EU-migranters tiggeri är inte bara ett fattigdomsproblem

Förekomsten av tiggare är mycket högre i svenska storstäder än i till exempel Bryssel, Berlin och Paris, skriver Per Kågeson (SvD 2014-12-23), forskare och debattör.

Inte politiskt korrekt att beskriva tiggeriets effekter som problem

En dysfunktionalitet i debatten är att det inte är comme-il-faut (= passande) att beskriva tiggeriets olika bieffekter som problem. Det enda problem som erkänns är fattigdomen. Att den är ett enormt problem är lika självklart som det är hemskt. Men det utesluter tyvärr inte andra, mer praktiska problem som det är makthavarnas uppdrag att lösa – i egenskap av folkvalda samhällsförvaltare. Enighet verkar dock inte råda om uppdraget.

Försöker man lösa fattigdom med staket?

När galler sattes upp för att hindra hemlösa från att sova under en lastkaj i Stockholm luftade Stadsmissionen kritik. ”Staket är ingen lösning på hemlöshet”, förklarades det (DN 24/3). Sant. Staket löser inte hemlöshet. Men, nu var det väl inte hemlöshet man försökte lösa?

Problemen som skulle åtgärdas var enligt Fastighetskontoret stora klagomål på otryggheten, förskolan i närheten hade problem för att man uträttade sina behov i buskarna och det eldades under lastkajen, vilket innebar brandrisk för hela huset. (AB 24/3).

Folkvaldas retorik: Goddag yxskaft

Liknande problem växer fram överallt – och förtjänar offentlig uppmärksamhet. Ändå dessa ständiga goddag yxskaft-svar från de folkvalda.

Stefan Löfvén förstår inte lagstiftning mot tiggeri

– Att lagstifta mot fattigdom är ett slag i luften, sade Stefan Löfven nyligen om en mätning som visade att halva befolkningen önskar förbjuda tiggeri (AB 3/4).

Sant. Lagar löser inte fattigdom. Särskilt inte i andra länder. Men, nu var det ju inte fattigdom man ville förbjuda?

Smiter från sitt ansvar om Sveriges problem

I stället för att putta fram stoppbollen borde Löfven fundera på hur han ska stävja denna växande opinion.

Tendensen är tvivelsutan något att oroa sig över och Löfvens och andra aktörers sätt att svara kan mycket väl vara en bidragande faktor. Att hela tiden utvidga svaret till att gälla fattigdomen i Rumänien är att smita från det ansvar en folkvald är satt att ta – i det här landet.

Red’s kom:
De folkvalda försöker hela tiden flytta fokus till andra länders problem, som ursäkt för att inget görs för att åtgärda problemen inom landets gränser. Som exempel kan nämnas det tandlösa avtalet som Åsa Regnér tecknat med Rovana Plumb i Rumänien. Det löser noll och inget av problemen med EU-migranter i Sverige samt lite eller inget av problemen i Rumänien. Hur kan politikernas bristande vilja att agera accepteras av medborgarna?

Stefan Löfvén, och många med honom försöker ge sken av att det enda problemet med tiggeriet är fattigdomen. Men grundproblemet med fattigdom i all världens länder (inkl. Sverige) är inget som Sverige kommer att lösa inom överskådlig framtid. Alltså kan man inte bara stoppa huvudet i sanden och låtsas som att allt fungerar bra med tiggare i Sverige.

S+MP-regeringen ger sig själv uppdraget att lösa Rumäniens fattigdom

Sanna Rayman skriver;
Enligt kommunallagen ska kommunpolitiker fokusera på åtgärder av allmänintresse med anknytning till kommunen. Statliga angelägenheter och sådant som sköts av andra landsting eller kommuner faller således utanför uppdraget.

Det är inte utan att man börjar önska sig liknande skrivningar på nationell nivå, när nu rikspolitikerna är så grandiost lagda att de ger sig själva uppdraget att lösa Rumäniens fattigdom innan våra inhemska futtigheter ens anses legitima att ägna kraft åt.Klicka här för att gå till Sanna Raymans artikel i SvD, 2015-04-08
Se även bl a;
Stefan Löfvén tiger om tiggeriet i Sverige

Avhysning av EU-migranter – Stefan Löfvén uttalar sig, sensationellt

Samarbetsavtal mellan Rumänien och Sverige – Här är det!


Boom för staket mot EU-migranter


Sveriges smala åsiktskorridor – Rädsla för sanningssägare


EU vill tvinga alla EU-länder att ta emot flyktingar

14 av 28 EU-länder tar emot kvotflyktingar – Sverige flest!


80% av de journalister i all media som bevakar politik och samhälle är vänstersympatisörer! Varav 46% MP

En författares attack på den svenska åsiktslikriktningen och trångsyntheten


Slitna slogans om tiggeriet – en sammanställning – SVT 2015-04-17


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *