Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får

Under rubriken ”Allt är inte Sveriges ansvar” skriver chefsanalytikern på Demoskop om Morgan Johanssons reaktion när han under regeringens presskonferens fick reda på hur mycket pengar Rumänien får i bidrag:

Tiggarna är inte bara, eller främst, den svenska regeringens ansvar, var budskapet. Rumänien har också en roll att spela. De har ändå fått mycket pengar från EU, medel som visserligen även ska gå till infrastruktur, men som inte minst är avsedda just för att Rumänien ska hantera sina sociala problem. Åsa Regnér försökte förklara Rumäniens ansvar;

En väldigt viktig faktor i sammanhanget är de strukturfonder som Rumänien redan har. Rumänien har till sitt förfogande ett strukturfondsprogram på sammanlagt 31 miljarder euro för sju år.

Red’s kom: 31 miljarder euro motsvarar 287 miljarder kr.

Här avbröts jämställdhetsministern av att justitieminister Morgan Johansson som satt bredvid lutade sig mot henne med en teaterviskning som mikrofonen råkade fånga.

Miljoner?

För Åsa Regnér måste väl ändå ha sagt fel tänkte tydligen Johansson. Hon kan väl inte på allvar mena 31 miljarder euro? Men jodå. Regnér stod på sig: ”Miljarder.”

Gudars!” utbrast justitieministern, helt perplex över uppgiften. I den stunden, mitt under pågående presskonferens, fick han lära sig att det stöd som Rumänien tar emot från EU:s strukturfonder för att kunna lösa problem som detta var tusen gånger större än han nyss trodde. Tusen gånger. Regnér skrattade till. ”Det är väldigt mycket pengar…”

Sveriges regering kommer inte kräva ansvar av Rumänien

Men vad hjälper det? Det sitter inte i pengarna. Inget strukturstöd i världen kommer att rikta ansvarsutkrävandet från regeringen till Rumänien, tillägger chefsanalytikern.

Red’s kom:
Det är t o m värre än vad migrationsminister Morgan Johansson fick förklarat för sig på presskonferensen. Totalt får Rumänien 471 miljarder kronor (!!!) från EU… till att börja med. Allra mest från svenska medborgare, vare sig vi vill eller inte. Det följer av Sveriges medlemskap i EU. Vi betalar pengar till ett EU-land som vägrar uppfylla kraven för medlemskap i EU, och därför inte ens skulle tillåtits att bli medlem. Rumänien och Bulgarien släpptes in i EU 2007, trots att länderna inte uppfyllde de formella Köpenhamnskriterierna, särskilt inte vad gäller mänskliga rättigheter och diskriminering.

Det finns inget Sverige kan göra som inte 471 miljarder kr kan göra bättre. Det behövs inte en krona från Sverige och inte den minsta insats i Sverige för att komplettera det stöd 471 miljarder kr ger till ett redan mycket rikt EU-land (med naturtillgångar som inte utnyttjas), om än korrumperat.

Hur stor del av dessa 471 miljarder kr kommer att gå förlorad i korruption?

NOG NU?
Är det kanske hög tid att sätta ner foten och säga att alla de miljarder vi betalar till Rumänien bannemej får räcka, och vi ska inte försämra landets egen välfärd pga aktivisters/vänsterextremisters samt S+MP-regerings okunskap, mer än vad som redan gjorts, där landet ovanpå dessa 471 miljarder kronor dessutom ska försörja 6.000 – och ständigt växande i antal – EU-migranter i Sverige.

Till detta kommer att de romer i Sverige som inte är tiggandes EU-migranter, enligt Maria Leissners rapport, kostar Sverige totalt 560 miljarder kr.

Lösningen är enkel; Tiggeriförbud för utländska medborgare i Sverige. Omedelbart!

Den politiker – oavsett partitillhörighet – som inte förordar någon form av tiggeriförbud beter sig respektlöst mot sina väljare och ska inte återväljas eftersom de inte arbetar i medborgarnas intresse, utan mot!Klicka här för att gå till artikeln i DT, 2105-06-27
Se även bl a;
471 miljarder kr till Rumänien från EU, mest från svenskar – Varför hjälp i Sverige?

Har Rumänien tilldelats 287 eller 471 miljarder kr av EU:s strukturfonder?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

2 reaktioner till “Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får”

  1. Instämmer att det borde räcka med att ge bistånd till Rumänien samt att man inte ska tillåta folk nedvärdera sig själva genom tiggeri. Det är ett brott mot mänskliga rättigheter. Att landet är korrupt ska istället åtgärdas. Biståndet skickas till ett exvis rumänskt socialförbund eller liknande. Ge i omgångar (periodvis) och kolla upp att biståndet kommer där det gör nytta.

    1. Först och främst borde pengarna gå till att bygga upp en struktur för EU-migranterna. Så att de har någonstans att bo samt hjälpa dem att utnyttja resurserna de har i landet för att kunna försörja sig. Och att de ska själv vara med när detta händer och givetvis måste de överleva undertiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *