EU-migranter. Så här lurades medborgarna år 2013 av Socialstyrelsens utredare Annika Remaeus och SR

2013-05-29 skriver Markus Landén, SR International, följande – som vi nu alla vet inte alls var sant;

Många hemlösa EU-migranter är välutbildade män som flyttar till Sverige för jobb, visar en ny kartläggning från Socialstyrelsen. De är en rörlig grupp som snabbt flyttar från land till land i jakt på jobb, menar Socialstyrelsens utredare Annika Remaeus:

Kartläggningen visar att 80% av de hemlösa EU-migranterna är män och att många av dem är välutbildade.

Det var bara två år sedan. Säkert trodde en hel del på vad SR uppgav, eftersom många okritiskt läser resultat av utredningar och förutsätter att om någon gjort en utredning så måste det stämma.

Men som sagt, idag vet vi att dessa tiggare, som omskrivs till ”eu-migranter”, på intet sätt var eller är välutbildade, eller för den delen ens hemlösa.

Markus Landén fortsätter;

Kamal El Aissaoui, 35 år, är själv hemlös och kom till Sverige från Italien för att bli svetsare. Han säger att språket, boende och jobb har varit det svåraste med att komma hit. Han har stött på många välultbildade och hemlösa EU-migranter och säger att Sverige borde bli bättre på att ta hand om deras kompetens.

Sveriges Radio har hittat en tiggare som saknar utbildning men som vill utbilda sig. Denna tiggare utnyttjas sedan för att bekräfta en osanning.

Markus Landén återger vad EU-migranten påstått;

– Nästan alla unga som kommer hit är välutbildade och entusiastiska, men de får inget stöd. Sverige kan tjäna på deras kompetens. De har erfarenhet och behöver bara en knuff in på arbetsmarknaden, säger han.

Så för att en outbildad tiggare, utan någon som helst saklig grund, hävdar att ”nästan alla unga” tiggare som kommer till Sverige är välutbildade så skulle vi tro att det var så det var.

Idag är det primärt Feministiskt Initiativ som står för desinformationen om EU-migranter. Tyvärr med stöd av regeringen i de få fall de vill yttra sig i frågan. Media ifrågasätter aldrig Fi, och nästan aldrig regeringen. Men förhoppningsvis vet de flesta bättre idag än att så lätt låta sig luras.Klicka här för att gå till artikeln, 2013-05-29

Se även bl a;
Tiggeri bekräftas som organiserat

Polisen: Tiggare ofta del av kriminella ligor

Halta och lytta tiggare, eller?

Bråk mellan tiggare i Stockholm, kvinnlig tiggare sparkad i ansiktet

Våldsam tiggaruppgörelse i Helsingborg

Faktum-försäljare hotas av EU-migranter

EU-migranter åtalas för misshandel i Östersund – utvisning

EU-migranter får fängelse men utvisas inte

Varning för irländska/engelska hantverkare och asfaltsläggare

Tiggare avhyses, städnota på 50.000 kr

För övriga sidor om EU-migranter, se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *