EU-migranter brutit sig in på industritomt i Malmö

Vid två tillfällen den senaste veckan har Granen fastighetsutveckling, ägare till den tomt på Sorgenfri där EU-migranter slog läger fram tills i höstas, fått staketet uppklippt.

Inne på området har man återfunnit tält och andra saker som tyder på att någon återigen bor på området.

– Vi har fått in en anmälan om olaga intrång efter att någon slagit upp ett tält på samma tomt som tidigare var ett läger för EU-migranter, säger Lars Förstell, presstalesperson för Malmöpolisen.

Red’s kom:
Varför åkte inte polisen dit på natten och plockade in EU-migranterna så att de kunde ställas till svars för sin åverkan?

– Det tycks vara så att någon bor där igen ja. Någon har gjort åverkan på staketet och slagit sönder lås, säger Frej Adolph, fastighetschef för Granens fastighetsutveckling som fått bra respons från polisen som nu varit på plats för att byta ut de söndriga staketen.

Red’s kom:
Sedan när började polisen reparera stängsel? Måste vara en felskrivning.

– Vi vill säkerställa att vi inte hamnar i samma situation som i fjol. Det är inte tillåtet att bo på den här tomten, vilket är rätt uppenbart med tanke på att den är inhägnad och att personerna i fråga måste forcera diverse avspärrningar för att ta sig in, säger Frej Adolph.

Red’s kom:
Här skulle man vilja se en bild av EU-migranternas tält och tillhörigheter och vad hände med dessa?Klicka här för att gå till artikeln i Lokaltidningen, 2016-05-11
Se även bl a;
EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret eller använd sökfunktionen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *