Lägg ner snyfthistorierna om EU-migranter

I en insändare i Sundsvalls Tidning uttrycker en EU-medborgare (svensk) sin irritation över att regering och andra politiker inte ställer krav varken på EU-migranternas hemländer eller på EU-migranterna själva. Hon har tröttnat på det vänsterstyrda medias eviga snyfthistorier om EU-migranterna (i stil med Alexandra Pascalidous ”Vi kallas tiggare”), där media undviker ställa de frågor medborgarna vill ha svar på:

Med risk för att bli kallad känslokall och egoist börjar jag bli mycket less på tiggarna.

Ordet tiggare är numera synonymt med en romsk man eller kvinna som sitter utanför varenda affär och bor i ett husvagnsläger. Från början tyckte jag verkligen att det var hemskt och hade snart gett bort 2 000 kronor, fördelat på flera. Sedan slutade jag att handla på de tider som de satt tiggare utanför affären. Jag kom för sent till jobbet för att jag handlade när affären öppnade.

Nu hälsar jag artigt och går förbi. Jag skänker pengar regelbundet till olika hjälporganisationer och har stor sympati med orättvisorna i världen. Ändå kan jag inte förlika mig med att vi ska acceptera tiggeri som ett arbete.

Det vore så enkelt att få bukt med det genom att ställa krav på länderna de kommer ifrån. Att ställa krav på dem själva genom utbildning och arbete. Att aldrig låta t ex Rumänien delta eller organisera olika idrottsevenemang innan de löst krisen med romer i hemlandet. Hur enkelt hade det inte varit att bojkotta skid-vm i vintras till exempel?

Jag vet att många barn inte vill sälja majblommor längre eftersom tiggarna står på samma ställe. Ingen vill köpa av barnen när tiggarna ser på. Och det i sin tur drabbar barn i Sverige.
Se: 11-åring som sålde majblommor hotades av EU-migrant

Nä, lägg ner snyfthistorierna och förbjud tiggeriet och erbjud hjälp i deras hemländer i stället. Som att bygga upp fungerande skola, vård och omsorg.


En pensionär som är upprörd över EU-migranterna tillåts att tigga framför ingången till sjukhuset skriver i en annan insändare i samma tidning följande;
Har suttit och vakat vid min mans dödsbädd, själv blivit diagnosticerad med cancer, då blir jag illa berörd av tiggare utanför sjukhuset. Hur kan Landstinget tillåta detta? Det är säkert många med mig som får dåliga besked och upplever samma. Man får dåligt samvete och orkar inte känna empati med dessa utan har nog med sin egen sorg.
Se bl a:
Tiggare och tidningsförsäljare utanför sjukhus körs bort av vakter
och;
Ska de offentliga rummen prioriteras för EU-migranter?


Klicka här för att gå till insändaren i ST, 2016-04-22
Se även bl a;
Vänsterextremister hyllar inlägg om streck vid EU-tiggare som hjälteinsats

EU-migranten Armina Buldui i Malmö, fem barn, tiggt 3 år i Sverige, 5 år i Danmark

EU-migranter som bor i bil oroliga över sin nyfödda baby – Blåses upp av Expressen

EU-migranter får inte öppna bankkonto, advokat otroligt ledsen

Federico Moreno (KvP): Romer trakasseras om EU-migranter inte får bryta mot lag

En EU-migrant tycker det är fel att härbärgen tas över av kriminella landsmän

Har EU-migranter inget eget ansvar för sina liv?


EU-migranter fick inte gratis bussresa – folket jublade


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret eller använd sökfunktionen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *