EU-migranter och Allt åt alla i Malmö avhysta

I artikeln i SDS om EU-migranternas protest i Malmö kommunfullmäktige;
EU-migranter kräver stöd från Malmö stad
framgick inte riktigt hela historien. Men SkD hade vänligheten att komplettera med lite intressant information.

Väktare utrymde lokalen

Åhörarna, ett 50-tal EU-migranter från kåkstaden vid Industrigatan och ett okänt mindre antal personer från Allt åt alla, applåderade och jublade efter inlägg i debatten från sina bundsförvanter Fi och V, vilket ogillades av fullmäktiges ordförande Kent Andersson (S). Efter tre påpekanden om att åhörarna måste vara tysta bad ordföranden att väktare skulle utrymma läktaren.

– Vi hade ett möte med EU-migranterna där de framförde att de ville komma till tals och prata med dem som bestämmer. Så det här var en uppvisning av att de finns, säger Martin Cornell från den vänsterextremistiska gruppen Allt åt alla.

Red’s kom:
Finns det någon som inte vet att EU-migranterna finns?

– Vi tycker att Malmös befolkning har rätt till Malmö stad. Antingen får EU-migranterna bo kvar eller så måste de få bo någon annanstans, sa Martin Hansson från organisationen Allt åt alla.

Red’s kom:
Martin Hansson menar alltså att EU-migranterna är ”Malmös befolkning” och har mer rätt till staden än de svenska medborgare som bor i Malmö?

Allt åt alla höll också upp banderoller i kommunfullmäktige med t ex texten; ”Rätten till bostad ska vara villkorslös”.

Partiernas ”lösningar” på problemen med EU-migranterna

Feministiskt initiativ vill som enda parti ge EU-migranterna samma sociala rättigheter som Malmöbor.

Red’s kom:
Det verkar som organisationen Allt åt alla är samma som Feministiskt Initiativ. Realistiska lösningar saknas helt från F!.

Sverigedemokraterna vill som enda parti slopa det kommunala stödet till EU-migranterna förutom att sponsra bussresor så att de kan ta sig hem till Rumänien.
– Vi kan inte ge allt åt alla, säger kommunalrådet Magnus Olsson (SD).

Red’s kom:
Det hade varit avsevärt bättre om SD krävt något som kunde gå igenom som förslag. T ex att Malmö stad ställer krav på S+MP-regeringen att Malmö stad inte ska ta en kostnad för något som är ett nationellt problem (egentligen EU-problem). Att göra som F! och V, där förslag bara läggs som helt saknar förutsättning att gå igenom, är givetvis meningslöst.

Vänsterpartiet och miljöpartiet föreslog att EU-migranterna skulle få boplatser tilldelade av kommunen.

Red’s kom:
Det är tråkigt när politiker är så skrämmande okunniga. Man behöver inte vara särskilt insatt i problemet för att förstå att hjälporganisationerna har rätt i att detta bl a vore att permanenta deras fattigdom.

Vänsterpartiet och Folkpartiet ville ordna ett härbärge som har öppet året runt.

Red’s kom:
Vad praktiskt. Då kan all världens fattiga komma till Malmö och bo gratis på Malmös skattebetalares bekostnad. Undrar hur de resonerade här?

Socialdemokraterna och Moderaterna är eniga om att avhysta EU-migranter ska få mellanlanda i evakueringslokaler i upp till fem dagar.
Även ett vinterhärbärge ska ordnas framöver.

Satsningen som görs av Malmö stad för EU-migranterna beräknas kosta 5,6 miljoner kronor år 2015, som stadens skattebetalare får stå för utan stöd från staten.

Red’s kom:
Det ska noteras att inget parti hade ett enda förslag på långsiktig/realistisk lösning på problemen.

Varför räknas inte EU-migranter som hemlösa, undrar Katerin Mendez (F!)

Katerin Mendez, Feministiskt Initiativ, undrade varför fattiga EU-migranter som uppehåller sig i Malmö inte räknas in i hemlöshetsstatistiken. En märklig fråga kan tyckas, inte minst med tanke på att vi alla vet att det inte förs statistik över dessa (bl a pga av att det är en omfattande trafik in och ut på EU-migranter).
– Vi gör räkningen den 1 november och då måste vi räkna dem som sökt sig till socialtjänsten på grund av hemlöshet. Annars skulle vi också räkna folk som är på semester här men som sover hos en bekant, svarade Carina Nilsson.

Red’s kom:
Många av EU-migranterna, kanske de flesta eller alla (vem vet?), har hem i sitt hemland, oftast Rumänien. Bara för att man inte har ett hem i varje land man vistas kanske man inte kan räknas som hemlös? Men dessutom (vilket Katerin Mendez tycks ha missat) så har EU-migranterna ännu ett hem i EU-migranternas kåkstad. Det finns många svenskar som är så olyckligt lottade i livet att de bara har ett hem.

SD motion

SkD skriver vidare;
Sverigedemokraterna, som motionerat om att MKB inte bör hyra ut till de som uppbär försörjningsstöd, angreps både av Daniel Wolski (S) och Vänsterpartiets Momodou Jallow (V).
– SD kritiserar i ena stunden oss för kostnaden. Samtidigt vill man att alla med försörjningsstöd ska bli hemlösa, sa den senare och fick inte ekvationen att gå ihop.
SD:s kommunalråd Magnus Olsson undvek frågan trots att Daniel Wolski påminde honom en andra gång.

Red’s kom:
Mycket märklig motion från SD. Hur tänkte de där, om alls?Klicka här för att gå till artikeln i SkD, 2015-03-25
Se även bl a;

Långsiktiga förslag på EU-migrant-problemen lyser med sin frånvaro i Malmö

Beslut taget om att avhysa EU-migranterna från Pildammsparken i Malmö

Handlingsplan för utsatta EU-medborgare i Malmö, Vänsterpartiets alla förslag nedröstade

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *