EU-migranter nyttjas som tiggarslavar i Sverige

Vänsterextremister över hela Sverige har levt i förnekelse om EU-migranterna. Ett av många exempel är att trots en lång rad med bevis från olika håll för hur EU-migranter utnyttjas för att tigga och begå brott i Sverige, samtidigt som de drar på sig stora skulder till sina landsmän, så har detta förnekats av vänsterextremisterna som istället försökt försköna situationen på olika sätt. Men nu går t o m Aftonbladet in och bekräftar det som alla med minsta förnuft känt till sedan länge (precis som i andra EU-länder):

De luras till Sverige med löften om enkla jobb och snabba pengar. Här utnyttjas de hänsynslöst för att tigga, stjäla eller prostituera sig. I Sverige ökar antalet fall av människohandel snabbt i tiggandets spår.

Aftonbladet har träffat slavarna som lever på våra gator.

Red’s kom: Två av dem.

EU-migranter tiggarslavar och tjuvar i Stockholm

Ioan Bucur, 61, och Sando Flores, 42, lurades till Sverige med löfte om att tjäna stora pengar. I stället tvingades de att arbeta som tiggarslavar och tjuvar på Stockholms gator.

Grannen lurar dem att åka till Sverige

Rumänien, oktober 2015

Grannen Andrei har tjatat i veckor. Talat om Sverige som ett land av mjölk och honung.
– Du kommer att få ett riktigt jobb och tjäna pengar redan första dagen.
Ioan Bucur, 60, behöver tveklöst pengarna. Både han och hustrun Rodica är utan jobb och huset där de bor är kallt och dragigt. 45-årige Andrei har lurat honom tidigare, lånat ut pengar till ockerräntor och tvingat honom att arbeta gratis.

En dag står Andrei utanför hans dörr med en bussbiljett i handen.
– Jag har redan betalat. I morgon åker du till Sverige.

På bussen möter han Sando Flores, en handikappad 42-åring från samma by.
– Andrei kom förbi och sa att jag är skyldig honom pengar. Sedan slet han in mig i sin bil och körde mig direkt till bussen, säger Sando.

Den 1 november rullar bussen över Öresundsbron.

Människohandlaren flyger till Sverige och tar EU-migranternas id-kort/mobiltelefoner

Sverige, november–december 2015

Andrei har flugit till Sverige och väntar på dem utanför Cityterminalen i Stockholm i en Ford Mondeo, tillsammans med sin medhjälpare. Andrei tar hand om männens mobiltelefoner och id-kort och kör iväg till en parkeringsplats i ett industriområde, Västberga i södra Stockholm.

Intill parkeringsplatsen ligger härbärget Ny Gemenskap.

Se: EU-migranter på härbärget Ny Gemenskap säljer stöldgods – Ioan Bucur

Andrei fäller sätet så långt bakåt att Ioan knappt kan röra benen.
– Det är det här som är hotellet.

Sando tilldelas fejkad tiggarskylt på svenska

Tidigt nästa morgon kör Andrei in de båda männen till centrala Stockholm. Sando lämnas utanför en Lidl-butik med en skylt över magen;
Jag är handikappad. Behöver hjälp för att operera mitt ben”.

Ioan placeras på Sergels torg

Ioan lämnas i en rondell, Sergels torg.
Han blickar neråt gatan gatan och upptäcker att det sitter en annan tiggare där. Han tar sin kartongbit och sin pappmugg och slår sig ner bredvid, men blir snart bortjagad:
– Hitta din egen plats!

Inga lediga tiggarplatser i Sveriges större städer 2015

Hösten 2015 är i stort sett alla tiggarplatser upptagna i de större städerna i Sverige. Samtidigt skänker svenskarna allt mindre.

Kriminella ligor försöker få landsmän att betala för tiggarplatser

På flera håll försöker kriminella ligor få landsmän att betala för platserna, enligt en polisrapport i december. Platser på trottoarer hyrs ut för tvåtusen kronor i månaden eller mer.

Se bl a;
Utpressning av EU-migranter, 3 000-5 000 kr för tiggarplats

Strid om tiggarplatser i Eskilstuna gör att EU-migranter vill åka hem

Misshandel och hot av EU-migrant i bråk om tiggarplats

Bråk om tiggarplatser mellan olika fraktioner av EU-migranter i Vansbro

”Gå på svenskarna. Följ efter dem. Skrik åt dem. Provocera. Skräms”

Till slut hittar Ioan en bit trottoar där han får vara i fred. Försöker att minnas de svenska orden som Andrei har tvingat honom att upprepa; Hej, hej. Snälla, snälla. Tack så mycket.

Klockan sju på kvällen kommer Andrei och hämtar honom i sin Ford. Han tömmer pappmuggen i sin stora hand och räknar mynten: 40 kronor.
Sedan häller Andrei ner pengarna i sin jackficka och kör ilsket tillbaka till parkeringsplatsen.
– Det här räcker inte. Du måste tjäna mer. Gå på svenskarna. Följ efter dem. Skrik åt dem. Provocera. Skräms. Gör vad fan du vill!

Dagen därpå får Ioan in 80 kronor. Andrei är fortfarande inte nöjd.
– Vad fan gör du hela dagen? Har du druckit?

Skyldig för bussbiljett, bensinkostnad och hyra för sovplats i bil

Ioan frågar varför han inte får behålla hälften av pengarna, som Andrei lovat.
– Först är du skyldig mig för bussbiljetten. Sedan måste du betala mig för bensinkostnaden. Och hyra för sovplatsen i bilen.

EU-migranter hotas

Andrei tar tag i Ioans jacka och skakar om.
– Jag kör ut dig i skogen om du lurar mig. Jag lämnar dig att dö där bland de vilda djuren.

Dagliga transporter av EU-migranter

Varje morgon lämnas Ioan i kylan utanför SEB-kontoret på Sergels torg. Varje kväll hämtar Andrei upp honom i bilen med samma fråga:
– Hur mycket har du producerat i dag?

Red’s kom:
Trots en överväldigande rad av rapporter från hela Sverige om dessa dagliga utplaceringar av tiggare i städerna så har vänsterextremisterna alltid försökt bortförklara det med att de dagliga transporterna är ”familjen” som ”hjälper till”.

Varför vänsterextremisterna inte kan se eller förstå vad alla andra ser och förstår är märkligt, men det är väl så det blir när det är en ideologi istället för sunt förnuft som styr ens tankar.

Vänsterextremister har sin egen obegripliga agenda. Att EU-migranter kommer till skada är tyvärr sekundärt för vänsterextremisterna.

Sando misshandlas efter att han försökt gömma undan en hundralapp

Ioan drömmer om att gömma undan lite pengar för att köpa cigaretter eller en öl, men är rädd för att Andrei eller Bogdan övervakar honom.

En kväll hittar Andrei en undangömd hundralapp i Sandos ficka. Han drar in den handikappade mannen mellan två bilar på parkeringsplatsen. Ioan hör dunsarna när slagen träffar mjälten.

Instrueras att stjäla på Media Markt, Clas Ohlson och Systembolaget

På morgonen den 3 december kör Andrei till ett Ikea-varuhus, Kungens kurva. Kliver ut och håller upp en ryggsäck:
– Du är värdelös på att tigga, så i dag ska du få stjäla.
Han pekar ut några stora affärer och säger vad han ska ta: eltandborstar på Media Markt. Ljusslingor på Clas Ohlson. Sprit på Systembolaget.

Han fyller ryggsäcken med varor och går ut till bilen, där Andrei väntar. Dagen därpå lyckas han stjäla en mobiltelefon, som någon glömt.

Red’s kom:
Glömt” kanske inte är en riktigt tillförlitlig uppgift? Förhoppningsvis förstår de flesta att i en berättelse som denna blir det ofrånkomligen vissa förskönande omskrivningar (förutom Aftonbladets personliga tyckande)?

Ioans stölder upptäcks efter fem dagar

Ioan Bucur hinner vara tjuv i fyra dagar. På den femte fastnar han på en övervakningskamera inne på Elgiganten. Polisen väntar ute på gatan. I ryggsäcken ligger rakblad och juldekorationer för nästan 1 000 kronor.

Gratis bussbiljett hem

Åklagaren ger Ioan Bucur ett strafföreläggande och släpper honom efter en vecka utanför Centralstationen i Stockholm med en bussbiljett tillbaka till Rumänien i handen.

Föreningen Hem upprättar anmälan om människohandel

Den 18 december upprättar han, med hjälp av en tolk från Föreningen för hemlösa EU-migranter, en anmälan om människohandel för tiggeri, ett brott som kan ge upp till tio års fängelse.

Den svenske polismannen frågar vad förövarna heter och var de finns någonstans. Ioan uppger två falska namn och går därifrån.

Ioan är tillbaka på Cityterminalen den 22/12, där Andrei hämtade honom sju veckor tidigare.


Rumänien, vintern 2016

Ioan Bucur tar emot oss i sitt och hustruns lilla hus i den lilla byn utanför staden Ploiești.
Några grannar har samlats i det trånga rummet och följer vårt samtal. Barn i olika åldrar, och en kraftig man i fyrtioårsåldern med ett runt, pösigt ansikte och stora händer.
Ioan pratar skämtsamt om Sverige. Hur de svenska männen var snåla och kvinnorna generösa. Jag frågar om problemen på resan. Just när Ioan ska svara avbryter den kraftige:
– Jag sa åt dig att jag snart skulle ordna dig en hemresebiljett och att du absolut inte skulle börja stjäla. Eller hur?
Ioan skruvar sig.
– Ja.

Den kraftige mannen brer ut sina ben och börjar skratta.
– Du ställde allt till det för dig i Sverige, eller hur?
– Ja.

Det råder inte någon tvekan om vem den kraftige mannen på träpallen är. Andrei. Människohandlaren, som tog varje krona Ioan och Sando tiggde ihop i Sverige, sitter på andra sidan bordet.

Tidigt nästa dag leder vi ut Ioan i bilen, fort så att ingen ska se, och kör.
Vi stannar vid en krog. Fast det är tidigt på dagen är flera av byborna fulla.
– Allt jag berättade för er när vi möttes i Sverige är sant, säger Ioan. Andrei tvingade mig att tigga och att stjäla. Han kom förbi i går för att kontrollera mig och er. Han kontrollerar allt som händer här. Han såg oss åka i väg nu.

Jag frågar varför han uppgav fel namn för den svenska polisen.
– Jag sa att jag kunde åka iväg och peka ut Andrei och Bogdan direkt om jag fick skydd efteråt. Polismannen sa att det inte var möjligt.

Var sålde ni stöldgodset?
– På ett härbärge. Det fanns rumäner som jobbade där som köpte.

– Andrei har fler som jobbar åt honom i Sverige, säger han. Det sista jag hörde i Sverige var att två andra män från Ploiești var på väg.

Femtio meter skiljer Andreis lyxvilla från Ioans ruckel. Utedasset har bytts mot ett helkaklat badrum och vedspisen mot ett stifullt designkök. En kvinna dukar fram kycklingbitar, fläsk och stekta ägg. Andrei slår upp stora glas med rödvin.
– Jag reste till Sverige för att jag är arbetslös, säger han. En släkting sa att det behövdes folk där som kan jobba… med hästar. Men det fanns inget jobb, så jag åkte hem.

Varför tog du med dig Ioan och Sando?
– Jag tycker om att hjälpa mina grannar.

Hur har du råd med det här huset om du inte jobbar?
– Min frus familj har pengar.

Det är så här verkligheten ser ut. Den som ägnar sig åt trafficking, vare sig det är för tiggeri, stöld eller sex, befinner sig sällan långt ifrån sitt offer. Förövaren är oftast en granne, släkting eller pojkvän. Det gör att offret knyts närmre gärningsmannen. Och det blir nästan omöjligt att bryta sig loss.

Människohandlaren kräver 9 200 kr för att lämna tillbaka id-kort

– De såg mitt ben och läste på skylten och trodde att jag skulle opereras, säger Sando Flores. Men mitt ben har varit så här sedan jag var barn, det går inte att operera. Och allt de gav mig stal Andrei.

Sando har fortfarande inte fått tillbaka sitt id-kort från grannen.
– Andrei kräver tusen euro först. Hur ska jag få ihop det? Andrei kommer att fortsätta med sina hot, han kommer att fortsätta att kräva att vi jobbar gratis, han kan ta oss till Sverige eller Tyskland eller Italien vilken dag som helst,

– Förstår du inte? Jag och Ioan är Andreis slavar.

EPILOG:
I januari polisanmäldes Andrei och Bogdan för människohandel också i Rumänien. Enligt Sandu Frangulea, kriminalkommisarie vid polisen i Ploiești, har förhör hållits. Båda nekar till brott. Också i Sverige pågår förundersökning, även om några nya förhör inte är aktuella, enligt Marie Näslund, inspektör vid människohandelsenheten vid polisen i Stockholm. Någon kontakt har inte skett mellan svensk och rumänsk polis.

Fakta?

Tiggare och människohandel

Människohandeln för tiggeri har sexdubblats på två år

– Runt 4 700 medborgare från andra EU-länder uppskattas tigga i Sverige i dag.

Red’s kom: Hur har vem kommit fram till detta?

– De flesta som tigger gör det frivilligt utan koppling till organiserad brottslighet, enligt polisen.

Red’s kom:
Hur vet polisen detta?

– Samtidigt finns det flera grupper av tiggare som utnyttjas av kriminella aktörer, bl a genom utpressning och människohandel.

– Offer och förövare är ofta släkt.

Red’s kom: Spekulationer, och vad innebär ”ofta”.

– Antalet polisanmälningar om människohandel för tiggeri har sexdubblats på två år, från 9 fall år 2013 till 55 fall år 2015. Polisen bedömer att mörkertalet är stort då många offer inte anmäler brotten.

– Offren kan också utnyttjas för stöld eller prostitution.

– Inledda förundersökningar leder sällan till åtal. Men i februari dömdes två bulgariska bröder för människohandel för tiggeri till tre respektive tre och ett halvt års fängelse

Se: EU-migranter döms till fängelse för människohandel med EU-migranter

Källa: Polisens nationella lägesbild, december 2015.

Polisanmälningar människohandel för tiggeri
2015: 55
2014: 23
2013: 9
2012: (siffror saknas)Klicka här för att gå till artikeln i Aftonbladet
Se även bl a;
Aftonbladets hat mot alla som inte tycker som dem

Är tiggarna ingen ohyra? Anders Lindberg, Aftonbladet, ute och snurrar igen

Snälla Aftonbladet, kicka Anders Lindberg – Sprider tiggarmyter

Aftonbladets debattmarodörer – Obekväma åsikter avfärdas som rasism

Anders Lindberg (Aftonbladet) förirrar sig i populism och Jonas Sjöstedt

Linnea Swedenmark (Aftonbladet): Vi ska inte ens få diskutera tiggare

En EU-migrant tycker det är fel att härbärgen tas över av kriminella landsmän


Sveriges smala åsiktskorridor – Rädsla för sanningssägare

Sveriges vänsterstyrda media försöker dränka sanningen om EU-migranter


Vänsterpartister vill inte utgå från verkligheten när det gäller EU-migranter


Tiggeriet är inte organiserat… för det har inte undersökts, menar DN’s Stefan Lisinski

Lag kan skärpas mot utnyttjande av tiggare, EU-migranters bosättningar och skola

EU-migrant anmäler människohandel i Motala


EU-migranter tigger genom att låtsas vara dövstumma, igen


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret eller använd sökfunktionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *