Halmstad har gett upp att städa efter EU-migranter

En vecka före påsk städade personal från teknik- och fritidsförvaltningen vid parkeringen där tiggande EU-migranter brukar sova i Halmstad. Mer än tre fulla släp blev det – men nu ligger där redan samma typ av skräp igen.

– Jag orkar inte bry mig längre, säger Boris Bile, kustansvarig på teknik- och fritidsförvaltningen, när HP visar ett foto av hur det ser ut i terrängen utanför handikappsbadet vid Gröningen.

– Det känns så tröstlöst att skicka dit personal som ska städa efter folk som bara slänger allting rätt ut i naturen, säger han.

EU-migranterna skräpat ner vid handikappsbadet sedan föregående sommar

HP skrev nyligen om att det har varit problem med nedskräpning sedan i somras vid parkeringen där EU-migranter brukar sova.

Ingen har sett vilka som slänger sakerna där, men bland skräpet låg bl a sådana skyltar som tiggarna brukar sitta med utanför butiksentréer.

Kommunen måste löpande städa efter EU-migranternas nedskräpning

Gång på gång har Boris Bile skickat dit personal som har plockat upp bråte och sopor så att det har fyllt flera släp. Senast det skedde var en vecka före påsk.

Ännu en gång ligger sakerna i en ring, precis som att några har suttit och ätit. Det rör sig om tomma matförpackningar, konservburkar, cigarettpaket, gamla kläder och gasolbehållare.

Nu får EU-migranternas miljöbrott fortsätta obehindrat i väntan på att politiker och polis börjar agera

– Men den här gången tänker jag låta det ligga kvar, säger Boris Bile och förklarar att han tappat sugen.

– Vi har annat att göra än att plocka upp sådant här hela tiden. Det är lika bra att allmänheten får se hur det ser ut, så vi får veta vilken acceptans det finns för det här, menar han.

Det är dags för polisen och kommunpolitikerna att sätta ned foten. Nu får de bestämma sig om vi ska ha det så här eller inte.

Polisen har lovat att visa sig på Gröningen

Nyligen lovade Mikael Eliasson, som är lokalområdeschef för Halmstad i polisens region Väst, att polisen ska visa sig oftare vid Gröningen på kvällar och helger. Han berättade också att polisen flera gånger har avhyst EU-migranter från platsen på grund av att de har stört den allmänna ordningen.Klicka här för att gå till artikeln i Hallandsposten, 2016-03-30
Se även bl a;
Uppsala vågar inte avhysa EU-migranter som uträttar behov på kyrkogård

Är bajamajor lösningen på problemen med EU-migranter?

Tog 8 månader att bli av med nedskräpande EU-migranter från privat mark

EU-migranter i Kalmar polisanmälda för nedskräpning

Missade papperskorg, får böta 800 kr – Aldrig böter för EU-migranters nedskräpning


Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?

Är vi intoleranta mot EU-migranter? Är Sverige ett rättssäkert land?

Att låta EU-migranter tigga i Sverige löser inte fattigdomen – en fattigdomsfälla

Rika romer åker till Sverige för att tigga – Romer är inte som andra, menar Liv och Ljus

EU-migranter skaffar sig förmåner genom lagbrott och provokation

Varför provocerar EU-migranter?

Stoppa tiggeriet bums och skäll ut EU!


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret eller använd sökfunktionen.

2 reaktioner till “Halmstad har gett upp att städa efter EU-migranter”

  1. De är så här de vill leva. Kasta skräp omkring sig, visa att de gör som de vill utan att någon agerar. De ser ut att vara ”fattigare” när det är skräpigt omkring dem. Människor tycker mer synd om dem när de lever i misären. Det är ju precis så de vill att vi skall se det. Jag hade också gärna haft en städerska. Jag hade också gärna blivit försörjd men lyckligtvis fungerar inte vårt liv på detta sätt. Skicka ut dem – de bryter mot miljölagen vilket för oss övriga är brottsligt. Varför försvarar MP detta?? Miljöpartiet!! Jag har sagt det tidigare – de är brottslingar. Bryter mot lagar på flera sätt. Förbjudet att samla in pengar utan tillstånd, förbjudet att urinera och värre på allmän plats, förbjudet att skräpa ner, egenmäktigt förfarande gällande bostadsplatser mm
    Listan kan göras lång – varför straffas de inte? Hade det varit jag,
    hualigen, inte hade jag klarat mig utan straff eller en saftig bot.
    Vem bestämmer i Sverige? EU-migranterna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *