EU-tiggare vill inte dela ut reklam pga arbetstiderna

Föreningen Hem inleder ett samarbete med Svensk direktreklam som ska hjälpa EU-tiggare till annan sysselsättning.

Antalet tiggare i Stockholm har inte ökat under 2015 och Föreningen Hem vill erbjuda EU-emigranter andra sätt att skaffa sig en inkomst på för att sänka tiggarantalet.

Red’s kom:
Märkligt resonemang.
Ingen vet om antalet EU-tiggare ökat eller minskat under 2015. Det enda som noterats är en temporär svacka, och att antalet EU-tiggare nu är på väg upp igen.

Antalet EU-tiggare minskar givetvis inte för att vissa delar ut reklam några timmar i veckan. Om något så kommer antalet EU-tiggare att öka.

Reklamutdelning för EU-migranter alternativ till försäljning av tiggartidning

Tidigare har försäljningen av tidningen Sofia-Z varit ett alternativ, men Sofia-Z var ett specialnummer från tidningen Folk är folk och samarbete med Sofia-Z:s utgivare norska Folk är folk är nu avslutat.

– Arbetet med tidningen blev för övermäktigt för oss. Vi är en ganska liten och nystartad organisation och det här arbetet är väldigt stort, det är mycket med att distribuera tidningarna.

Red’s kom:
På vilket sätt är det mycket arbete med att låta EU-tiggarna hämta de tidningar de ska försöka sälja? Vad jag hört låg det andra skäl bakom att tidningen upphörde att säljas. Det fungerade helt enkelt inte med EU-tiggarna, och köparna av tidningen blev inte glada när de upptäckte vilket skräp det var som romerna sålde.

Försäljningen gav säljarna provisioner, de fick 75 kronor per såld tidning och tidningarna såldes i 45 000 exemplar.

Red’s kom:
TIGGARTIDNING SÅLTS FÖR 4,5 MILJONER KR?
Är det troligt att så många människor skulle låta sig luras att köpa tiggartidningen? Visserligen köpte EU-tiggarna tidningen av varandra, men det är ändå föga sannolikt att antalet sålda exemplar kom upp till den nivån.

Så det här tycker jag är jätte tråkigt och någonting måste vi ha istället, förklarar Sven Hovmöller, vice ordförande i Föreningen Hem.

Föreningen Hem inleder samarbete med SDR

Nu inleder organisationen Hem ett samarbete tillsammans med företaget Svensk direktreklam. Det erbjuder möjligheten att dela ut reklam istället för att tigga.

EU-migranter vill inte dela ut reklam pga att arbetstiderna inte passar dem

Men organisationen har svårt att hitta personer som vill dela ut reklam på grund av arbetstiderna.

Red’s kom:
Jasså? Är det för att reklamutdelning sker på helger, som är den bästa tiggartiden? Eller är det bara en ursäkt för att slippa jobba?

Blir inte detta liksom spiken i kistan på detta projekt som redan från början är dömt att misslyckas? Om inte arbetstiderna passar, vad göra?

Reklamutdelning några timmar i veckan – Gör skillnad?

– Reklamutdelningen erbjuder bara några timmars arbetspass om dagen och främst på helger, det kanske inte ger en riktig veckoinkomst. Men det är många som absolut inte vill tigga, säger Sven Hovmöller.

Red’s kom:
Floskler, vem vill tigga? Är inte t ex försörjning av staten ett bättre alternativ?

SVEN HOVMÖLLER BEFÄSTER TIGGARNAS UTSATTHET
Om man inte vill tigga så är det knappast i Sverige man hittar de okvalificerade jobb som krävs för att sysselsätta EU-tiggare. Vänsterextremister som Sven Hovmöller hjälper inte EU-migranter, utan han förhindrar istället möjligheterna för EU-tiggarna att ta del av det historiskt höga EU-bidraget på 471 miljarder kr till Rumänien.

REKLAM, NEJ TACK!
Man kan också fråga sig om medborgarna är intresserade av reklam från EU-tiggare och t ex att EU-migranter får tillträde till flerfamiljshus?
Kommer det kanske bli en rusch med uppsättning av ”Reklam, nej tack”-skyltar?
Klicka här för att gå till artikeln i SVT, 2015-07-14
Se även bl a;
EU-migranter i Avesta ska sälja dubiös tiggartidning – Sofia Z igen


Faktum-försäljare hotas av EU-migranter


Paneldebatt om EU-migranter i Stockholm med Anders Lindberg och Sven Hovmöller

Den galna professorn #2 (Sven Hovmöller): Rasism att inte låta EU-migranter ockupera svensk mark


Aktivister befäster EU-migranters utsatthet – inhumant och osolidariskt


Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *