EU-migranter som saknar bygglov för sin bosättning ska avhysas i Olofström

Olofströms kommun planerar, efter anmälan om klagomål från grannar, att avhysa de EU-migranter som bosatt sig på kommunens mark.

Anledningen till vräkningen är att EU-migranterna saknar bygglov.
– Det är inte tillåtet att bo på en plats utan bygglov. Vi följer den lag som finns, säger kommunalrådet i Olofström, Sara Rudolfsson (S).

I praktiken kan kommunen som markägare ansöka om bygglov hos byggnadsnämnden, men enligt Rudolfsson kommer man inte att göra det.

Kyrkoherde Anders Blixt har kritiserat kommunen, och nu hoppas kommunalrådet Sara Rudolfsson (S) att Svenska kyrkan istället ska upplåta mark till de EU-migranter som bosatt sig i husvagnar på kommunens mark, och söka bygglov.
Men det är inte säkert att en bygglovsansökan skulle beviljas, säger Sara Rudolfsson, enligt SR.

Red’s kom:
Det var nytt för mig att man måste söka bygglov för husvagnar. Men gissningsvis handlar det om bygglov för dragning av gratis el och vatten till de husvagnar EU-migranterna fått av bl a kyrkorna.

Vad jag känner till finns det dock inga kyrkor som vill upplåta egen mark för EU-migranterna, utan det handlar om krav på att skattebetalarna ska finansiera EU-migranternas bosättningar via  kommunen.

Det verkar bli allt fler kyrkor som befäster tiggarnas utsatta situation och finansierar EU-migranternas tiggeri i Sverige.

Not. I Olofström bildades i januari 2015 en grupp för att hjälpa tiggande EU-migranter. De kallar sig för ”Nödhjälpen” och består av Svenska kyrkan (Jämshögs och Kyrkhults församlingar), Pingstkyrkan, Röda korset, Miljöpartiet, Rädda Barnen, Lions och Rotary. Anders Blixt, kyrkoherde i Jämshögs församling, ingår i gruppen.Klicka här för att gå till artikeln i SVT, 2015-06-10
Se även bl a;
EU-migranternas läger i Malmö, utredning av ansvar för svartbygge

EU-migranternas kåkstad utreds om det är svartbygge

Gratis sommarbostad med el/vatten för tiggare i Varberg

Hemlösa svenskar glöms bort när romer prioriteras – Friggebodar åt EU-migranter


Kyrkan avhyses, kommunen stänger av el för EU-migranter som vägrar lämna camping


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *