Ibrahim Abdallah (S) upprörd över förslag om tiggeriförbud i Väsby

Naturligtvis lät inte kritiken från vänstern dröja när Moderaterna i Upplands Väsby föreslog ett lokalt förbud mot tiggeri.
Under rubriken ”Moderaterna får nu hård kritik mot sitt förslag om att förbjuda tiggeri i Väsby” skriver Mitti:

En av de skarpaste kritikerna mot oppositionsrådet Oskar Weinmar (M) är fullmäktigeledamoten Ibrahim Abdallah (S).

Red’s kom:
Vilka är de andra kritikerna (om sådana finns)? När media skriver i stil med ”En av de skarpaste kritikerna” utan att ens ge exempel på någon annan som uttalat sig så får var och en själv räkna ut vad som är sant.

– Han agerar fördomsfullt och späder på fördomar med svepande påståenden om människor, säger Ibrahim Abdallah (S).

Det är framför allt några formuleringar i Moderaternas motion som Ibrahim Abdallah tycker är stötande. I motionen står det att ”tiggare uppträder vid vissa tillfällen integritetskränkande och ibland även hotfullt”.

Red’s kom:
På vilket sätt är detta ”fördomsfullt” och att ”spä på fördomar”? Vi är många som kan vittna om detta utifrån EU-migranter över hela landet, och det är märkligt att kritisera något som de allra flesta vet förekommer.

– Vad baserar han det på? frågar sig Ibrahim Abdallah.

Red’s kom:
Vad spelar det för roll? Det baseras på egna erfarenheter eller andras erfarenheter. Dessutom är dessa negativa effekter bara en liten del av alla negativa effekter som följer av EU-migranternas tiggeri och som motiverar ett lokalt tiggeriförbud.

Något eget förslag till lösning på problemen har inte denna socialdemokrat. Det enda han är intresserad av är att kritisera sina meningsmotståndare.

Demoniseras EU-migranter genom att verkligheten beskrivs?

– När den ledande företrädaren för det största oppositionspartiet säger att det är på ett visst sätt bör man ifrågasätta det. Man ska inte demonisera människor utan att ha belägg för det man påstår.

Tiggeriförbud verklighetsfrämmande, fördomsfullt och allvarligt

Ibrahim Abdallah (S) skriver i ett öppet brev till Oskar Weinmar att ”något mer verklighetsfrämmande, fördomsfullt och allvarligare än detta har jag sällan skådat i Väsbypolitken”. Han bjuder också in Oskar Weinmar till att gemensamt besöka olika platser i kommunen för att se om tiggarna verkligen är hotfulla.

Red’s kom:
Vad skulle det lösa? Är det någon som hävdat att EU-migranter ALLTID kränker ALLAS integritet och är hotfulla?

Ibrahim Abdallah (S) demoniserar dem som inte tycker som honom

I ett mejl till Mitt i Väsby tillbakavisar Oskar Weinmar kritiken från Abdallahs.
– Det är tråkigt att han väljer att demonisera oliktyckande. Han borde istället ta in vad många andra, däribland S-ministrar, har sagt: att lägga en mynt i pappersmuggen hjälper inte människor ur fattigdom.Klicka här för att gå till artikeln i Mitti, 2016-12-09
Se även bl a;
Moderaterna motionerar om förbud att tigga i Väsby


För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret (tidigare register) eller använd sökfunktionen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *