Kalmar bygger baracker åt EU-migranter, gratis boende med toalett, dusch och kök

Stadsmissionen har två husvagnar som erbjuds EU-migranter och Kalmar kommun har nu beslutat att upplåta plats för husvagnarna intill gamla Salvestaden samt att bygga upp ytterligare tre baracker för EU-migranter som kommer till Kalmar för att tigga.

Förutom husvagnarna kommer kommunen även att sätta upp tre baracker med toalett, dusch och kök.

Allt utan kostnad för tiggarna.

Red’s kom:
Ett tips till alla EU-migranter, åk till Kalmar. Där kommer kommunens skattebetalare att försörja er och se till att ni har en bostad.
Men ni som är hemlösa svenskar gör er icke besvär, det är inte för er.

Beslutet att erbjuda en plats att bo för EU-migranter i Kalmar är taget på tjänstemannanivå och barackerna ska sättas upp på prov under tre månader. Ska man fortsätta måste det till ett politiskt beslut, säger kommunchef Anette Andersson.

Red’s kom:
Varför just tre månader?
EU-migranter får inte vistas en vecka i landet om de inte kan försörja sig på egen hand. Kommunen blir alltså delaktig i lagbrott.

– Vi får titta så de som bor där följer den lagstiftning som gäller för alla, allt från nedskräpning till vad det än kan vara. Vi måste också se till att detta inte blir en plats som hundra personer kommer till, det är inte det som är syftet, säger Anette Andersson.

Red’s kom:
Frågan är då vad syftet är? Att befästa tiggarnas situation och hålla kvar romerna i bidragsberoende?

Anette Andersson efterlyser mer samarbete mellan kommunerna i länet i frågan om hur man hanterar fattiga människor som kommer för att tigga – som ofta bor i bristfälliga, tillfälliga läger – eller i bilar.Klicka här för att gå till artikeln i Kalmar24.se, 2015-04-15
Se även bl a;
Migrationsforskare Ioana Bunescus icke-lösningar på EU-migranterna – Förbjuda fattigdom?

För övriga sidor om EU-migranter, se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *