Ett 50-tal EU-migranter avhysta från Sveavägen i Stockholm – nya boplatser byggs snabbt upp

Ett 50-tal EU-migranter som slagit läger på Sveavägen i Stockholm har avhysts.

För någon månad sedan gjordes en avhysning i området och på Sergels torg.

Polisen får många anmälningar om bosättningar i hela staden

– De hade fått information om avhysningen innan och erbjöds plats på akutboendet i Vårberg, säger Peter Enell, kommunpolis med ansvar för Norrmalm som jkartlägger bosättningar i staden.
Han får in anmälningar om bosättningar hela tiden och läser från en lista över inkomna anmälningar:
– Under Barnhusbron: sovande. På Norrmalmstorg: växande högar med tillhörigheter. Kronobergsparken: sovande kvällar och nätter…

Efter en vecka byggs boplats upp igen

Det brukar ta någon vecka, sedan börjar det byggas upp boplatser igen. Vi måste göra återkommande avhysningar och staden hanterar de här ärendena snabbare. Platser där allmänheten ofta vistas prioriteras, säger Peter Enell, kommunpolis.

Red’s kom:
Det är så här det måste gå till. När EU-migranterna upptäcker att varje gång de bygger upp en olaglig bostättning så visar staden att det inte lönar sig att bryta mot lagen.

När det blir varmare kommer EU-migranterna att öka

Stefan Holmén, kommunpolis, har tagit emot många åsikter från folk som är bekymrade över tiggarna.
– Många tycker att tiggarna är påstridiga. Människor känner sig kränkta men har samtidigt förståelse för tiggarnas situation. Det behöver inte vara en motsättning, säger Stefan Holmén.
– När det blir varmt kommer det många fler, säger han.Klicka här för att gå till artikeln i Stockholm Direkt, 2015-03-27

Se även bl a:
EU migranter – Bilder du inte får se i media

Bilder från tiggarnas kåkstad i Malmö 2015-03-21

Beslut taget om att avhysa EU-migranterna från Pildammsparken i Malmö

Fattigdomsinvandring och medföljande miljöproblem i Malmö

Polisen: Förundersökning nedlagd om brott mot miljöbalken

Protest mot att EU-migranter inte får bostäder, vänsterorganisationen Allt åt alla

Vänsterpartiet Malmös åtgärder för EU-migranter förvärrar bara situationen

Långsiktiga förslag på EU-migrant-problemen lyser med sin frånvaro i Malmö

Handlingsplan för utsatta EU-medborgare i Malmö, Vänsterpartiets alla förslag nedröstade

EU-migranter kräver stöd från Malmö stad

EU-migranter och Allt åt alla i Malmö avhysta

Kommunernas hantering av tiggare i Malmö, Lund, Göteborg

Kommunledning i Göteborg och Stockholm önskar fler tiggare !!!


Olagliga läger för EU-migranter

Kronofogden vräker EU-migranter i Skara

EU-migranter avhyses i Jönköping, Skara och Gnosjö

Avhysning av EU-migranter i Stockholm

Moderaterna föreslår att vakter avhyser EU-migranter

Sissela Nordling Blanco (Fi) jämför avhysning via vakter med förintelsen av judar

Socialborgarråd vill kringgå lagen för att stödja EU-migranter i Sverige !!!

Fi påstår att Socialtjänstlagen ger tiggarna rätt till socialbidrag, bostad, etc

Har de tiggande EU-migranterna rätt till samma bidrag som alla svenskar?


Illegala bosättningar oacceptabelt – KD-förslag på lösning till tiggarproblem

Vad anser Sveriges partiledare om tiggeriet?

Debatt om tiggeriet med Gustav Fridolin

Fi kräver obegränsat stöd till EU-migranter

Vad tycker politikerna ska göras åt problemen med tiggande EU-migranter?

Sverige och Finland enda länder utan förbud mot tiggeri

Nationell samordnare för utsatta EU-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige

Samordnare för tiggare besöker Malmö och Lund

Sverige satsar 87 miljoner kr på samhällsinformation till 700 tiggare !!!

Samarbete mellan Rumänien och Sverige mot tiggeri

Hemlösa svenskar glöms bort när romer prioriteras – Friggebodar åt EU-migranter


Gravida tiggare skapar problem i Karlskrona


Tiggare avhyses, städnota på 50.000 kr

För övriga sidor om EU-migranter, se innehållsregistret.

En kommentar till “Ett 50-tal EU-migranter avhysta från Sveavägen i Stockholm – nya boplatser byggs snabbt upp”

 1. Här i Stockholm, Hägersten, har antalet romska tiggare ökat lavinartat på ett par år. Det går inte ens att ta sig fram till en mataffär utan att behöva passera en eller flera tiggare, som sitter invirade i skitiga täcken, iförda skitiga kläder i flera lager och som har diverse prylar i blåa IKEA-kassar bredvid sig. Så fort du passerar tilltalas du med ”hej, hej” och förväntas lägga pengar i en pappmugg, som oftast bara innehåller några enkronor. På känt tiggarmanér tömmer man muggen så fort den visar att mer pengar skänkts.

  För en tid sedan passerade jag en tiggare utanför Ica Kvantum på Sedelvägen här på Hägerstensåsen. Samtidigt stannade en BMW av litet exklusivare modell framför tiggaren, ut hoppade en man i 40-årsåldern, och avkrävde tiggaren insamlade medel. Raskt in i bilen och iväg till nästa tiggare när pengarna lämnats. Det var två män i bilen, den ene körde och den andre var inkasserare.

  I det här fallet var det inte en vanlig tiggare. Det var en person, som styrdes av ett gäng, förmodligen kriminellt, och det är omöjligt för oss som bor i Sverige att bedöma vilka som är frilansande tiggare och vilka som tillhör kriminella nätverk. Därför ska man ALDRIG ge en endaste krona till dessa tiggare. Vänligen tänk på det, alla ni som med blödande hjärtan tycker så synd om dessa fattiga människor. Att ge pengar löser inte fattigdomen. I stället riskerar du att bistå dessa kriminella nätverk ekonomiskt och det är väl inte din avsikt?

  Alla ni vänsterextremister, som högljutt skriker om vårt kollektiva ansvar för dem som är fattiga, har ni överhuvudtaget besökt en olaglig kåkstad, där dessa tiggare vistas andra tider än när de tigger? Har ni sett hur det ser ut i parker, i skogar där allemansrätten gäller, på allmänna toaletter? Om inte, ta och besök dem. Känn hur det stinker när ni råkar trampa i en hög bajs, hur det ser ut när grenar bryts av träd, när sopor och äckliga, kasserade madrasser och kläder förstör vår miljö. Har ni försökt gå på en offentlig toalett? Där ockuperas både toaletterna och handfaten av dessa ”EU-migranter”, som både uträttar sina behov (utan att betala de 5 kr det kostar), tvättar sig och ibland även sina kläder i handfaten.

  Ni har aldrig funderat på att skrika lika högt om den misär och fattigdom, som många fastboende i Sverige lever i? Hemlösa trängs ut från härbärgena, soppköken invaderas av andra än dem de är avsedda för och frivilligorganisationerna går på knäna ekonomiskt.

  Är ni beredda på att avstå från dagis- och fritidshemsplatser, sänkta nivåer i äldreomsorgen, mindre pengar till skolan? Om ni inte är det, är ni då beredda att betala högre kommunalskatt? Kommunerna finansieras till stor del av kommunalskatten. I den budgeten ingår inte omsorg om de utländska tiggarna, fatta det. Alltså antingen höjd skatt eller sänkt standard i de sociala systemen. Huddinge kommun fick en kostnad på 300.000 kr för att sanera en illegal boplats från sopor och hopkomna skjul och tält. Och det är bara ett exempel.

  Hur tror ni att t ex en arbetslös man/kvinna, som nekas socialhjälp (kommunen har inte råd) trots att a-kassan tagit slut, som vräks från sin bostad, vars barn placeras i samhällsvård, känner när ni skriker om att vi måste hjälpa de utländska tiggarna. Men alltså inte ta hand om våra egna, fattiga medborgare.

  Vi som anser att tiggeriet ska förbjudas för EU-migranter, vi är hjärtligt trötta på att bli kallade rasister, så fort vi kräver detta. Vi är inte rasister. Vi anser att varje lands skyldighet är att ta hand om sina egna medborgare, och först därefter hjälpa andra länders. Försök att inse det, även om det är svårt att sluta vara enögd.

  Och var tror ni att allt byggmaterial till kåkstäderna kommer ifrån? Tror ni på allvar att Skanska och Peab skänker lastpallar och trävirke till kåkstäderna? Nej, de stjäls på byggarbetsplatser och utanför lastbryggorna i köpcentra. Precis som de stora presenningarna, som täcker tak och ibland väggarna.

  Sverige betalar åtskilliga miljarder till EU varje år. Det är skattemedel från företag och medborgare. Det är av dessa pengar, som fattigdomen i bl a Rumänien och Bulgarien ska tas. Och det är våra EU-politikers skyldighet, att driva frågan om diskrimineringen av dessa länders fattiga medborgare. Det är i EU Sverige ska kräva en förändring i dessa länder, det är där diskrimineringen ska upphöra.

  Under tiden ska Sverige liksom flertalet EU-länder förbjuda tiggeriet, så att trycket på politisk förändring ökar i Rumänien och Bulgarien. Som det är nu slipper de ta något ansvar, de fattiga försvinner till andra länder.

  Red’s kom:
  Det är riktigt att vi ”vanliga dödliga” inte kan veta vilka tiggare som tigger så att säga på eget bevåg och vilka tiggare som styrs/kontrolleras av kriminella nätverk. Ibland måste tiggarna betala för sin plats. Vid andra tillfällen så utbryter bråk eller t.o.m. vilt slagsmål mellan tiggarna om de platser som anses bäst.

  34 miljarder kronor har EU avsatt till Rumänien sedan 2007 enbart för att hjälpa ”de fattiga” (dvs romerna). Sverige har betalat mest av EU-länderna (sedan tillkommer alla okända summor i biståndspengar från Sverige till stöd för romerna). Men Rumänien har ännu bara utnyttjat 20% av pengarna… och hur mycket som gått förlorat i den väl utbredda korruptionen i Rumänien vet vi inte.

  EU har skött detta ytterst illa. Trots att Sverige har en rom (Soraya Post) på plats i EU som arbetar nästan uteslutande för Rumänien (och i övrigt för Palestina och Libyen), så har inte något som helst konstruktivt gjorts för att förbättra situationen för romerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *