EU-migrant döms till 15 månaders fängelse för grov misshandel

En man i tjugoårsåldern döms till fängelse för grov misshandel efter ett bråk mellan rumänska tiggare om vem som får tigga på vilken plats i Enköping.

Det hela utspelade sig på en parkering i Enköping i augusti i år. Enligt vad den misshandlade mannen berättar hade han tidigare bott på parkeringen, men sedan varit i Rumänien en tid.

Bråk mellan EU-migranter om vem som hade rätt att tigga var

När han kom tillbaka och skulle gå till sin bil, som han lämnat på parkeringen blev det bråk mellan andra personer på parkeringen och hans vänner. Bråket handlade, enligt honom, om vem som fick tigga i Enköping och på vilka platser.

Red’s kom:
Det låter som han är en av de EU-migranter som får gratis hemresa på skattebetalarnas bekostnad, i strid med kommunallagen.

Efter det blev han misshandlad – bland annat blev han slagen i huvudet med en träpåk och fick åka ambulans till Akademiska sjukhuset för vård.

Tre EU-migranter frikändes pga otillräckliga bevis

Fyra personer åtalades misstänkta för misshandeln. Tre av dem friades av tingsrätten, som idag tycker att bevisningen inte håller.

Men en man, han som ska ha hållit i träpåken, döms för grov misshandel till ett års och tre månaders fängelse.

Red’s kom:
Det är oerhört sällsynt att de brott som begås i Sverige av EU-migranter leder till konsekvenser. Normalt är EU-migranter t o m befriade från att betala böter, och frågan är om det någonsin hänt i modern tid att böter betalats av någon EU-migrant.

Men nu har i alla fall en EU-migrant fixat sig gratis kost och logi över vintern, för ca 7 månader framöver. EU-migranter döms emellertid inte till utvisning, och det måste nog till en straffskärpning här.Klicka här för att gå till artikeln i SR, 2015-10-07
Se även bl a;
EU-migranter åtalas för misshandel i Östersund – utvisning

EU-migranter får fängelse men utvisas inte


Slagsmål mellan EU-migranter i Uddevalla


Våld mot EU-migranter orsakas inte av debatt om tiggeri

EU-migranter omvandlade privat mark till en soptipp


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *