Grand Hôtel viker sig för vänstern – Ändra ditt betyg till 1

Expressen skriver under rubriken ”Grand Hôtel: Vi borde ha brutit kontraktet” att Grand Hôtel nu går vänsterextremisterna till mötes. Detta trots att 17.000 röstat för att hotellet inte tagit politisk ställning jämfört med 11.000 vänsterextremister som röstat ner hotellet bara för att hotellet upplät yta för galan.

Grand Hôtel säger nu att gästernas politiska åsikter är avgörande för vem de släpper in genom dörrarna. Det är en sorgens dag för demokratin i Sverige!

Detta är inte en fråga om vad man tycker om Sverigedemokraterna utan en ren och skär demokratifråga!

Oavsett om man är för eller emot SD måste alla sansade människor förstå att stå upp för de demokratiska spelreglerna och inte acceptera att ett hotell viker sig på detta sätt för de mörka vänsterkrafterna som är motståndare till demokrati.

Ändra ditt betyg till 1
Det komiska blir att när nu omvänt förhållande gäller så har vänsterextremisterna röster gett motsatt effekt till vad de trodde. De har bidragit till att sänka betyget (på alla sajter de gått in på), och som kommer att sänkas ännu mer om vi alla går in och ger hotellet sämsta betyg.

Du kan fortfarande ge din åsikt om hotellet på hotellsajter som Tripadvisor, etc.

Grand Hôtel har nu stängt ner möjligheten att recensera! Alternativet ”Recensioner” är borttaget från menyn och en direktlänk fungerar inte (som en del säkert redan listat ut finns det dock andra sätt att komma åt inläggen).Facebook håller just nu på att censurera inlägg bland Grand Hotels reviewsFacebook arbetar i denna stund med att censurera inlägg på Grand Hôtel. Åsikter bland de 29.000 inläggen raderas baserat på fritt eget tycke av enskilda individer som jobbar för Facebook.

Grand Hôtel skriver: Review-funktionen har varit en arena för politiska kommentarer de senaste dagarna. I och med vårt ställningstagande tidigare idag att vi inte borde genomfört det arrangemang som hölls i fredags kväll kommer samma sak att hända igen. Vi har försökt hålla funktionen öppen in i det längsta, nu har vi beslutat att stänga den och hänvisar under tiden den är stängd till andra bedömningssiter.

Till ovanstående kommentar från Grand Hôtel sitter nu hotellets personal och raderar kritiska åsikter på löpande band, oavsett hur vänligt formulerade de är. T ex följande inlägg raderades av Grand Hôtel; ”Har givit Er 5a just för att ni har INTE låtit er påverka av politiska motiv utan efterlevt maximen ”alla gäster är välkomna”, men nu efter det senaste uttalande inte ens etta skulle duga, i ställetoch; ”Jag är kritisk till EU, flyktingpolitiken och sharialagar. Och alla ska vara lika inför lagen och alla ska få uttrycka sina åsikter, men nyanlända flyktingar ska inte få rösta i allmänna val. Får jag boka rum hos er? Är jag högerextrem? Rasist? Tror jag inte på alla människors lika värde? Exakt VAD är det man inte får tycka? Jag börjar undra om ni har tagit emot hemliga bombhot eller något…?? För inte skulle anrika Grand Hotel ha vikt sig bara för att många som hatar SD har gett er en en etta i betyg?? Ja, i så fall har ni ju faktiskt ingen ryggrad…”.


På bara ett par timmar har nästan 2 000 vänsterextremister lajkat hotellets inlägg med rubriken ”Ett arrangemang vi borde avböjt”, medan övriga ”arga” bara ligger på drygt 1 000. Vänsterextremisternas topp ligger ju på 12.000, så efter att denna siffra uppnåtts blir det inte fler, även om de är snabba och duktiga på att mobilisera sig.

Om du ”gillat” själva hotellet kan du dock fortfarande ta bort denna.

Säg gärna, på hotellets Facebook, vad du tycker om att hotellet och den ryggradslösa vd:n Pia Dkupmark ger efter för vänsterextremisterna

Moralisk kompass pekar åt vänster

Sverigedemokraterna höll en kritiserad gala på Grand Hôtel i fredags.

Red’s kom:
Kritiserad av en liten samhällsgrupp som vill ta kontroll över staten med alla medel de kan. Genom att vänsterextremisterna verkar mot ett parti som övriga partier är rädda för att förlora makt till, och därför gladeligen hoppar på alla smutskastningskampanjer, så kan denna samhällsgrupp få gehör för sina odemokratiska åsikter även bland andra.

Nu svarar hotellet på kritiken – och menar att de aldrig borde bokat in SD:s evenemang.
– Många har trott att vi inte haft någon moralisk kompass alls, säger Grand Hotels vd Pia Djupmark i ett pressmeddelande.

Red’s kom:
De flesta levde under några dagar i villfarelsen att Grand Hôtel var opolitisk.
Vad har moral att göra med vilka gäster ett hotell låter boka rum/lokal?

Det var på fredagen som Sverigedemokraterna stod värdar för evenemanget ”European Freedom Awards” på Grand Hotel i Stockholm.

Högerpopulister och EU-skeptiker från olika håll i Europa samlades på det femstjärniga hotellet. Bland gästerna syntes bland annat brexits frontfigur Nigel Farage, och den kontroversielle politikern Vaclav Klaus fick ett pris.

Red’s kom:
Man kan dela deras åsikter eller man kan vara av en annan åsikt. Men betyder det att samhället ska begränsa var vissa personer får vistas beroende på deras åsikter?

Vi talar inte om några nazister här, även om det är vänsterextremisternas favorituttryck på alla som inte tycker som dem!

Kritik från vänsterextremister

Inför galan fick Grand Hôtel ta emot kritik för att de upplåtit sina lokaler till Sverigedemokraternas evenemang.

Red’s kom:
Denna kritik kom från en specifik samhällsgrupp som inte ställer upp på grundläggande demokratiska värderingar. En i sammanhanget försvinnande liten grupp som i brist på sakliga argument tar till de medel de kan för att skrämma och tysta det fria ordet.

Expressen ljuger

På hotellets Facebooksida började mängder av dåliga betyg att strömma in, och betyget sänktes allt mer.

Red’s kom:
Det hann alltså bli 17.000 röster som var tacksamma för att hotellet var opolitiskt, och 11.000 hatiska röster från vänsterextremisterna. Vänsterextremisterna och deras följare hade alltså mer eller mindre nått taket, medan det kunnat bli 100.000 röster eller många fler om hotellet vågat stå på sig.
Det lär det inte bli nu.

Malena Ernman: ”Ett högerextremt jippo… Man gör ett val”

Bland kritikerna fanns bland annat artisten Malena Ernman.
”Självklart får man hyra ut sitt hotell och sitt varumärke till ett högerextremt jippo. Men man kan också tacka nej. Man gör ett val”, skrev hon på Twitter.

Red’s kom:
Ja, hotellet gjorde först valet att inte ta politisk ställning till vilka gäster de upplåter rum till. Man” kan tacka nej och därigenom ta politisk ställning.

Man kan definiera galan som ett ”högerextremt jippo” om man vill undvika att vara saklig, men det saknar relevans.

Det innebär att vi nu kan bojkotta alla som inte är av samma åsikt som en själv. Henrik Schyffert och Malena Ernman kan bojkottas av alla som står upp för demokratin.

Vilka vänner har Margot Wallström?

”Med sådana vänner behöver SD inga fiender”, skrev utrikesminister Margot Wallström till Expressen.

Red’s kom:
Det var ju saklig och konstruktiv kritik.

Grand Hôtel: ”Vi borde aldrig ha tagit bokningen”

– Det är självklart tråkigt att få ett dåligt betyg, men det är ett öppet forum där man får tycka fritt, sa Filip Odelius, Grand Hôtels marknadschef, till TT.

Men nu gör hotellet en pudel. I ett pressmeddelande skriver Grand Hôtel att vi ”aldrig borde tagit bokningen”.

Red’s kom: Se pressmeddelande nedan.

Den uppmärksamhet Grand Hôtel kommer att få blir skadlig

– Den uppmärksamhet som detta fått, har givetvis i sig varit skadlig, säger hotellets vd Pia DJupmark.

Red’s kom:
Uppmärksamheten som hotellet fick för att de först inte vek sig för vänsterextremisterna hade inte annat än gynnat hotellet. Det är trots allt en försvinnande liten andel av vänsterextremisterna som bor på femstjärniga hotell. Av de 11 000 vänsterextremister som spred sitt hat på hotellets Facebooksida hade förmodligen högst en handfull bott på hotellet.

Grand Hôtel går från korrekthet till politiskt korrekt

– Något av det svåraste med detta har varit att så många trott att vi inte förstått, att vi inte haft någon moralisk kompass alls. Vi förstod. Men vi drog inte konsekvenserna av det och det var där det gick fel. Att bryta ett kontrakt är ett stort steg och där satt vi fast i vår tradition av korrekthet, att ett kontrakt inte ska brytas. I detta fall borde vi gjort det, säger vd:n Pia Djupmark.


PRESSMEDDELANDE FRÅN GRAND HOTEL

Pressmeddelande från Grand Hôtel 2016-11-06 13:57

Ett arrangemang vi borde avböjt

I fredags hölls en uppmärksammad gala i våra lokaler.

Grand Hôtel bryter sin tradition av diskretion

Vi har aldrig tidigare kommenterat eller recenserat våra gäster, och vi ska göra allt vi kan för att aldrig behöva göra det igen.

Red’s kom:
Ja, genom inskränkningar i demokratin ska Grand Hôtel försöka undvika att behöva kommentera och recensera sina gäster.

Samtidigt är det viktigt för oss, och för alla som har en relation till oss, att vi denna gång bryter vår tradition av diskretion.

Red’s kom:
Varför är det viktigt för Grand Hôtel att bryta sin tradition av diskretion?

Grand Hôtel gjorde ”ett antal” saker för att ”komma ur kontraktet”

När det stod klart för oss vad denna bokning handlade om gjorde vi ett antal saker för att komma ur kontraktet.

Red’s kom:
1. När stod det klart för Grand Hôtel? Borde inte detta stå klart innan undertecknandet? Skulle vara mycket märkligt annars. Det är uppenbara undanflykter.
2. Vilka var dessa ”antal saker”? Något Grand Hôtel inte berättat om tidigare!
3. Varför ställer ingen av Sveriges vänsterstyrda medier ens frågor om detta?

Det är mycket hemlighetsfullt hur hotellet agerat för att ”komma ur kontraktet”, och Sveriges vänsterstyrda media vill tydligen inte veta eftersom inga frågor ställs om detta.

Vidtog alla ”steg” utom att bryta kontraktet

Det steg vi inte tog, var att bryta kontraktet.

Red’s kom:
Varför gjorde Grand Hôtel inte detta då?

”En ny rutin” infördes ”direkt”?

En ny rutin infördes dock direkt, den säger att alla större bokningar från okända kunder måste godkännas av VD.

Red’s kom:
Med ”alla större bokningar” avses alltså bokningar av Sverigedemokraterna, men det vågar hotellet naturligtvis inte säga rakt ut.

Fler åtgärder kommer att genomföras.

Red’s kom:
Det finns alltså i praktiken ingen rutin, bara undanflykter.

Efterhandskonstruktion

I efterhand kan vi konstatera att vi aldrig borde tagit bokningen.

Red’s kom:
Ingen av Sveriges vänsterstyrda medier ställer mer konkreta frågor om vad detta ”efterhandskonstaterande” baseras på.

Vi kan också konstatera att vi borde ha brutit kontraktet så fort vi förstod att detta arrangemang kommer att skapa starka reaktioner både hos våra gäster och våra medarbetare.

Red’s kom:
MEDARBETARE
Ja, många av medarbetarna på Grand Hôtel är av utländsk härkomst, men om dessa medarbetare bara kan betjäna kunder som är av samma politiska åsikt som dem så känns det inte riktigt som att ett hotell är rätt arbetsplats för dem.

GÄSTER
En försvinnande liten andel av gästerna är de vänsterextremister som kritiserat hotellet för att de inte tagit politisk ställning till vilka gäster de ska ta emot.

Grand Hôtels förtroendekapital och renommé

Det viktigaste vi har är vårt förtroendekapital och vårt renommé, båda dessa har tagit skada.

Red’s kom:
Det lär inte ha tagit tillnärmelsevis så mycket skada som när Grand Hôtel nu tar politisk ställning till sina gäster.
Man kan hoppas att så många som möjligt nu väljer andra alternativ än Grand Hôtel.

Grand Hôtel vill en sak men gör en annan

Vi har alltid velat vara en neutral mötesplats som inte bedömer våra gäster, eller deras åsikter, och utifrån det bestämmer om de är välkomna eller inte. Samtidigt finns det en gräns. Vi har nu ett stort arbete framför oss internt där vi ska skapa rutiner som tar hänsyn till denna gränsdragning.

Red’s kom:
Idel svammel. Varför finns det en gräns för att vara neutral och varför skapa en gränsdragning för vilka politiska åsikter gäster ska tillåtas ha?

Pia Djupmark ska skapa ett förhållningssätt som accepteras av vänsterextremister

Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel:
-Vi ska nu göra ett genomgripande arbete internt för att hitta ett förhållningssätt som respekteras av våra gäster, av samhället, och av våra medarbetare, samtidigt som vi kan fortsätta att vara en öppen och neutral mötesplats. Det är ett arbete som sätts igång omedelbart.

Red’s kom:
Pia Djupmark säger emot sig själv. Hur kan inskränkningar i demokratin leda till em ”öppen och neutral mötesplats”?

Lögner och undanflykter från hotell-VD Pia Djupmark

– Den uppmärksamhet som detta fått, har givetvis i sig varit skadlig. När vi för 7 veckor sedan började agera för att komma ur kontraktet var det dock inte negativ publicitet vi tänkte på, vi ville helt enkelt inte ha arrangemanget här.

Red’s kom:
IVad var det ni tänkte på då som skäl för att ”komma ur kontraktet”?ngen är så korkad att den tror annat än att publiciteten är det viktigaste för en affärsdrivande verksamhet.

– Något av det svåraste med detta har varit att så många trott att vi inte förstått, att vi inte haft någon moralisk kompass alls. Vi förstod. Men vi drog inte konsekvenserna av det och det var där det gick fel. Att bryta ett kontrakt är ett stort steg och där satt vi fast i vår tradition av korrekthet, att ett kontrakt inte ska brytas. I detta fall borde vi gjort det, säger Pia Djupmark.

Pia Djupmark finns tillgänglig för intervjuer och nås genom Filip Odelius på 08 679 35 41 alt 070 661 37 01.Klicka här för att gå till artikeln i Expressen, 2016-11-06
Se även bl a;
Vänsterns attack mot demokratin – Grand Hotel Stockholm


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *