Lisen Kebbe/Gotland Solidaritet: Regeringens linje att inte ge tiggare pengar är vidrig

Under den dramatiska (och felstavade) rubriken ”Ministern uppmaning att inte ge till tiggare fördöms” skriver SR om en enskild person som upprörs över att S+MP-regeringen gör ett litet diskret försök att styra upp kaoset med EU-migranter i Sverige.

Normalt är det länder, statsministrar eller i alla fall personer med högt uppsatta positioner som kan fördöma, men nu vill SR ge denna möjlighet att fördöma även till enskilda vänsterextremister.

Lisen Kebbe från nätverket Gotland Solidaritet som hjälper romska migranter är en av många som har reagerat på jämställdhetsminister Åsa Regnérs debattartikel.

Red’s kom:
Hur kan statlig media ta sig rätten att bestämma åt oss att det är ”många” som ”reagerat på” S+MP-regeringens senaste desperata försök att komma tillrätta med problemen med EU-migranter genom att säga självklarheter? Trots att vänstern helt dominerar i ”gammelmedia” så har de inte lyckats skrapa ihop mer en handfull röster i Sverige – samtliga utan sakliga argument – som hörts i kritiken mot S+MP-regeringens utspel.

I artikeln i DN skrev Åsa Regnér och Martin Valfridsson, nationell samordnare för utsatta Eu-medborgare, dels att de vill minska antalet Eu-migranter i Sverige och dels att det är bättre att skänka pengar till hjälp på plats i hemländerna än att skänka dem till migranter i Sverige.

Lisen Kebbe är en av flera 100 medlemmar i Gotland solidaritet, en av flera organisationer som hjälper EU-migranter på ön med bl a bostad och pengar. Hon tycker det är bra att organisationer hjälper till i hemländerna, men tycker att det är lika viktigt att hjälpa i Sverige.
– De som är här behöver pengar nu, de svälter. Så enkelt är det! säger hon.

Red’s kom:
Så enkelt är det tyvärr inte. Långt därifrån. Att förenkla problem på detta sätt och bortse från alla relevanta fakta gagnar ingen.

Gotland Solidaritet samarbetar med Svenska kyrkan och Nattvandrarna och har nu fått till stånd ett härbärge i Stadsmissionens lokaler. Uppgifter om hur detta härbärge finansieras saknas.

Hur många medlemmar som Gotland Solidaritet har vet absolut ingen utanför nätverket, och det är extremt subjektivt av SR att hävda, så som att det var en sanning, att nätverket – som alltså inte är en förening, bara en allmän gruppering – har ”flera hundra medlemmar”.

Det är som att SR skulle säga att nätverket ”Politik och partier” har 2 362 medlemmar, bara för att det är så många som just nu klickat i vilket parti de röstar på, i röstningen här till vänster.

Lisen Kebbe säger att ”de här människorna” (varför vänsterextremister alltid vill hitta omskrivningar på romer är märkligt) har inga som helst rättigheter mer än att flytta sig över gränserna.
Men ett av de många problemen är att EU-migranter har fler rättigheter än vad svenska medborgare har, förutom det faktum att romer dessutom tar sig rättigheter själva.

– Alla romer vill arbeta. Ingen vill sitta där med sin mugg, säger Lisen Kebbe.

Red’s kom:
Genom att generalisera på detta sätt och säga saker som vi alla vet inte är hur verkligheten ser ut så inger hon inte särskilt mycket förtroende.

Jag tror inte att Lisen Kebbe vill romerna illa, och det finns säkert bra saker hon gör för någon enstaka av de många EU-migranterna, men sett i det stora hela så för denna organisation inte utvecklingen framåt för romerna. De endast bibehåller romernas utsatthet.

Bara för att SD tycker som folket är det fel av regeringen att tycka som folket?

– Jag blir förvånad när en socialdemokratisk minister… jag tycker jag känner igen den här argumenteringen om att hjälpa till på plats från ett helt annat parti. Jag är väldigt förvånad att man går ut på det här sättet. Att spela på de här strängarna, att inte ge till dem som som sitter här, alltså jag tycker det är helt vidrigt, säger Lisen Kebbe.Klicka här för att gå till artikeln i SR, 2015-09-11
Se även bl a;
Aaron Israelson kritiserar regeringen för att tycka som folket om EU-migranter


Regionstyrelsen Gotland ger Röda Korset 210 000 kr för att finansiera EU-migranters tiggeri


Gratis boende med alla faciliteter för EU-migranter på Gotland

Elin Bååth (Fi) vill att EU-migranter ska få gratis boende på Gotland

Fascism att städa bort fattigdom, hävdar Elin Bååth, Feministiskt initiativ


Aktivister befäster EU-migranters utsatthet – inhumant och osolidariskt


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *