att ytterligare stärka banden.

Red’s kom:
Stärka banden”? ”Tät dialog”? Bara flummiga påståenden utan konkreta svar.
Besök hit och dit är bara ett sätt att försöka ge intryck av att något görs, men av de konstant undvikande svaren som ges på frågor till Åsa Regnér kan vi se att absolut inget konkret händer.

Kan även röra Bulgarien i framtiden? Många av EU-migranterna är romer som kommer just från Bulgarien. Varför är Bulgarien en framtidsfråga, och dessutom en eventuell sådan?

– Vanligaste frågan på kommunnivå är hur man kan hantera den nya situationen på bästa sätt. Vi möter både välvilja och frustration, säger Regnér.

Red’s kom:
Men inga svar på kommunernas frågor.

Samordnarens lösning på problemen med EU-migranterna i Sverige är…

Martin Valfridsson har redan nu en föraning vad som är bästa lösningen situationen för utsatta EU-medborgare som kommer till Sverige.
Jag vet att samarbete mellan kommunen, frivilligsidan och kyrkor är nyckeln till framgång.
Det svaret gavs på ett möte som hölls i Östersunds rådhus.

Red’s kom:
Jag vet att samarbete mellan kommunen, frivilligsidan och kyrkor är nyckeln till framgång.”?
Till framgång för EU-migranterna? På vilket sätt då? Framgång med vad? Samarbeta med vad av vilken anledning och på vilket sätt?

Jag, å andra sidan, vet att vad Martin Valfridsson än avser med sin luddiga lösning så är detta under inga omständigheter någon nyckel till framgång. Men nu vet vi i alla fall att när samordnaren presenterar detta svar nästa år som sin ”lösning”, så har vi inte kommit ett enda steg längre än idag.

Martin Valfridsson tillägger;
– Varken civilsamhället eller det offentliga har möjligheter att erbjuda samma nivå till välfärd som för oss som redan bor här. Det här en av de mest utsatta grupperna vi har i Sverige i dag. Enda sättet att lösa situationen är att öka samarbetet mellan civilsamhället och det allmänna, säger Martin Valfridsson.

Red’s kom:
Enda sättet att lösa vilken ”situation”?
Vilken situation Martin Valfridsson än avser kan vi konstatera att problemet med tiggarna i alla fall inte löses med något odefinierat ”samarbete” mellan ”civilsamhälle och det allmänna”. Det krävs betydligt mer än så, vilket vi redan vet, inte minst från andra EU-länders erfarenheter.

Martin Valfridsson utesluter tiggeriförbud

Martin Valfridsson har alltså, hårt styrd av Åsa Regnér och S+MP-regeringen, redan kommit fram till att ett tiggeriförbud inte löser något. Trots att det är den enda ”lösning” som vi med säkerhet vet har möjlighet att verkligen uppnå förbättringar. För alla parter.

Nationella samordnaren har bekräftat att han inte kommer att tillföra något

När vi redan nu kan konstatera att den nationella samordnaren är fullständigt bortkastade resurser blir det så mycket viktigare att S+MP-regeringen tvingas att ta bladet ur mun och komma med lösningar som löser problemen idag!Klicka här för att gå till artikeln i ÖP, 2015-04-18
Se även bl a;
Migrationsforskare Ioana Bunescus icke-lösningar på EU-migranter – Förbjuda fattigdom?

Förbjud tiggeri, skriver fem moderata riksdagsledamöter

Förbud mot tiggeri minskar fattigdom och EU-migranter

Varför inte förbjuda tiggeri?

Sverige och Finland enda länder utan förbud mot tiggeri

Riksdagsledamöter emot förbud mot tiggeri

Endast 36% av svenskarna emot att lagstifta mot tiggeri

Vad är kostnaden för Sveriges 5.000 EU-migranter idag? 6 miljarder kr/år?

Gratis vård i Sverige för rumäner! Samtliga vårdfakturor till EU-migranter är obetalda – mörkas av media

EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *