Hundra volontärer i Örebro är tjänstefolk för EU-migranter under vintern

På härbärget i Adolfsberg i Örebro finns det varma sängar och ett mål mat till ett dussin EU-migranter som behöver tak över huvudet över natten.

Red’s kom:
Hemlösa svenska medborgare får kanske åka till Rumänien för att få ett boende där?

Hundratal volontärer agerar tjänstefolk för 12 EU-migranter

Projektledare Josefin Stålbert ansvarar för ett hundratal frivilliga som hjälps åt att hålla verksamheten igång den kalla årstiden.
– Vi bäddar sängar, städar och dukar upp frukost och kvällsmat, säger Josefin Stålbert.

Red’s kom:
Som vanligt åläggs EU-migranter inga skyldigheter. De får bara lära sig att vara fortsatt beroende av bidrag utan minsta krav på motprestation.

Tolv platser på härbärget, ca 20 i kö

Tolv platser finns att tillgå men de räcker inte till.
-Vi har ett tjugotal personer i kö, men inte alla kan få en plats. Så ser det tyvärr ut, säger Josefin Stålbert.

Red’s kom:
EU-migranter åker dit där de blir försörjda, så det är givet att detta gratisboende på skattebetalarnas bekostnad lockar EU-migranter till Örebro. Många av dessa kommer säkert att stanna så länge de fortsätter att bli försörjda.

Pingstkyrkan nyttjar väldigt frekvent skattemedel för att utöka sin pingstförsamling.

Så här skrev Pingstkyrkan 2014-12-29;
Tillsammans med andra kyrkor i Örebro och Hela människan har vi också förberett starten av ett härbärge för EU-migranter i Adolfsbergsgården, med namnet Vinternatt i Örebro. Kommunen har bidragit med pengar, men det är kyrkorna som tagit initiativet. En politiker sa i Nerikes Allehanda att det var privatpersoner som jobbat fram detta. Kanske ville han bara markera att det inte sker i kommunal regi. Men enskilda människor klarar inte ett sådant här projekt. Tillsammans däremot kan vi göra skillnad. Vår församling är med och bidrar. Vi har avsatt 50 000 av överskottet från vår Second hand-butik.

Red’s kom:
Vilket kan jämföras med de 750 000 kr som medborgarna ofrivilligt bidrar med via skattepengar som rätteligen skulle gått tillbaka till dem som jobbat ihop pengarna istället för till andra länders medborgare. Dessutom för något som inte tillför det minsta för någon.

Bistånd via skattepengar till andra länder kan och ska bara ske på nationell nivå.

Ett antal volontärer har anmält sig för att hjälpa till och vår egen Josefin Stålbert har blivit anställd som projektledare. Inte heller det här kan förändra hela situationen eller är tillräckligt. Men det hjälper till för några människor. Nu ber och hoppas vi att alla tillstånd ska beviljas snabbt så att Vinternatt kan komma igång i mitten av januari.Klicka här för att gå till artikeln i SR, 2015-12-14
Se även bl a;
Örebro ger kyrkorna 750 000 kr för härbärge till max 12 EU-migranter


Kyrkor i Örebro vill bilda stadsmission för EU-migranter, 7,5 miljoner kr


EU-migranter kostar miljontals kronor i vårdkostnader i Örebro län


Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret eller använd sökfunktionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *