EU-migranter i Helsingborg tänker inte flytta från parker till camping

I Helsingborg uppehåller sig minst 70-80 EU-migranter från östeuropeiska länder för att tjäna sitt levebröd genom att tigga. Fem bosättningar med tiggare i Helsingborgs parker kommer att rivas.

Kommunen rädd för vänsterextremisterna

Nolltolerans införs mot camping i Helsingborgs parker. Flera av stadens EU-migranter ha fått information om att flytt till Stenbrogårdens camping ska ske om en vecka. Något exakt datum vill kommunen inte uppge för att undvika medial uppmärksamhet kring flytten.

Red’s kom:
Det är naturligtvis inte sant. Vad det handlar om är att kommunen är rädd för vänstextremisterna; Allt åt alla, Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet, Tiggare i Lund, etc.

Camping, kostnad subventionerad till 10 kr/dygn

Tidigare sades det att kostnaden för campingen – med kök, el, dusch, bevakning, mat, etc på skattebetalarnas bekostnad – skulle bli 30-40 kronor per dygn. Nu är summan spikad till 10 kronor per dygn, som ska betalas veckovis i förskott.

Utgår från att alla tiggare åker till sitt hemland efter tre månader

På kommunens hemsida står det att de som vill bo på campingen kan checka in och stanna i tre månader, vilket alla EU-medborgare har rätt till enligt lagen om fri rörlighet. ”Sedan utgår vi från att de som bor där ska lämna campingen och åka tillbaka”.

Red’s kom:
Det är felaktig information (igen!). En EU-medborgare har rätt att vistas tre månader i ett annat EU-land endast under förutsättning att man till fullo kan försörja sig själv. Utan subventionerade och diskriminerande priser riktade mot en specifik folkgrupp.

Dessutom har många av EU-migranterna i Helsingborg redan passerat de tre månaderna. Kommunen ger alltså tiggarna en exklusiv rätt i dubbel bemärkelse.

Vad händer med de EU-migranter som stannar kvar i Sverige?

Finns det risk att campingen stängs efter tre månader, och att de som väljer att stanna eller komma tillbaka sen inte har någonstans att ta vägen?
– Vi behöver följa händelseförloppet, vi har inte satt ner foten i den frågan. Vi ska göra en utvärdering om tre månader.

Red’s kom:
En utvärdering efter att tiden gått ut? Kommunen har alltså inte ens en plan, utan tänker bara ett steg i taget!

Tiggarna säger att de inte kommer att flytta

Per Pehrsson, kommunens samordnare i frågor rörande EU-migranter sa igår att han känner sig säker på att alla stadens EU-migranter är positivt inställda och kommer acceptera flytten till Stenbrogårdens camping, mot en dygnshyra på tio kronor.

Flera av stadens EU-migranter säger nu, i motsats till vad kommunen hävdar, att de inte kommer att flytta till Stenbrogårdens camping. De bor i olika läger och säger att det är minst 30 till 45 personer som inte tänker flytta.

Alltför långt till sina tiggarplatser

Gruppen berättar sedan gemensamt att de framförallt är oroliga för avståndet. Stenbrogårdens camping ligger drygt åtta kilometer från stadskärnan – alltså nästan två timmars promenad.
– Det finns många som är äldre, sjuka och lider av hjärtbesvär. Hur ska de kunna gå så långt? Vi kan inte flytta dit.
– Vissa har cyklar men andra har det inte. Jag kan inte betala för att åka buss varje dag, då blir det mycket mer än tio kronor om dagen.
– De har bara sagt att vi kommer få veta med en dags varsel när flytten blir av och då måste vi ta med allt förutom tält och ta oss dit. Sedan kommer de ta med polisen till våra läger och jämna marken med bulldozers.

Risk för tiggarbråk när tiggarna samlas på camping

Det förekommer ganska frekvent bråk mellan olika grupperingar av tiggare. Den 10 mars ägde ett slagsmål rum utanför Ica Maxi på Regementsvägen. Bakgrunden var ett bråk om platser att tigga på. Men Per Pehrsson är inte orolig för att problem ska uppstå när personer som tidigare aktivt har valt att bo på olika platser, nu måste bo nära inpå varandra.Klicka här för att gå till artikeln i HD, 2015-04-21
Se även bl a;
Migrationsforskare Ioana Bunescus icke-lösningar på EU-migranter – Förbjuda fattigdom?

Förbjud tiggeri, skriver fem moderata riksdagsledamöter

Förbud mot tiggeri minskar fattigdom och EU-migranter

Varför inte förbjuda tiggeri?

Sverige och Finland enda länder utan förbud mot tiggeri

Riksdagsledamöter emot förbud mot tiggeri

Endast 36% av svenskarna emot att lagstifta mot tiggeri

Vad är kostnaden för Sveriges 5.000 EU-migranter idag? 6 miljarder kr/år?

Gratis vård i Sverige för rumäner! Samtliga vårdfakturor till EU-migranter är obetalda – mörkas av media

EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *