Långsiktiga förslag på EU-migrant-problemen lyser med sin frånvaro i Malmö

De olika partierna i Malmö kommunfullmäktge har nu haft möjlighet att ge sina förslag till lösningar på problemen med EU-migranterna i Malmö. Man kan kallt konstatera att inte ett enda långsiktigt förslag kom upp på dagordningen.

Folkpartiet och Vänsterpartiet hade velat satsa på härbärge året runt.
– Vi måste ha en mer ambitiös plan, säger Fredrik Sjögren (FP).

Socialkommunalråd Carina Nilsson (S) tycker att det blir för dyrt.
– Det skulle kosta sex miljoner och jag ser inte att vi kan gå fram med det nu.

Red’s kom:
Det är oroväckande om Folkpartiet börjar tänka som Vänsterpartiet, utan att förstå konsekvenserna av sina förslag.

V och MP ville att Malmö stad skulle ordna nya boplatser där EU-migranterna som blir avhysta från Pildammsparken kan bo en längre tid än de fem dygns akutboende som majoriteten godkände.
De kommer ändå att bosatta sig någonstans. Frågan är hur vi hanterar verkligheten i väntan på social rättvisa i hela Europa, säger kommunalrådet Nils Karlsson (MP).

Socialkommunalråd Carina Nilsson (S) säger nej:
– Jag vill inte sanktionera fler kåkstäder.

Red’s kom:
Det är just detta som är kärnproblemet, men ändå något som Vänsterpartiet och Miljöpartiet aldrig verkar lära sig. V och MP måste försöka tänka i mer än ett steg innan de producerar sina till synes genomgående ogenomtänkta förslag.

När man motiverar ökat stöd med att EU-migranterna ändå kommer att bosätta sig någon annanstans i staden så har man inte tänkt till. Om upprepade avhysningar är den enda vägen att upprätthålla lagen så är det så man får göra. Man kan inte acceptera lagbrott med ett resonemang som att lagbrytarna ändå kommer att fortsätta bryta mot lagen.

Det är tur att Malmö har ett socialkommunalråd med sans och förnuft. Detta även om realistiska och långsiktiga förslag fortfarande lyser med sin frånvaro. Kommunalråden får inte låta sig skrämmas av extremister, utan de ska se till Malmöbornas bästa i första hand samtidigt som medmänsklighet naturligtvis måste finnas.

För övriga förslag om EU-migranterna från partierna i Malmö, se;
EU-migranter och Allt åt alla i Malmö avhysta

och;

Handlingsplan för utsatta EU-medborgare i Malmö, alla förslag från Vänsterpartiet nedröstadeKlicka här för att gå till artikeln i SDS, 2015-03-25
Se även bl a;

EU-migranter kräver stöd från Malmö stad

Beslut taget om att avhysa EU-migranterna från Pildammsparken i Malmö

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *