Nana Håkansson, SDS, kritiserar regeringens linje om EU-migranter

”Att bekämpa utsatthet och tiggeri – ingen ska behöva tigga”. Det var rubriken när regeringen med barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér (S) i spetsen i somras presenterade ett åtgärdspaket för utsatta EU-medborgare som vistas tillfälligt i Sverige.

Red’s kom:
Utsatta EU-medborgare som vistas tillfälligt i Sverige” är alltså (liksom ”resande folk” eller ”mobilt folk”) en eufemism för EU-migranter som är en eufemism för romer som är en eufemism för zigenare.

Det talades om ett ökat samarbete med Rumänien och Bulgarien och att Sverige ska driva på EU:s samarbete med romsk inkludering. Polisen ska komma med förslag på hur våld mot utsatta EU-medborgare ska stoppas och en utredning ska se över det straffrättsliga skyddet när människor exploateras.

Bra där. Men Åsa Regnér och hennes kollegor justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) – som också står bakom åtgärdsförslagen – vill även göra det lättare att avhysa personer från illegala bosättningar, människor som inte har någon annanstans att ta vägen.

Red’s kom:
Bara för att man är fattig innebär det inte att man inte har ett hemland. Romerna har sin bostad i sitt hemland, där detta land dessutom har ansvaret för sina medborgare på samma sätt som att Sverige har ansvar för sina medborgare.

Och så var det budskapet i själva huvudrubriken; att bekämpa tiggeri.

Vill Åsa Regnér och Martin Valfridsson minska antalet turister till Sverige?

Åsa Regnér och hennes högra hand, den nationella samordnaren för utsatta EU-medborgare Martin Valfridsson, tog bladet från munnen när de på DN Debatt uttryckligen skrev att de vill minska antalet EU-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige.

Red’s kom:
Det var alls icke vad de skrev! Det blir bara löjligt när man påstår så dumma saker som dessutom enkelt kan verifieras som felaktiga.

Bidrag till hjälporganisationer effektivare och mer träffsäkert

De uppmanar svenskarna att ge till hjälporganisationer som arbetar i fattiga EU-medborgares hemländer i stället för att skänka till personer som tigger. I ett uttalande samma dag säger Åsa Regnér att hon tror att medlen på så sätt används mer effektivt och träffsäkert.

Red’s kom:
Detta torde vara uppenbart för alla och envar.

Finns ingen forskningsrapport som visar vad Nana Håkansson tror

Hon har inte läst de forskningsrapporter som bekräftar motsatsen.

Red’s kom:
Det har ingen läst. Av den enkla anledningen att någon dylik forskningsrapport inte existerar. Nana Håkansson verkar ha en livlig fantasi, och det kan vara bra att ha i vissa situationer, däremot inte i syfte att manipulera människor med rena lögner.
Se bl a; Forskare (Fafo) slår hål på myter som inte finns om tiggare

Myter om vad tiggeriet ger

Rumänska romer – vilket de flesta som försöker försörja sig i vår gatumiljö är – har tack vare pengar de tjänar ihop i utlandet möjlighet att ge sina barn möjlighet att gå i skolan, bygga hus, starta företag, se till att familjen där hemma har tillgång till mediciner och mat på bordet.

Red’s kom:
Så är det inte. Tiggarbossarna kanske ges dessa möjligheter, men inte ”vanliga” tiggare.

Reskostnader för romer äter upp eventuell tiggeriförtjänst

Martin Valfridsson har andra argument till varför vi inte ska lägga pengar i pappmuggar – administrationskostnader i form av resor från och till Rumänien som enligt Martin Valfridssons logik är mer kostsamma än frivilligorganisationernas administration.

Red’s kom:
Vad är det som är så svårt för Nana Håkansson att förstå i detta?

Lösa grunder samt tro och tyckande taget ur luften

Det hela påminner om de falska informationsblad, där ”polisen” uppmanar allmänheten att sluta ge pengar till tiggare, som rasister sprider på sociala medier. Skillnaden är att det nu inte är en fejkad avsändare, utan vår regering som på lösa grunder predikar hur vi ska förhålla oss till personer som tigger.

Red’s kom:
De ”lösa grunderna” står Nana Håkansson helt för själv.

Den här typen av tro och tyckande taget ur luften förvånar inte.

Red’s kom:
Nana Håkanssons ”tro och tyckande taget ur luften” om EU-migranter förvånar inte, men det är tråkigt att okunniga vänsterextremister hela tiden vill ta fokus från sakfrågor av vikt.

Vad är det Nana Håkansson inte förstår?

När jag försökte få fram vad som låg till grund för ovan nämnda åtgärdspaket kunde inte någon av de berörda ministrarnas presskontakter ge något svar.

Red’s kom:
Presskontakterna kanske hade bättre saker att göra än att upprepa det som redan sagts?

Zigenarproblemet

I februari ska Martin Valfridsson presentera en utredning där han ska sammanfatta vad han har kommit fram till under året som nationell samordnare. Jag kan inte annat än känna rädsla för vilka åtgärder han kommer att föreslå för att vi ska få bukt med ”zigenarproblemet” som det kallades på 1940-talet då en annan s-ledd regering utredde den tidens mest utsatta grupp, som då liksom nu bestod av romer.

Red’s kom:
Man kan kalla problemet för ”zigenarproblem” eller något som inte beskriver problemet – så som vänsterextremister alltid vill göra.

Varför ska någon vara välkommen till Sverige som inte respekterar landet?

Men att fattiga rumänska romer inte är välkomna i Sverige råder det inget tvivel om.

Red’s kom:
Ingen – oavsett folkslag – ska vara välkommen till Sverige som missbrukar systemet, som inte respekterar varken lag och regelverk eller landet i stort, och som orsakar mycket stora kostnader för landet tillsammans med en lång rad med problem;
Varför provocerar EU-migranter?

Var kommer alla okunniga journalister från?Klicka här för att gå till artikeln i HD, 2015-09-16

Se även bl a;
Samordnare och Åsa Regnér: Kommun ska ej upplåta mark till EU-migranter, ge inte pengar

Aaron Israelson kritiserar regeringen för att tycka som folket om EU-migranter

Stadsmissionen, Röda korset , Frälsningsarmén motståndare till regeringens förslag och folkets vilja

Alex Schulman kritiserar regeringens uttalanden om EU-migranter

Lisen Kebbe/Gotland Solidaritet: Regeringens linje att inte ge tiggare pengar är vidrig


Joakim Månsson-Bengtsson och Nana Håkansson i SDS-chat om tiggeriet – korrekta svar?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *