Fi försöker arrangera städning i Malmös kåkstad

Under söndagen, efter att Feministiskt Initiativ och föreningen Solidaritet med EU-Migranter protesterat framför Stadshuset för ”EU-migranternas rättigheter”, begav de sig till kåkstaden vid Industrigatan i Malmö. Troligen i ett desperat försök att undvika avhysning av EU-migranterna pga den omfattande nedskräpningen.Klicka här för en större bild, 2015-03-29 eu-migranter_kakstad_sopor_2 eu-migranter_kakstad_sopor_3Det står en container i kåkstaden, men avfallet ligger överallt utom just i containern.

Vem är du, vem är jag, levande charader…

När vi steg in i kåkstaden sprang en Fi/V-kvinna efter oss och frågade vem vi var och var vi kom ifrån. Jag frågade vem hon var, men det ville hon inte svara på.

KLicka här för en större bild, 2015-03-29Diskussionens vågor gick emellanåt höga i den romska församlingen.

eu-migranter_kakstad_fi-v-allt_at_alla_2Det var en högljudd stämning med till synes upprörda känslor. En vänlig rom som kunde engelska tolkade för oss och berättade att det handlade om att Solidaritet med EU-Migranter/Fi/V/Allt åt alla ville få EU-migranterna att städa upp på området.

eu-migranter_kakstad_fi-v-allt_at_alla_3Efter en halvtimmes hetsiga diskussioner lyckades Solidaritet med EU-Migranter/Fi/V/Allt åt alla få några kvinnor i lägret att ta på sig plasthandskar.

eu-migranter_kakstad_fi-v-allt_at_alla_4Men diskussionerna fortsatte och motivationen att städa upp efter sig tycktes inte vara särskilt hög.

eu-migranter_kakstad_fi-v-allt_at_alla_5Om det blev någon upprensning av skräp vet vi inte. Efter en timme med till synes fruktlösa diskussioner mellan EU-migranter och Solidaritet med EU-Migranter/Fi/V/Allt åt alla, begav vi oss.

Om alla accepterat att städa upp från start hade det värsta kunnat vara borta redan innan vi lämnade.

Även om det städas upp så är det högst sannolikt att det är nedskräpat igen om några dagar. Dessutom kommer naturligtvis skateboardramp och marken runt skjulen att fortsätta användas som utedass.

Senare på kvällen ryckte brandkåren ut pga ett antal öppna eldar som tänts inom området, bl a för att elda upp diverse skräp.

Vi noterade att fastighetsägarens anslag med hot om avhysning den 2:e april rivits ner sedan igår.

PS.
Vår tolk (som nyligen anlänt från Rumänien) och hans ressällskap bjöds senare på kvällen på mat av min kollega. De var mycket tacksamma eftersom de inte hade några pengar att köpa mat för. Han behöver 700 kr för att laga sin bil så de kan fortsätta sin resa till Norge, om någon vänlig själ har lite pengar över. Skriv en kommentar här om du vill ge ett bidrag så ser vi till att de – Roberto och Alex – får pengarna.

Not.
Vid efterkontroll två dagar senare i kåkstaden var det mesta av skräpet runt containern flyttat till containern. Men fastigheten är fortfarande väldigt skräpig och en extremt osanitär olägenhet.

Se även bl a;

EU migranter – Bilder du inte får se i media

Bilder från EU-migranternas läger i Malmö, förr och nu

Bilder från tiggarnas kåkstad i Malmö 2015-03-21

Bilder från EU-migranternas kåkstad i Malmö, nyaste området

Malmös kåkstad, bilder från 2015-04-17 – aggressivare EU-migranter

För övriga sidor om EU-migranter, se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *