EU-migranter hotar ockupera gator om de avhyses från Malmös kåkstad

Malmö stad kan inte gå in och tömma EU-migranternas läger vid Industrigatan, enligt en dom från mark- och miljödomstolen som kom på tisdagen.
Kommunen kontrade snabbt med beskedet att man tänker överklaga också det här beslutet.

Turerna kring lägret har varit många och än är det inte klart vad som kommer att hända med människorna som bor där.

Gina har bott i kåkstaden under 4 månader

En av dem är Gina. Hon kommer från Rumänien och har bott i lägret till och från under fyra månader.

Red’s kom:
Det är sällsynt att EU-migranter erkänner att de varit i Sverige längre än de får, men å andra sidan borde de flesta vid det här laget veta att rättsväsendet nästan helt struntar i att upprätthålla lagen för EU-migranter.

Eftersom EU’s fria rörlighet heller inte klargjort att en ny tremånadersperiod inte kan påbörjas bara för att man sätter en fot utanför landets gräns så har Sverige ett stort problem bara genom detta.

Gina kom från Norge till Sverige för att tigga och har tiggt på gatorna de senaste 10 åren

– Jag kommer hit för att tigga, eller för att jobba om jag kan. När jag har fått ihop lite pengar åker jag hem till mina tre söner, och sedan kommer jag tillbaka hit för att tjäna lite till, säger hon.

Red’s kom:
Gina har aldrig jobbat i sitt liv. Det verkar som att Sydsvenskan inte känner till vem det är de intervjuar. Hon heter Gina Ionescu och här är hennes historia; EU-tiggare flyttade från park i Oslo till Malmös kåkstad, tiggt 1 år i Sverige – Bilder

När jag hälsade på i kåkstaden i början av sommaren tror jag att det var Gina Ionescu som jag såg skymta förbi vid den husvagn hon fått, och då var hon höggravid, vilket i så fall (om jag inte tog fel på migrant) innebär att hon nu har fyra barn (8, 7, 2 år och ca 3 månader gamla).

För mig är det obegripligt att man sätter barn till världen på detta sätt när man vet att man saknar möjlighet att försörja dem. Men det tycks inte bekymra romer på något sätt. Det verkar som att de kallt räknar med att det alltid är någon annan som kommer att försörja dem (vilket inte inkluderar papporna till barnen).

Gina berättar att det är okej att bo i lägret. Där känner hon sig åtminstone trygg och hon är glad att hon kommer att kunna bo kvar där ett tag till.

Tiggarna i kåkstaden gör inget dåligt?

– Vi gör ingenting dåligt här, vi skadar ingen. Vi bara äter, sover och lever.

Red’s kom:
Har vi hört det förut? Men idag vet vi alla att sanningen är en annan.
Se: Varför provocerar EU-migranter?

Det är häpnadsväckande att de hela tiden säger att de inte gör något dåligt samtidigt som de bl a bryter mot svensk lag genom att ockupera svensk mark. Ingen av EU-migranterna verkar ha den minsta förståelse för de problem de ställer till med och vad den fullt naturliga reaktionen blir på detta bland medborgarna i Sverige.

Om jag inte får bo här…

– Om jag inte kunde bo här, var skulle jag bo då? På gatan? Där skulle jag till exempel riskera att råka ut för människor som har tagit droger eller som är rasister. Människor som vill skada mig, kanske till och med slå ihjäl mig.

Red’s kom:
Har vi hört även detta förut? Men om man inte följer lagen i Sverige måste man nog vara beredd att ta konsekvenserna.
Istället för att försöka sätta press på Sverige att försörja dem kanske det är lämpligare att rikta denna press på sitt eget hemland, som har ansvaret för sin befolkning och dessutom har pengar avsatta för detta; Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får

Det handlar aldrig om vad de kan göra för någon annan (eller ens om vad de kan göra för varandra) utan bara om vad andra ska göra för dem.

Förbipasserande tycker att de ska åka hem

Ofta dyker det upp personer som står utanför lägret och skriker genom stängslet på dem som bor där, säger Gina.
– De kommer på nätterna, oftast på helgerna. De säger att vi ska åka tillbaka till Rumänien, men de förstår inte att vi inte kan tjäna pengar och hjälpa våra familjer om vi är kvar där.

Gina Ionescu ser inte vad som händer i Rumänien så länge hon tigger i Sverige

Hon tror att den rumänska regeringen aldrig kommer att ändra sitt förhållningssätt till romerna, så att de kan gå i skolan och få ett jobb och slippa ge sig ut i Europa för att tigga.

Red’s kom:
Det är för att hon inte vet vad som händer i sitt hemland, där hon varit väldigt lite under de senaste tio åren som hon tiggt i Norge och Sverige.

Sedan handlar det inte enbart om att andra ska förändra sig. Romerna måste nog inse att även de kanske måste bidra lite själva till förändringar och anpassa sig samt börja ta ansvar för sina liv.

– I Rumänien har man redan bestämt sig för vad man tycker om oss.

Red’s kom:
Det är därför upp till romerna att visa sin bästa sida. Att bete sig respektlöst i Sverige bidrar inte till någon attitydförändring, varken i hemlandet eller i Sverige.

Hotar att ställa till med problem om de inte får som de vill

Vad händer om ni inte får bo kvar i det här lägret?
– Då har vi sagt att vi flyttar in till centrum. Vi kommer att fylla många av Malmös gator, och folk kommer att se att vi finns.

Red’s kom:
Detta är ännu ett exempel på en attityd som ingen uppskattar. Romer har ingen rätt att ställa krav på Sverige, och de måste nog lära sig förstå detta istället för att se det som självklart att Sverige ska försörja dem.

Se även: EU-migranter/Allt åt alla i Malmö hotar att bryta mot lag om de inte får bo gratis

EU-migranter förstår inte varför svenskar upprörs över EU-migranternas respektlöshet

Gina vet att det är många som är arga över att migranterna bor på tomten. Hon har t ex hört talas om Uppdrag gransknings program från lägret och förstått att många blivit upprörda över vad de sett, framförallt över nedskräpningen.

Red’s kom:
Frågan är om hon förstår varför det upprör när de beter sig så respektlöst? Det finns sorgligt nog inget som tyder på att att de inser detta.

– Jag är kvinnan som säger att ”vi är inga zigenare, vi är romer från Rumänien”.Gina Ionescu - We are not gypsies, we are roman... from Roma
Red’s kom:
Det är synonymer, men det är vänsterextremister som tutat i romer att den ena synonymen inte ska användas längre. Just i Sverige. I t ex England är det ordet ”Gypsy” man använder. Det är korrekt engelska (precis som att zigenare är fullt korrekt svenska) och ingen reagerar det minsta på detta.

Är svenskar som romer?

– Jag är stolt över den jag är, jag kan hur som helst inte göra någonting åt det. Våra ansikten ser kanske olika ut, mitt och svenskarnas, men inuti är vi likadana.

Red’s kom:
Njae, tvärtom. Vi är faktiskt alla olika, inte minst till sätt och beteende. Och vi är stolta över olika saker.

Ogillar att deras respektlösa beteende visas

Några av migranterna är kritiska till att Uppdrag granskning fokuserade och filmade så mycket på de sopor som legat i och runt lägret.
– De filmade soporna och oss, de hade kunnat visa så mycket mer. För dem är det kanske vi som är soporna.

Red’s kom:
Återigen ser vi ett exempel på hur oförstående de är inför svenskarnas reaktion på deras uppenbart bristande respekt.

Soporna ska och kan inte döljas. Inget blir bättre av att försöka dölja hur verkligheten ser ut… så som Sveriges starkt vänsterstyrda media annars gör ganska effektivt. De beslut kommun och stat tar måste utgå från sanningen, inte från den förljugna verklighet som media ofta försöker föra fram.

Om EU-migranterna i kåkstaden inte vill att deras sopor ska visas i media, varför tar de inte 2-3 steg till när de slänger sina sopor så att det landar i containern istället för utanför?

EU-migrantlägret
För drygt ett år sedan började EU-migranter att bo på tomten vid Industrigatan.
Markägaren gjorde en polisanmälan om olaga intrång i mars i år och en förundersökning har inletts.
Miljöförvaltningen fattade i april beslut om att förbjuda boende på tomten. Men det beslutet upphävdes av länsstyrelsen, eftersom det inte riktades mot några namngivna personer. Miljöförvaltningen överklagade till mark- och miljödomstolen, som nu avslagit överklagandet.
Se: Mark- och miljödomstolen godkänner inte avhysning av EU-migranter från Malmös kåkstad
och;
Mark- och miljödomstolens domskäl för att EU-migranter som ockuperar svensk mark inte kan avhysas
Gina Ionescu. Klicka här för att gå till artikeln i SDS, 2015-09-29
Se även bl a;
Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?


Uppdrag Granskning granskar Malmös kåkstad

Uppdrag Granskning, EU-migranter och Malmö kåkstad

Malmös kommunjurist ber till högre makt om hjälp med avhysning av EU-migranter

Malmöpolisen vägrar utföra sitt uppdrag och identifiera EU-migranter

EU-migranter klarade sig från utvisning pga att Migrationsverket omorganiserade – Uppdrag Granskning


Vänsteraktivister börjar nu bygga ut kåkstaden med EU-migranter i Malmö


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *