EU-migranternas olagliga fordon körts till ny olaglig boplats – Polisen gör inget

SVT skriver under rubriken ”De livsfarliga bilarna i trafik igen”:

Ett stort antal bilar och husvagnar med körförbud har under onsdagen återigen körts genom Gävle. Den här gången till ett skogsområde mellan Bomhus och Furuvik (enligt uppgifter till Gefle Dagblad har EU-migranterna flyttat söderut i riktning mot Hedesunda, troligtvis till Hanåsen).

Igår berättade vi hur en karavan med bilar och husvagnar, samtliga med körförbud, kört genom Gävle med polisens goda minne. Det var när ett läger med EU-migranter tömdes i Sätra och fordonen kördes till en tidigare lägerplats på Alderholmen i Gävle.

Polisen ser inget, hör inget, vet inget

– Vi hade ingen aning om detta, säger John säger John Köhler, lokalpolisområdeschef Gästrikland, när han får reda på att EU-migranternas läger på Alderholmen idag var helt tomt på fordon och människor.Sveriges poliskår

Red’s kom:
Igår ställde SVT följande fråga till polisen:
EU-migranterna kommer ju att bli avhysta igen, kommer de att får köra i väg med sina fordon då också?

John Köhler, lokalpolisområdeschef Gästrikland svarade:
– Då får vi göra en bedömning igen, men naturligtvis ska vi titta på statusen på fordonen då. Och se vad vi kan ta stöd i lagstiftningen för att beivra brott.

Se: Sensationellt: SVT avslöjar sanningen om EU-migranternas olagliga fordon

Alltså, om polisen bara blundar tillräckligt mycket så slipper polisen utföra sina arbetsuppgifter.

De tjänstefel polisen begår måste nog JO-anmälas om någon förändring ska komma till stånd! Även om Justitieombudsmannen gör som polisen och avskriver ärenden på löpande band så kanske det får effekt om tillräckligt många gör en JO-anmälan.

Målvaktsbilar och olagliga husvagnar som polisen vägrar beslagta

Det rör sig om 18 bilar och 14 husvagnar med körförbud.

De flesta fordonen ägs av så kallade bilmålvakter, det vill säga en ägare som har en mängd bilar registrerade hos Transportstyrelsen.

Red’s kom:
Varje medborgare kan kolla status för bilarna utifrån nummerplåtar (om EU-migranterna inte plockat bort dessa, vilket är vanligt). Om medborgare över hela landet börjar göra en koll av EU-migranternas bilar skulle vi säkert se att samma situation, med olagliga bilar och husvagnar, råder i hela Sverige.

Skicka ett registreringsnummer till nummer 72503 (Transportstyrelsen). En kort stund därefter får du ett svars-sms med information om det fordon som har det aktuella registreringsnumret. Tjänsten kostar 3 kronor per skickat sms.

Eller gå till http://biluppgifter.se/

Tipsa gärna här om du kollat upp några av EU-migranternas bilar.

Bil skrotades, EU-migranterna behöll nummerplåtar?

En bil av dem SVT Nyheter Gävleborg kontrollerat drar till sig extra uppmärksamhet, en Volvo V40. Den beslagtogs av Gävle kommun i juni i år och kördes till en bilskrot som kommunen och polisen har avtal med. Ändå verkar den fortfarande rulla på vägarna i Gävletrakten.

Skrotad bil?Vi har varit i kontakt med den aktuella bilskroten och där bekräftar man att den aktuella Volvon lämnades in av kommunen – men att den då saknade registreringsskyltar.

Det lämnar två alternativ till förklaring att den nu verkar rulla på Gävles gator.
Antingen har bilen förts ut från bilskroten igen och försetts med skyltar, eller också är det en annan, likadan bil, som fått de gamla skyltarna.

Red’s kom:
Korrekt slutsats, och hur har detta gått till?
Var någonstans på vägen till bilskroten försvann nummerplåtarna?

Om bilen transporterats bort från bilskroten, hur gick det till? Har EU-migranterna mutat någon tjänsteman på kommunen eller någon på bilskroten? Eller finns det andra – för allmänheten okända – sätt som EU-migranterna lärt sig för att slippa betala böter?

Vad hindrar polisen att göra den enkla kontroll SVT gör?

Att polisen ser mellan fingrarna på detta sätt för specifikt EU-migranter kan inte beskrivas som annat än ett allvarligt tjänstefel.

EU-migranterna lämnade oväntat sin olagliga bosättning för annan olaglig bosättning

Det var när SVT Nyheter Gävleborg ville kolla chassinumret på den aktuella Volvon, på Alderholmen i Gävle, som det visade sig att den bilen, och alla övriga fordon var borta.

Red’s kom:
Tack för denna bevakning Jimmy Roos, på SVT. Eftersom det nu står helt klart att polisen inte avser göra något åt EU-migranternas brottslighet så är det synd att ni missade möjligheten att kontrollera chassinumret. Vi kan bara hoppas att ni får tillfälle att göra detta under morgondagen och rapporterar vidare till svenska folket.

Det ska noteras att om en politiker råkar skriva ett icke politiskt korrekt ord på Facebook eller i en blogg så skriver ofta en rad medier i Sverige om detta. Men när avslöjanden görs i stil med EU-migranternas olagliga fordon så blir det knäpptyst i övriga media. Ingen av Sveriges alla gammelmedier (utöver SVT Gävleborg) har skrivit om detta.Klicka här för att gå till artikeln i SVT, 2016-11-02

EU-migranterna som befunnit sig i Gävletrakten under några år vägrar åka hem och säger sig vänta på beslut från kommunen om var de ska få bo gratis.
En av EU-migranterna, Susanna, säger:

Nu väntar vi på svar från kommunen om vad vi ska göra. Vi vill veta vad vi ska göra. Ska vi flytta eller får vi en plats?

De senaste dagarna har myndigheterna i Gävle, polis och kommun, verkställt avvisningsbeslut för EU-migranter som bosatt sig på kommunal mark. Där de har ställt upp bilar och husvagnar.

EU-migranterna i Gävle vägrar åka hem

Nu blir möjligheterna allt mindre för dem att hitta någon plats att vara på. De vi pratar med säger också att resa hem till Bulgarien inte är något alternativ.
– Det är värre där än här, säger en av de vi talat med.

Red’s kom:
EU-migranterna befinner sig olagligt i Sverige. De som ansvarar för att styra upp detta är polisen och Migrationsverket, men varför vägrar de utföra sina arbetsuppgifter och varför börjar inte politiker/regering ställa krav på myndigheterna att utföra de uppdrag som de har?

Frågor som media gärna får ställa till inte minst S+MP-regeringen.

Vissa av de olagliga husvagnarna som rullar på vägarna är vrak

Susanna, en av de som vi träffar i det nya lägret mellan Bomhus och Gävle, berättar att de nu flyttar sina bilar och husvagnar när de måste, men att det snart inte längre går då vissa av husvagnarna snart inte längre går att flytta utan att de rasar ihop.

Red’s kom:
När de måste”? Dvs när de blir avhysta till stora kostnader för samhället.

”Ingen camping vill ha oss”

– Vi vet inte vad vi ska göra. Kommunen säger att vi ska bo på camping. Men ingen camping är öppen. Ingen camping vill ha oss.

Red’s kom:
Om det skulle vara sant (vilket det naturligtvis inte är) så är det kanske inte så underligt för alla som sett hur EU-migranter skräpar ner och förstör. Vilka andra campinggäster skulle vilja bo nära det? Men framför allt gäller att EU-migranterna inte ska förvänta sig att campingar upplåter gratis platser till dem. De måste naturligtvis betala som alla andra. Eller åka hem.Klicka här för att gå till artikeln i SVT, 2016-11-02
Se även bl a:
EU-migranter som avhyses i Gävle kräver plats att bosätta sig på

Exceptionellt vänstervriden artikel av SR om EU-migranter i Gävle – Ett skämt?


Malmös avhysta EU-migranter försökte gömma nio olagliga husvagnar – Nu beslagtagna

Polis får överta p-vakters jobb i Motala pga hotfulla EU-migranter

EU-migranter försökte stoppa bärgning av fordon med stöldgods i Malmö

Sju av EU-migranternas målvaktsbilar beslagtagna i Malmö

EU-migranters olagliga fordon/husvagnar tillåts ej på Karlstads olagliga camping

EU-migranter i Borås försöker sälja skrotbilar till landsmän


Bilder från tiggarnas kåkstad i Malmö 2015-03-21 – Målvaktsbilar

Ammunition, prostitution, stöldgods, stulen husvagn, etc i EU-migranternas kåkstad i Malmö


Kalmar kommun sanktionerar EU-migranters brottsliga verksamhet

EU-migranter i Salve, Kalmar, måste kanske flytta pga störningar
20-tal husvagnar och ett okänt antal bilar/skrotbilar/målvaktsbilar


EU-migranters fordon i Sundsvall ägs av aktivister – Slipper böter


EU-migranterna kör avställda och oskattade fordon


Boende i Mossgruvan klagade över att EU-migranterna körde runt i oskattade och obesiktigade bilar samt ställde upp många skrotbilar


EU-migranters bosättning på p-plats i Lund växer efter rykten om försörjning

EU-migranter ockuperar ny p-plats i Lund vid gratiscamping, betalar ej böter

EU-migranter slipper betala böter i Piteå, precis som överallt i Sverige


Kriminellt organiserat tiggeri i Sverige – Tiggare hämtades upp av målvaktsbilar med körförbud – Sprit och annat till försäljning


Gävle kommun erbjuder tiggare gratis hemresa

EU-migranter ska avhysas från bosättningar i Gävle

Gävles EU-migranter missnöjda med att de inte får bo gratis

Avhysning av EU-migranter från olaglig boplats i Gävle

EU-migranter med 15 husvagnar avhyses från bosättning, Gävle


Kalmar kommun JO-anmäld för EU-migranters läger

Karin Åberg JO-anmäler polisens upprensning av olaglig demonstration i Malmö


För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret (tidigare register) eller använd sökfunktionen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *