Migranter utan uppehållstillstånd kan ej vägras hyra bostad

Bostadsbolaget Väsbyhem i Upplands Väsby diskriminerar personer med annan etnisk tillhörighet än svensk, det skriver Diskrimineringsombudsmannen (DO) i ett tillsynsbeslut.

Red’s kom:
Men att Grand Hôtel kommer att särbehandla de gäster som har en annan ”värdegrund” (där ordet ”värdegrund” aldrig ens definieras) än vänsterextremisterna ser Diskrimineringsombudsmannen inget problem med.
Om DO skulle konfronteras med denna fråga kommer DO bara svara att de inte fått in någon anmälan om Grand Hôtel, men även om DO skulle få det är sannolikheten ytterst liten att det vänstervridna DO ser något problem med denna diskriminering och särbehandling av sina gäster.

DO har utrett Väsbyhem sedan i våras, då en man nekades bostad eftersom bolaget inte hyr ut till sökande utan permanent uppehållstillstånd.

Bostadsbolag tvingas ta risker pga regeringens ej fungerande migrationspolitik

Väsbyhem motiverar det med att de riskerar hyresförluster från boende som kan komma att utvisas.

Red’s kom:
Är det verkligen rimligt att privata företag ska tvingas ta onödiga risker på detta sätt?

Bostadsbolag saknar helt möjlighet att kräva in pengar från dem som utvisas från landet.

En regel som gäller alla diskriminerar migranter

Trots att regeln gäller alla menar DO att den särskilt missgynnar personer med annan etnisk tillhörighet än svensk.

Red’s kom:
Alla regelverk missgynnar en eller flera samhällsgrupper. Det är ofrånkomligt. Varför ska just utländska medborgare ges särskilda rättigheter i Sverige?

Med DO:s resonemang missgynnas såväl privata företag som övriga boende som då måste betala högre hyra för de hyresförluster som migranter orsakar.

Finns det inte längre någon som värnar om svenska medborgare och deras intressen samt ekonomi?

Bostadsbolag missgynnas trots att de aktivt jobbar för regeringens misslyckade invandringspolitik

– Eftersom vi är ett bolag som jobbar aktivt [med] både mångfald och integration, och även hjälper nyanlända både med bostäder och att komma in i arbetslivet, så kom det här som en överraskning, säger Väsbyhems vd Arama Barlov Lindqvist till SVT.

Red’s kom:
Är inte detta statens (som är upphovet till problemen) uppgift istället för att privata företag ska behöva ta ansvar för regeringens misslyckade politik?

Enligt Migrationsverkets senaste prognos kan det komma drygt ½ miljon asylsökande under kommande fyra år och regeringen saknar helt plan för den sociala turismen. Var alla nyanlända ska bo? Finansiering för de nyanlända saknas. Regeringen har inte ens undvikande svar på frågorna, de har inga svar alls.
Se bl a: Regeringens enda lösning på invandringsproblemen: Mer pengar, större lån

DO baserar sin åsikt på att ”flera andra” bostadsbolag inte har samma regel

DO anser att andra bostadsbolag inte har den aktuella regeln och därför uppmanar de Väsbyhem att se över regelsystemet.

Flera andra bostadsbolag som DO har tittat på som jämförelse har inte den aktuella regeln, och uppger att den som söker bostad i huvudsak ska kunna uppvisa kreditvärdighet samt en inkomst som står i proportion till den aktuella lägenhetens hyresnivå”, säger Sofie Hellström, utredare på DO i ett pressmeddelande.

Red’s kom:
Även om migranter som saknar uppehållstillstånd har en tillräcklig kreditvärdighet (som dokumenterats av samhället, exkl för staten dolda tillgångar) och ett arbete (som inte är svartjobb, utan som dokumenterats av samhället) så är det givetvis en stor riskfaktor att dessa migranter när som helst kan utvisas ur landet, där det då helt saknas möjlighet att kräva in skulder.

Är det rimligt att privata företag ska tvingas ta onödiga risker pga statens migrationspolitik?

Privata företag måste säkerställa hyresintäkter

Nu kommer Väsbyhem att se över sina regler och om ett par veckor så räknar vd Anna Barlov Lindqvist med att de gamla reglerna ska ha ersatts med nya.
– Det är inte bara att godkänna personer som inte har uppehållstillstånd. Vi måste säkerhetställa på vilket sätt vi kommer att få in hyresintäkter så att vi inte sitter med hyresförluster. Vi kommer också att se hur andra bolag har gjort, säger Arma Barlov Lindqvist.

Red’s kom:
Bostadsbolaget behöver inte göra någonting. De kan lugnt fortsätta som tidigare eftersom DO:s tillsynsbeslut inte är rättsligt bindande.

Samhället måste nog börja stå upp mot galna beslut av DO och andra som tycker att Sverige bara har skyldigheter mot nyanlända och att de nyanlända bara har rättigheter.Klicka här för att gå till artikeln i SVT, 2016-11-21
Se även bl a;
Karlstad ger nyanlända förtur till lägenheter


Vänsterns attack mot demokratin – Grand Hôtel Stockholm

Grand Hôtel viker sig för vänstern – Ändra ditt betyg till 1

Facebook stöttar vänstern – Harmlösa kommentarer på Grand Hôtel raderas

Brott mot mötesfriheten, säger Mattias Karlsson om Grand Hôtel


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *