EU-migranter tjuvrider och skrämmer hästar i Salvestaden

En konflikt mellan ryttare från ett närliggande stall och EU-migranter har blossat upp på den tillfälliga boplatsen med Stadsmissionens husvagnar vid Salvestaden utanför Kalmar. Ryttarna menar att de boende har skrämt hästarna med flit och tjuvridit – Stadsmissionen säger att det handlar om ett missförstånd.

En hästägare skriver att EU-migranter medvetet skrämt hästar och unga ryttare genom att ösa grus i skottkärror, slå med pinnar och sparka fotboll mot hästarna. Konflikten ska ha eskalerat när en person förra veckan ska ha tjuvridit barbacka på en av stallets hästar.

Vem står för skador som EU-migranter orsakar?

Det finns fler hästägare som känner igen sig:
– De har skrämt hästarna genom att kasta sten och sparka fotbollar mot ekipagen när de har ridit förbi. De förstår inte allvaret i det, blir en häst skrämd och ryttaren åker av så ligger E22:an bara ligger ett stenkast därifrån.
– Det handlar om dyra tävlingshästar, om något skulle hända på grund av något invånarna på Salve orsakar, vem står för kostnaderna?

Polisanmälan avskrevs direkt på rutin

En av föräldrarna har reagerat starkt på berättelserna från stallets unga ryttare och har två gånger ringt kommunen. Ingen av ryttarna varit nere och pratat med EU-migranterna själva, eftersom de inte talar engelska, säger hon.

En polisanmälan är gjord när det gäller tjuvridningen, men enligt polisens presstalesperson Johan Bruun valde man att aldrig upprätta en anmälan eftersom man ansåg att saken kunde lösas på plats med så kallad medling, vilket görs när det är personer under 21 år inblandade i brott.

Stadsmissionen medveten om incidenterna

Stadsmissionen, som tillsammans med kommunen ordnat med boplatsen känner till händelserna ute vid Salve.
– Det har funnits lite oro för att våra EU-migranter var i hästhagen och att man med flit skrämde hästarna, säger Susanne Lundström, direktor på Kalmar stadsmission.

Övervakning av EU-migranter önskas

Från stallets sida anser man i stället att området kring den tillfälliga boplatsen bör övervakas för att EU-migranterna ska kunna bo kvar.
– De har försakat sina chanser, vi kan inte lita på dem. Området måste bevakas, antingen någon från securitas eller personal från kommunen eller stadsmissionen. Det är bevisat nu tycker vi att de inte kan vara på den platsen och sköta sig. De får gärna bo där så länge det är under ordnade former, säger Linda Johansson.

Red’s kom:
Med tanke på att skattebetalarna finansierar EU-migranternas skattebefriade tiggeri, förutom alla övriga kostnader som blir konsekvensen av dessa EU-tiggare, så tycker man kanske att de borde visa om inte tacksamhet så i alla fall respekt för värdlandet och dess befolkning. Exempel på respektlöst beteende i stil med detta är alltför frekvent förekommande bland EU-tiggarna.Klicka här för att gå till artikeln i 24kalmar, 2015-07-10
Se även bl a;
Kalmar bygger baracker åt EU-migranter, gratis boende med toalett, dusch och kök


Romer otacksamma för hjälp i Gnosjö – kräver mer

Stadsmissionen får 7 miljoner kr för att försöka skapa jobb i Sverige till EU-migranter

Tiggare i Linköping försöker bryta sig in – video

Fyra rumänska EU-migranter anhållna efter inbrott på Biltema i Värnamo

EU-migranter ockuperar uteservering i Malmö – Tyst från lokala media

Restauranggästens tålamod tröt mot falsksjungande tiggare – video


Varför provocerar EU-migranter?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *