EU-migranters olagliga fordon/husvagnar tillåts ej på Karlstads olagliga camping

Karlstads kommun kommer inte att tillåta obesiktigade, skraltiga husvagnar på den nya campingen för EU-migranter på Våxnäs.

Red’s kom:
Se: Karlstads olagligt skattefinansierade camping för EU-migranter, 10 kr/dag
och;
Karlstad beslutat om gratis boende för EU-migranter – Begär laglighetsprövning!

Okänt när camping kan tas i bruk

När campingen i Karlstad ska tas i bruk är inte helt klart. Iordningsställandet pågår just nu, samtidigt som kommunen jobbar med en kartläggning kring hur många personer det är som kan tänkas vara aktuella för campingboendet.

Red’s kom:
Hur kan politiker ta ett beslut om gratis (10 kr/dag = gratis) camping för EU-migranter utan att först ha kartlagt hur många som är aktuella för detta?

Kommunen funderar på att hyra ut tält

Kommunen tittar också på hur tältboendet ska lösas.
– Om vi inte lyckas få skänkta tält som i Helsingborg, kanske vi kan hitta en variant där man får hyra tält, säger Marléne Lund Kopparklint.

Red’s kom:
Dvs kommunen köper med skattemedel in tält för sin olagligt uppsatta camping där EU-migranter sedan får hyra dessa tält till en så låg summa att kostnaden aldrig någonsin kommer att kunna hämtas in.

Uthyrning av tält till ett visst folkslag från andra länder är ingen kommunal angelägenhet enligt kommunallagen (och strider dessutom mot likabehandlingsprincipen) och kan därför stoppas genom att begära en laglighetsprövning.

Dessutom kan man fråga sig var logiken finns i att inrätta ett tältläger för EU-migranter i Karlstad under vintern (samtidigt som Helsingborg funderar på att stänga ner sitt tältläger för EU-migranter).

Hur ska EU-migranters bilvrak flyttas av kommunen?

Efter förra veckans artikel om Karlstads kommuns planer på att inrätta en campingplats för EU-migranter vid gamla Solareturen på Våxnäs har läsare hört av sig till NWT med frågor kring hur transporten av migranternas husvagnar ska gå till, då de i många fall är i mycket dåligt skick.
Hur ska vraken, som inte är skattade och besiktigade och därmed ej får framföras på väg, flyttas till Solareturen? Ska en eventuell transport ske med fraktbolag? undrar läsaren Anders.

Kommunalrådet Marléne Lund Kopparklint (M) svarar så här:
– Ska man bo i husvagn på campingen så ska det vara en godkänd husvagn som är besiktigad och laglig.
– Vår utgångspunkt är dock att det inte ska vara ett husvagnsboende, utan att alla ska bo i tält, enligt Helsingborgsmodellen. Men det är inte helt klart än.
– Däremot ska det vara enhetligt och snyggt på campingen och jag förutsätter att lagar och regler kring fordon följs.

Red’s kom:
Kommunalrådet Marléne Lund Kopparklint (M) gled undan frågan helt och hållet.
Frågan var inte vad vad Marléne Lund Kopparklint (M) förutsätter utan vad som kommer att hända med EU-migranternas bilvrak/husvagnar som inte får köras på svenska vägar och om dessa ska hanteras med skattemedel!

Helsingborgs stad olagliga modell kopieras av Karlstad

Den Helsingborgsmodell Lund Kopparklint refererar till utgår från Helsingborgs Stads campinglösning för EU-migranter. Den har varit i gång sedan i april och är ett samarbete mellan kommunen och frivilligorganisationer.

Red’s kom:
Den camping som Helsingborgs stad haft igång sedan slutet av april är en olaglig camping som kommunen driver i Helsingborg på skattebetalarnas bekostnad.
Se:
Utrensning av tiggare i Helsingborgs parker, flyttas till camping
och;
EU-migranter i Helsingborg tänker inte flytta från parker till camping
och;
Subventionerad camping för EU-migranter utanför Helsingborg kan stängas

Helsingborgs camping för EU-migranter skickar dessutom helt fel signaler till alla de EU-migranter som struntar i svensk lag. Den signal Helsingborgs kommun skickar är; Kom till Sverige och bryt mot våra lagar så ska vi försörja er.
Se: EU-migranter skaffar sig förmåner genom lagbrott och provokation

Enligt kommunens samordnare, Per Pehrsson, har allt fungerat jättebra.
– Vi fick stadens alla EU-migranter, ett 50-tal, att lämna sina tidigare bosättningsplatser och flytta till den anvisade campingplatsen med toalett, dusch, kök, renhållning och el. På vår camping bor alla i likadana tält som skänkts av Svenska kyrkan. De har också fått sovsäckar och liggunderlag, säger Per Pehrsson.

Red’s kom:
Notera att Per Pehrsson undviker att nämna hur mycket denna gratiscamping kostat skattebetalarna. Stadens kostnader för campingen beräknades till runt 50.000 kr per månad (utöver bidragen till välgörenhetsorganisationer). Dvs som allra minst 1,1 miljoner kr/år.

Se: Samordnare och Åsa Regnér: Kommun ska ej upplåta mark till EU-migranter
och;
Juridiska, praktiska och moraliska skäl att ej upplåta mark till EU-migranter i Sverige

Ingen politisk plan för försörjning av EU-migranter under vintern

Hur gör ni när kylan kommer?
– Vi har evakueringslokaler i beredskap, men i dagsläget har vi bara politiska beslut som sträcker sig tills det blir kallt. En eventuell fortsättning av campingen ska behandlas politiskt inom kort, säger Per Pehrsson.

EU-migranterna inte missnöjda med att skattebetalarna finansierar EU-migranternas olagliga vistelse i Sverige

Och hur funkar det på campingen?
– Det fungerar väldigt bra. De boende städar själva och sköter hygienutrymmena. Vi har regelbunden tillsyn på området och en tolk som tar in avgiften, tio kronor per person och dag, en gång i veckan. Personerna som bor på campingen tycker själva att de har fått det både bättre, säkrare och mer värdigt.

Inga klagomål om nedskräpning där EU-migranter inte finns

– Den tidigare strida strömmen av klagomål från allmänheten om nedskräpning vid de gamla boplatserna har helt avstannat.

Red’s kom:
Att klagomålen upphört om nedskräpning vid de tidigare olagliga bosättningarna är väl en ganska naturlig följd av att EU-migranterna inte finns där längre att skräpa ner! Klicka här för att gå till artikeln i NWT, 2015-10-10
Se även b a;
Karlstad vill ordna gratis camping för EU-migranter som tigger

EU-migranter i Karlstad drabbar kommuninvånare pga det offentligas handlingsförlamning

Karlstads kommun (MP) gör som Lund, erbjuder EU-migranter gratis boende

Karlstad försöker kringgå lagen i sitt stöd till EU-migranter – gratis camping


Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?

10 galna forskare i Sverige flippat ut helt om EU-migranter – Nu får det vara nog!


EU-migranter – lagen inte lika för alla – Lund skräckexempel

Kommunpolitiker (t ex Lund) hotar den fria rörligheten med stöd till tiggare

SD begär laglighetsprövning av Säffles beslut om gratis boende för EU-migranter


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *