Flummiga Fi uppmanar alla att värna om EU-migranter och ge dem boende i Sverige

I en insändare skriver följande personer sina åsikter om EU-migranter;
Marielle Alvdal – Feministiskt initiativ Luleås styrelse, sekreterare
Joar Dahlblom – Feministiskt initiativ Luleås styrelse (felstavat som ”Dahlbom”)
Jenny Larsson – Nätverket Medmänniskor i Luleå
Lizah Lund – Feministiskt initiativ Boden, ordförande
Jesper Persson – Fi Boden
Hanna Wallenberg – Fi Alingsås
Per Holmqvist – V + Fi
Sara och Sofia Eriksson + Fi
Linda-Marie Gabrielsson – Fi
Katarina Gulliksson – Fi
Sofia Larsson – Fi
Elin Olofsson – Fi
Linda Olofsson – Fi
Anna Waara – Fi
Linnea Wikström – Fi (felstavat i insändaren som ”Vikström”)
Sabina Tokalic – (felstavat i insändaren som ”Tocalic”)
Elisabeth och Josh Armfield – EFS Luleå
Marie Karlsson
Som uppger sig vara delaktiga i;
Nätverket för Norrbottens EU-migranter i samarbete med Kristina Wallbing, Diakon Luleå Domkyrkoförsamling

Red’s kom:
Inte helt lätt att identifiera alla som skrivit under insändaren, men de är troligen samtliga med i eller röstar på Feministiskt initiativ (och Vänsterpartiet).

I denna insändare går Fi under beteckningen ”Nätverket för Norrbottens EU-migranter”.

Den här hetsen, svartmålningen och smutskastningen som finns i vårt avlånga land mot EU-migranter, mot människor som tigger, har gått oerhört långt och den sträcker sig från norr till söder. Det är en skrämmande utveckling som sker, såväl de attentat som faktiskt ägt rum i olika delar av landet, men även det klimat som råder i sociala medier.

Överhuvudtaget är det mycket som händer i dag som går ut på att sparka på de som redan ligger ner. Det är ett mycket otrevligt klimat på nätet men det händer också varje dag på gatan, vid människornas bilar, på de platser där de drar sig tillbaka om kvällen för att komma till ro. De lämnas inte ifred. Det har skjutits sönder en bilruta, däck har skurits sönder och en del blir spottade på.

Red’s kom:
Det är tyvärr resultatet av vänsterextremisters (inkl. lokala politiker) agerande och S+MP-regeringens (liksom lokala politiker) icke-agerande.

Om politiker visat på handlingskraft hade ovanstående förmodligen aldrig inträffat (vilket naturligtvis inte är försvarbart, men man ska veta att det är en väldigt liten andel av Sveriges befolkning som beter sig på detta sätt).

Det är emellertid lite svårare att komma tillrätta med alla interna slagsmål och strider mellan EU-migranter, men med ett tiggeriförbud i någon form skulle även dessa interna våldshandlingar kunnat minimeras.

På internet finns bilder som människor tagit vid EU-migranternas övernattningsställen. Det finns alltså människor som åker dit, sitter i sina bilar och fotograferar.

Red’s kom:
Vad vill ni göra åt detta?

Att fotografera på offentlig plats är en rättighet som medborgare har i en demokrati. Man kan tycka vad man vill om detta sätt att sprida information och kunskap, men vänsterextremister lär inte få igenom sina ofta uttalade önskemål på inskränkningar i demokratin.

Detta läggs sedan ut på internet, med tillhörande texter där det i vissa fall använts ord som ”tattare”, ”grisar” och där det antytts att föremål på bilderna är stulna.

Red’s kom:
Vi lever inte i en utopi och det kommer alltid att finnas en liten andel som beter sig illa. Det är inte mycket att göra åt detta, men om man vill minska på dylika saker krävs att de styrande reagerar resolut och inte tillåter särbehandling av EU-migranter.

Vad vill ni göra åt detta?

Det är ren och skär förföljelse.

Red’s kom:
Mjae, ”ren och skär” förföljelse är det kanske inte riktigt. Det skulle vara något betydligt värre än vad som nu förekommer.

Vi som engagerar oss i att hjälpa dessa människor förstår helt och fullt att det inte är oproblematiskt där läger slås upp och att skräp lämnas kvar på platser som lämnats.

Red’s kom:
Problemet är att ni som ensidigt definierar er som att ni hjälper ”dessa människor” i verkligheten gör motsatsen. Förmodligen i de flesta fall beroende på ren okunskap.

Vad vill ni göra åt dessa problem?

Vi förstår också att den som tigger med sin blotta närvaro provocerar mångas bild av ett välmående Sverige.

Red’s kom:
Det är tyvärr väldigt mycket annat som provocerar. Se; Varför provocerar EU-migranter?

För en tid sedan kom Sverigedemokraternas anti-tiggerikampanj ut i tunnelbanan i Stockholm, en kampanj där man bad om ursäkt för oredan här i Sverige. Partiet menar att det finns ett ”seriöst problem med tvångstiggeri” som ”internationella gäng profiterar på”. En stor vägg har tapetserats med en bild av en person som sover på gatan. Denna kampanj var under all kritik och ett tydligt exempel på att sparka på de som ligger.

Red’s kom:
Vad vill ni göra åt detta?

Feministiskt initiativ, såväl som andra, är fri att ha denna uppfattning i en demokrati. Men majoriteten är säkert av en annan åsikt.

Nätverket för Norrbottens EU-migranter tillsammans med Boden mot rasism anordnade nyligen en manifestation i Boden. Det var en kärleksbombning till stöd för EU-migranterna och en manifestation för kärlek och trygghet för alla, oavsett vem du är.

Red’s kom:
Vad ”Nätverket för Norrbottens EU-migranter” är och vem som ingår i detta påstådda nätverk är okänt, men ni är fria i en demokrati att kalla era demonstrationer för vad ni vill.

Nätverket för Norrbottens EU-migranter”, ”Boden mot rasism”, etc; det är samma människor som ingår i alla dessa grupper över hela landet ”för” EU-migranter.

Det krävs också att ledande politiker agerar och visar att detta inte är acceptabelt.

Red’s kom:
Vad menas? Ska ”ledande politiker” agera och visa att demonstrationer inte är acceptabelt?

De måste också visa att de står upp för dessa utsatta människor.

Red’s kom:
Politikerna måste framförallt visa att de står upp för landets medborgare, dvs sina väljare, alltså dem som politiker har en uttalad skyldighet att värna om primärt.

Sedan ska politiker givetvis stå upp även för EU-migranter, men kanske inte nödvändigtvis på det sätt som vänsterextremister vill, eftersom det bara får negativ effekt.

Ett steg på vägen, är att nu när hösten närmar sig, återinrätta det härbärge för EU-migranterna som de tidigare stängde ner i Luleå.

Red’s kom:
Att inrätta härbärge för EU-migranter vore enbart ett steg bakåt, förutom att det är ett lagbrott.

Det är hög tid att visa att vårt samhälle ska innebära trygghet för alla.

Red’s kom:
Ja, det är hög tid att visa att vårt samhälle ska innebära trygghet för alla. Alltså inte bara för EU-migranter.

Varje gång vi ser någon annan människa bli illa behandlad måste vi reagera, höja vår röst och säga ifrån, fråga vad hen håller på med? Vi får inte ”bara” förfäras. Det krävs handlingskraft när det har gått så här långt. Det behövs nu. Från många och tillsammans. Vi behöver stå upp för varandra.

Red’s kom:
Ja, det låter bra och medmänskligt. Men det innebär inte att Sverige villkorslöst ska acceptera EU-migranter som tigger i Sverige, så som vänsterextremister omotiverat vill.

Om du ser något som inte är okej, anmäl det på den sida på internet det gäller och även till polisen.

Red’s kom:
Den sida på internet det gäller”?

Vi måste ta varandras händer och agera, säga ifrån direkt när vi ser någon som behandlar en medmänniska illa.

Red’s kom:
Lite flummigt, men självklart ska vi reagera om någon behandlas illa. Det gäller dock inte bara EU-migranter, utan även de avsvärt fler svenska medborgare som behandlas illa.

Vi måste ta ställning nu och visa tydligt vilket samhälle vi vill ha.

Red’s kom:
Vi – dvs en klar majoritet i Sverige – vill ha ett samhälle där även EU-migranter måste följa regelverken och där dessa EU-migranter får ta konsekvenserna, som alla andra, om de tar sig friheter som ingen annan får.

Vi måste stå upp för varandra

Se även bl a;
Aktivister befäster EU-migranters utsatthet – inhumant och osolidariskt


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *