EU-migranter i Sundsvall försöker trötta ut kommunen för att försörjas

SVT, i kombination med Sofia Mirjamsdotter, levererar ett batteri av ensidig/vinklad information om EU-migranterna i Sundsvall i syfte att vi ska tycka synd om dessa EU-migranter för att de gjort ett självständigt val att göra sig beroende av andra istället för att på det minsta sätt ta tag i sina liv:

Ingen gratis ström till EU-migranter som inte vill åka hem

Med temperaturer nedåt minus 20 och ingen el är situationen för EU-migranterna i husvagnslägret i Sundsvall allt annat än enkel. Och någon ström kommer inte att kopplas in, det meddelar man från kommunen.

Hembyggda kaminer i husvagnarna

Det ryker ur provisoriska skorstenar i den bitande kylan, inne i husvagnarna har EU-migranterna arrangerat kaminer som i många fall är hemmabyggen.

Red’s kom:
Så länge ingen lär EU-migranterna att börja ta ansvar för sina liv – och fungera för egen maskin – så kommer de heller inte att göra detta.EU-migranter i Sundsvall. Hembyggd kamin i husvagn

Please, please

Det är brist på bränsle och när vi tittar in i en av vagnarna håller ägaren upp en brädbit.
– Please, people, säger han.

Trots språkbarriären förstår man att han hoppas på hjälp med lite ved. De flesta av EU-migranterna kan bara enstaka ord på svenska eller engelska.

Red’s kom:
Är det t o m för ansträngande för EU-migranterna att gå ut och hämta sin egen ved?
Det är ju faktiskt så att om det är något som det inte är brist på så är det trä i olika former att elda med.

Alltid dessa gravida romer

I en annan husvagn bor ett par där kvinnan är gravid.EU-migranter Sundsvall, Gravid kvinna

Red’s kom:
Bara en gravid kvinna?

Dörren går knappt att stänga och husvagnen har stora glipor där kalluften strömmar in. Ett av fönstren är provisoriskt lagat med tejp efter vad som husvagnsägaren hävdar var en rasistattack häromnatten, då rutan ska ha krossats med en sten.

Red’s kom:
Några dagar till så får man hoppas EU-migranterna inser att det är hög tid att åka hem.

Om skattemedel fortsätter att slösas bort på att försörja EU-migranterna så vet de att deras strategi fungerar, och situationen kommer då bara att bli värre.

En gammal papperskorg fungerar som kamin, brandsäkerhet är inget man kan prioritera, det handlar krasst om att inte frysa ihjäl.

Red’s kom:
Det är vuxna människor och de är fria att göra sina egna val, så länge inte samhället vågar ta ansvar på rätt sätt genom att utvisa dessa personer som förverkat sin rätt att vistas i Sverige.

– Cold, säger paret och det är samma sak som man får höra av alla man träffar i lägret.

Red’s kom:
Ja, jag kan också säga att det är kallt. Och?

Fem ord på tre språk

Samtidigt är många angelägna att visa sin tacksamhet för den hjälp de får och det är uppenbart att de inte vill att det ska verka som om de klagar.
– Tack så mycket alla människor, säger en av EU-migranterna på en blandning av svenska, tyska och engelska.

Red’s kom:
Är det någon som låter sig luras av SVT:s kraftigt vinklade rapportering?

EU-migranternas skrotbilar, var kommer alla dessa från?

Några av EU-migranterna försöker starta en bil men med tanke på att den har punktering och ser allmänt köroduglig ut förstår man att de bara tänkt använda bilen för att värma sig.EU-migranter i SundsvallEU-migranter Sundsvall, husvagnar svenskaEU-migranter i Sundsvall, svenskregistrerade husvagnarEU-migranter i Sundsvall, svenska husvagnarHur många av EU-migranternas bilar är målvaktsbilar? Hur många kör obesiktigade, oskattade och olagliga på vägarna? Hur många är stulna?

EU-migranterna tror de kan pressa kommunen till fortsatt gratis el genom att spela mer utsatta än vad de är

Elen som fanns i lägret tidigare stängdes av efter att kommunen upptäckt kopplingar som bedömdes som livsfarliga. Alla i lägret undrar om de ska få strömmen tillbaka men på den punkten är kommunen obeveklig.

– Strömmen kommer inte att kopplas på, det är det besked vi fått från säkerhetsavdelningen, det är alldeles för farligt, säger socialkontoret.

EU-migranter ratar härbärge

– Kommunen erbjuder tio platser på ett härberge men konstaterar samtidigt att det hittills aldrig blivit fullt, säger Marianne Bergman.

Red’s kom:
Jag får alltid rätta stavfel i SVT:s artiklar när jag återger dem, och ordet härbärge verkar det inte finnas någon på SVT som kan stava till, inte ens svenskfödda skribenter som Fredrik Israelsson här.

Statlig media bryr sig inte ens om de direktiv de fått utan fortsätter att felaktigt benämna romerna som ”migranter” (alltså inte ens ”EU-migranter”).

Kommunen har beslutat att byta bosättning mot gratiscamping

Marianne Bergman säger också att det finns beslut i fullmäktige om att lägret ska bort och att det ska ersättas med någon form av camping där tanken är att EU-migranterna ska få hyra platser.

Red’s kom:
Idag vet nog de flesta att det inte handlar om att EU-migranterna behöver hyra något. De får i värsta fall betala en symbolisk summa på 10-20 kr/dag för något som alla andra betalar minst 200-300 kr/dag för, kanske det dubbla om man räknar in allt.

Ett området intill Norrporten arena har nämnts men det vill inte Marianne Bergman vare sig kommentera eller bekräfta. Klart är att det förmodligen kommer att dröja innan det finns någon ny lösning med elström.

Stadsbyggnadskontoret har fått uppdraget att utreda saken och undersöker möjligheten att hyra in sig på en camping eller alternativt att starta en kommunal camping för EU-migranternas husvagnar.

Red’s kom:
Det ingår inte i det kommunala uppdraget, och om dylika beslut tas kan vem som helst i Sundsvall begära en laglighetsprövning av detta.

Är situationen i EU-migranternas bosättning omänsklig?

Men en sådan camping kommer inte att bli verklighet den närmaste framtiden och med den kyla som råder för närvarande är situationen i lägret närmast omänsklig.

Red’s kom:
Ja, och om jag går ut på stan ikväll utan jacka, med bara en tunn t-shirt, så blir situationen också ganska lätt omänsklig. Därför väljer jag att inte göra detta.

Tiotal barn, gravida kvinnor och gamla romer

Små barn, gravida kvinnor och gamla människor med undermålig utrustning bor på ett sätt som för tankarna till regelrätta slumområden.

Red’s kom:
Alla EU-migranters olagliga bosättningar i Sverige är per automatik slumområden.

Även om man från kommunens sida anser att man gör det man kan för EU-migranterna, förklarar Marianne Bergman att socialtjänsten griper in om de befarar att någon far illa.

Red’s kom:
Hur då?

Om någon far illa så står det väl EU-migranterna fritt att åka hem, eller?Klicka här för att gå till artikeln i SVT, 2016-01-07
Se även bl a;
Falska rykten om gratis bostäder i Sverige cirkulerar i Rumänien – Anstormning av EU-tiggare

EU-tiggare tar med sig sina barn till Sundsvall – Bråk mellan EU-tiggare eskalerar

EU-migranters barn erbjuds ej skola i Sundsvall – Pirjo Holmström (MP) ljuger

Sundsvall: Subventionerat boende för inte bara EU-migranter, utan alla världsmedborgare

Sundsvall bygger upp kåkstad för tiggare, humant och rakryggat?

Moderater i Sundsvall vill avhysa EU-migranter, men möter motstånd av bl a MUF

11 miljoner kr till EU-migranter i Umeå, Örnsköldsvik och Sundsvall – Syfte okänt!

EU-migranter i Sundsvall flyttas till gratis härbärge över vintern

Gratis vinterhärbärge etc för 80 EU-migranter med 21 husvagnar i Sundsvall

Sundsvall lägger 1,5 miljoner kr på att finansiera EU-migranters tiggeri och kåkstad

Ström för Sundsvalls EU-migranter avstängd pga olagliga inkopplingar

Vilka privilegier är rimliga för EU-migranter i Sundsvall?

10 felaktiga punkter om EU-migranter av Sofia Mirjamsdotter


EU-tiggare – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-tiggare se innehållsregistret eller använd sökfunktionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *