Ingen mark till EU-migranter i Mark kommun – Välfärdsturister inte kommunens ansvar

I Mark har föreningen ”Solidaritet med EU-migranter i Mark” vädjat till kommunen om att få hyra mark där man skulle upplåta plats åt EU-migranter från Rumänien.
– Kommunen bör ju ha fastigheter som man kan ha boende i, om viljan finns. Om inte det så i alla fall lite mark som vi kan hyra för att ställa upp några husvagnar, sa föreningens Håkan Andersson till Radio Sjuhärad förra veckan.

Red’s kom:
Det finns t ex camping för detta, där romer får betala som alla andra. Annars finns det hotell, motell, B&B, vandrarhem, etc.

Inga lokaler eller mark till utländska medborgare som kommunen inte har ansvar för

Kommunstyrelsens ordförande Margareta Lövgren (M) håller fast vid att någon uthyrning av lokaler eller mark till föreningen inte är aktuell.
– Det är inte vårt uppdrag i kommunen, för i nästa steg kommer det frågor om hur man ska kunna sköta sin hygien och då handlar det om riktiga bostäder, säger hon till radion.

Red’s kom:
Det är heller inte en kommuns uppdrag att erbjuda skola till välfärdsturisters barn. Mark kommun erbjuder skola för tiggarbarn, där ordförande Sofia Sjöstrand (FP) föreslog att barn till EU-medborgare som vistas tillfälligt i Sverige har rätt till skolgång i Mark (avser en bulgarisk familj av EU-tiggare, med två barn, 13 respektive 14 år gamla). Beslutet går emot Folkpartiets inställning.

Bejaka och understödja en infrastruktur för tiggeri i Sverige

Ja, hur hårt det än kan låta är det förstås precis så det är: Väljer samhället att öppet se mellan fingrarna på våra lagar och indirekt bejakar, understödjer, en infrastruktur för tiggande öppnas ett sluttande plan som i längden inte gagnar de EU-migranter som ändå inte har rätt att vistas i landet mer än i tre månader.

Red’s kom:
EU-migranter har inte rätt att vistas i Sverige ens tre månader om de inte kan försörja sig själva, dvs betala för boende, mat och allt som behövs. Att EU-migranter inte utvisas när de inte kan försörja sig själva beror enbart på politikernas feghet och Migrationsverkets bristande engagemang. Det finns helt enkelt ingen som tar ansvar för landet.

Felriktade insatser som inte gagnar EU-migranter

Om det ädla engagemanget till deras stöd i stället riktas mot hemländerna kan verklig skillnad göras.

Red’s kom:
Valet står mellan att cementera EU-migranters utsatthet i Sverige eller att verkligen hjälpa romer genom att stödja dem i deras hemländer. Lata, fega och okunniga kommunpolitiker väljer det första alternativet.Klicka här för större bildI alla läger med EU-tiggare ser man alltid ett antal dyra och ibland exklusiva bilar. Så även i detta läger i Borås. Är det verkligen de allra fattigaste som upprättar bosättningar i Sverige med sina husvagnar och bilar?

Vad är medmänsklighet?

Vem är mest medmänsklig, den som lägger en slant i tiggarens mugg eller den som säger nej och kräver att Rumänien och Bulgarien tar ansvar för sitt folk?

Medan vi kivas kring den frågan river svenska kommunpolitiker sitt hår över om och i så fall hur EU-migranter som tigger ska tas om hand med skattepengar i vinter, och om deras barn ska erbjudas skolgång eller inte.

Felriktad snällism i Göteborg börjar stödjas även av Alliansen

I Göteborg har det rödgrönrosa styrets felriktade snällism på senare tid fått stöd från delar av alliansen. Där går redan ett 20-tal barn i stadens skolor.Klicka här för att gå till artikeln i BT, 2015-10-04
Se även bl a;
Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?

471 miljarder kr till Rumänien från EU, mest från svenskar – Varför hjälp i Sverige?

80% av Sveriges 50 000 romer har inte integrerat sig i samhället – Kostnad: 560 miljarder kr


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *