Manshatare i Fi kräver att män ska prata mindre

Anders Ågren (M), Umeå, skriver om Feministiskt initiativ:

Fi är extremt resurskrävande

Feministiskt Initiativ i Umeå har haft en mycket hög svansföring i den politiska debatten sedan valet 2014. De har blott tre mandat av totalt 65, men genom att skicka in en stor andel interpellationer och frågor tar de ett väldigt stort utrymme i fullmäktigedebatten.

Red’s kom:
Exakt samma problem råder överallt där Fi fått in en fot i kommunerna. De koncentrerar sig genomgående på de minst betydelsefulla frågorna och har en särskild förkärlek för att försöka byta ut ord. Fi vill t ex inte att ”man” ska vara del av svenska ord. Det är bara en tidsfråga innan de vill byta ut ord som ”människa”, ”allmänhet” och ”allemansrätt”.Feministiskt initiativ

För mycket män

De fokuserar bl.a. på ”jämställd fördelning av talartiden”. Varje parti avgör ju själv vem eller vilka förtroendevalda som ska gå upp i talarstolen. Likaså är det upp till varje ledamot om man vill gå upp i talarstolen eller ej. Men framförallt från vänsterkanten får vi ständigt höra om hur dåligt det fungerar.

Det anses vara alltför många män i talarstolen kontra andelen kvinnor, samt att männen talar alltför länge. Så kan man naturligtvis tycka.

Feministiskt Initiativ har själva tagit upp detta, senast vid dagens sammanträde. Problemet med att män talar längre i fullmäktigedebatterna.

Fi’s 33% män talar 62% av tiden för Fi

Hur ser det då ut? Fullmäktiges ordförande Rönnmark (S) redogjorde för läget. Ja, av KF-ledamöterna som tillhör Fi (tre stycken), så har den ende mannen i deras grupp – Filip Hallbäck – talat 62% av den totala talartiden för Fi. En påtaglig manlig dominans i Fi, skulle man kunna säga.

Källa: Anders Ågrens blogg.


Se även bl a:
Bör Feministiskt Initiativ förbjudas?

Feministiskt initiativ, täckmantel för att driva en radikal vänsterpolitik


För sidor om EU-migranter se innehållsregistret eller använd sökfunktionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *