EU-migranter skiter i kyrkogården, bokstavligen

I en skrivelse till Malmö stad och polisen klagar Kyrkogårdsförvaltningen på att vattenkannor försvinner och att bl a Sankt Pauli södra kyrkogården – nära EU-migranternas kåkstad vid Industrigatan – används som toalett.

Tiggare från kåkstaden tvättar kläder, stjäl vattenkannor, uträttar behov och förorenar kyrkogårdarna

Kyrkogårdschefen Malte Sahlgren hävdar att det är EU-migranter i den närliggande kåkstaden som förorenar kyrkogården och stjäl vattenkannor.

Värst är det på Sankt Pauli södra kyrkogården där arbetarna får städa undan avföring i buskarna.
– De använder den som toalett och uträttar sina behov, tvättar kläder i våra vattenposter och våra serviceanläggningar och stjäl våra vattenkannor, säger kyrkogårdschefen.

Red’s kom:
Det är oförsvarbart. EU-migranterna visar inte någon respekt för det land de befinner sig i, där de helt bekymmerslöst ockuperat mark och beter sig som att de har rätt att göra som de behagar. Med stöd av aktivister/vänsterextremister.

– Det påverkar ju vår arbetsmiljö. Det är ju inte så angenämt för vår personal att gå och sanera efter andras behov. Det är ju egentligen kyrkogårdsbesökarna också som blir väldigt hårt drabbade, i och med att det inte finns några vattenkannor när de besöker sina gravar och behöver vattna de säsongsblommor som de har satt ut, säger Malte Sahlgren.

Hur vet ni att det är EU-migranterna som bor i lägret?
– Det är uppgifter från både personal och framförallt är det uppgifter från kyrkogårdsbesökare som ringer in till vår kundtjänst och meddelar och beklagar sig.

Det finns inget rinnande vatten i kåkstaden och den sanitära situationen har tidigare kritiserats av Miljöförvaltningen.

Det får vara nog nu!

Kyrkogårdschefen Malte Sahlgren tycker att kommunen borde ordna en bättre plats för EU-migranterna att bo på.
– Vi förstår naturligtvis att det är en problematik i detta, det begriper vi så att säga. Vi har inte agerat tidigare i detta, men nån gång tycker man att nu får det vara nog. Vi tycker inte det är okej, helt enkelt att man beter sig på det här viset. Man får agera annorlunda från kommunen till exempel för att hitta bättre platser för dem att vara på, säger Malte Sahlgren.

EU-migranterns brott inte Malmö stads ansvar

Enligt kyrkogårdchefen borde kommunen ordna bättre boende åt migranterna för att få bort nedskräpningen i kyrkogården. Det är inte vårt ansvar, svarar kommunalrådet Carina Nilsson (S).
– Man får i första hand ha en dialog med de människorna som hämtar vatten där, och klargöra att det absolut inte är tillåtet att uträtta sina behov på en kyrkogård. Det är det inte någon annanstans heller i för sig.

Carina Nilsson menar att det antingen är en polisiär fråga, eller så föreslår hon att kyrkogårdsförvaltningen tar hjälp av Stadsmissionens Crossroadsverksamhet som hjälper EU-migranterna i Malmö.

Tycker du att Malmö stad har något ansvar för det i med att de här personerna bor i tältlägret och det inte finns några andra bättre lösningar för dem från er sida?
– Nej, vi har som jag har förklarat många gånger tidigare, ansvar enligt socialtjänstlagen om att ge nödhjälp till människor som söker hjälp som är i nöd. Den består oftast i att man kan få hjälp till en biljett hem, och det är samma om man kommer från Kiruna eller Rumänien, så har man samma möjligheter till akut nödhjälp, säger Carina Nilsson (S).

Red’s kom:
Skönt att det finns i alla fall några politiker i det här landet som har vett och sans.Klicka här för att gå till artikeln i SR, 2015-06-25
Klicka här för en större bild
Se även bl a;
Fattigdomsinvandring och medföljande miljöproblem i Malmö

Polisen: Förundersökning nedlagd om brott mot miljöbalken

Miljöförvaltningens anmälan om miljöbrott för kåkstaden i Malmö läggs ner pga att brott ej går att utreda

Polis, chefsåklagare och vice överåklagare vill inte utreda uppenbart miljöbrott av EU-migranter i Malmö

Nätverket Solidaritet för EU-migranter och Fi försöker få EU-migranter att städa i Malmös kåkstad

Uppskjuten avhysning i Malmös kåkstad med EU-migranter, bilder 2015-04-27

Centrum för sociala rättigheter stoppar avhysning av EU-migranter från kåkstaden i Malmö till kanske 2016 med fejkat överklagande

Länsstyrelsen upphäver Miljöförvaltningens beslut mot EU-migranter i Malmös kåkstad

Miljöförvaltningen överklagar Länsstyrelsens beslut om EU-migranter i Malmö


Slitna slogans om tiggeriet – en sammanställning

Varför provocerar EU-migranter?


471 miljarder kr till Rumänien från EU, mest från svenskar – Varför hjälp i Sverige?

Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

En kommentar till “EU-migranter skiter i kyrkogården, bokstavligen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *