Migranter har siktet inställt på Sverige, men Danmark stänger gränsen till Sverige

En stor grupp flyktingar har börjat gå till fots från det hotell i Rødby där de varit inkvarterade. De vill inte söka asyl i Danmark, utan vill vidare till Sverige.
Men dansk polis kommer inte att släppa dem ur sikte — och poliser har också stoppat ett tåg med flyktingar i Rødby.

Migranter flyr från tågstationen i Danmark för att inte bli tagna av polisen så att de inte kan ta sig vidare till Sverige
Migranter flyr från tågstationen i Danmark för att inte bli tagna av polisen

Folkvandring till Sverige

Polisinspektör Kim Kliver uppger för nyhetsbyrån Ritzau att polisen kommer att följa efter de flyktingar som nu vandrar mot Sverige.
De har en uppfattning om att de gärna själva ska bestämma vart de ska, men det ska vi få styr på, säger han.

Totalt kom 230 asylsökande med färja från Tyskland till Rødby i Danmark i går kväll, men majoriteten av dem, 166 personer, avstod från att söka asyl i Danmark. De inkvarterades på hotell över natten och det är alltså därifrån de börjat gå till fots. Flera av flyktingarna håller upp skyltar där det står ”Sverige”, rapporterar TV2 News.

Red’s kom:
Det framgår inte var migranterna kommer från, men jag tror vi alla förstår att de hört ryktena om Sveriges välvillighet och permanenta uppehållstillstånd utan krav på motprestation.

Bara några timmar efter ovanstående rapport om migrantströmmen till Danmark uppgick antalet till 800. Nästan alla ville vidare till Sverige, där de säger sig ha släkt och vänner.

Regelverket enligt Dublinförordningen – att asyl ska sökas i det första land de anländer till – verkar allt färre länder bry sig om. Smidigare då att bara låta dem åka vidare i det gränslösa EU till Sverige.

Ungern och Österrike har öppnat sina gränser, för att ”lätta på proppen” och nu går migrantströmmen till Tyskland och vidare norrut.

DEFINITION AV MIGRANT VS FLYKTING
Migranter
Personer som ”satt sig i rörelse” mellan länder pga krig, fattigdom eller något annat.

Flyktingar
Personer som fått asyl pga att de förföljs i sitt hemland.
Beteckningen flykting används ofta vårdslöst för att generellt beskriva de hundratusentals människor (300.000 – 500.000 beräknas komma bara från Libyen, och från Syrien kan det bli många miljoner) som är på väg mot Europa.

Not. 12 av 20 miljoner syrier har flytt sina hem. 4 miljoner av dessa har så här långt tagit sig ut ur Syrien.

Under kvällen rapporterar nyheterna att Danmark vill ha ett krismöte med Sverige om migranterna.Klicka här för att gå till artikeln i SDS, 2015-09-07
Se även bl a;
Flyktingar/migranter till EU, hur många, varifrån och till vilket land – Sveriges flyktingpolitik

Migrationsverkets prognoser lika meningsfulla som väderprognos för nästa årLista över vilka länder asylsökande kommer från till Sverige!


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *