EU-migranter tigger pengar av hemlösa, ohållbar situation – tiggarlicens

Ledarsidorna skriver en artikel baserat på en artikel i Situation Sthlm, där de konstaterar att den stora mängden av tiggare på gatorna minskar vår empati. Vi stänger helt enkelt av när det är tiggare var man än går och står i staden.
De hemlösa svenska medborgarna ställs idag mot EU-migranter från primärt Rumänien och Bulgarien.

Tiggare tigger av hemlösa

Arbetsmiljön för Situation Sthlms tidningsförsäljare påverkas av EU-migranterna. Vissa hemlösa påverkas rejält i sina möjligheter att sälja de hemlösas tiding, av EU-migranternas oorganiserade försäljning av tidningen ”Sofia Z”. Situation Sthlm skriver att tiggarna ibland sitter i långa rader. Emellanåt kommer EU-migranter fram till dem som köper de hemlösas tidning och tigger av dem, ibland tigger EU-migranterna även av de hemlösa när de ser att de lyckas sälja sin tidning.

Ledarsidorna skriver;
De romska tiggarna är inte längre bara ett sanitärt problem där de slår upp sina läger i olika grönområden eller under viadukter, de är inte heller endast ett irritationsmoment när vi kryssar fram mellan dem där de ibland sitter med tio-tjugo meters mellanrum i de mest ”lönsamma kvarteren”. De har kommit att bli ett markant problem för övriga som slåss för sitt liv och sin existens på samhällets botten. Det kan vara så att vi nu ser embryon till gängkrig. Romer mot svenskar på samhällets botten.

Svenska hemlösa säljer färre tidningar

Ledarsidorna skriver även vad som händer när man köper tidningen från de hemlösa;
Numera får jag dåligt samvete när jag köper en – för samtidigt som jag gör det så ställer sig minst en tiggare med sin pappmugg och skramlar. Och blänger surt på mig och försäljaren av Situation Sthlm när jag antingen ignorerar dem eller säger nej. Jag vet inte vad som gnager i mig mest – om det är att jag hellre köper av en svensk hemlös som är på väg tillbaka eller om jag känner min integritet kränkt. Min självklara rätt att välja vem jag ska hjälpa i stunden. Och det är inte utan att jag känner att kanske var jag rasist nu.

Detta leder till att man hellre undviker att köpa de hemlösas tidning.

Tiggarlicens

Ledarsidorna konstaterar att det nu är en klar minoritet av Sveriges medborgare som inte vill förbjuda tiggeri i Sverige och tror att ett tiggeriförbud kanske måste till för att förhindra att empatilösheten breder ut sig.

Ledarsidorna spekulerar i en variant till tiggeriförbud där man får betala för att tigga, i syfte bl a för att finansiera de härbärgen som allt fler kommuner tvingas sätta upp av olika skäl, bl a sanitära, och för att komma tillrätta med de kåkstäder och tältläger som EU-migranterna alltmer bygger upp över hela landet. En licens skulle kunna kosta 2.000 kr för tre månaders tiggande. Saknar EU-migranten licens kan denne avhysas eller utvisas.Klicka här för att gå till artikeln i Ledarsidorna, 2015-04-6

Se även bl a;
Är tillståndsplikt för att tigga samma som tiggeriförbud för EU-migranter?


Gravida tiggare skapar problem i Karlskrona

Är tiggarna ingen ohyra? Anders Lindberg, Aftonbladet, ute och snurrar igen

Boom för staket mot EU-migranter

Media i Rumänien hånar Sverige – Ett paradis för tiggare

Denna blogg uppmärksammas i Rumänien och Finland, etc

Statlig medias extrema vinklingar: ”Nu får EU-migranter jobb”

Är man rasist om man kallar tiggare för tiggare?

Vad innebär antiziganism i Sverige? Vad innebär romsk inkludering?

Fi vill inte ha ord som tiggare eller EU-migrant för tiggare

FP-politiker tillrättavisas för harmlösa åsikter om tiggeri

För övriga sidor om EU-migranter, se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *