DN, Carl Johan von Seth, ger utlopp för sin ilska över Springare

Vänsterextremisterna i media tycks tävla i vem som kan hata Peter Springare mest. I ren desperation använder vänsterextremisterna hela tiden varandra som källor eftersom det bara är inom denna lilla grupp de får stöd. Var och en får själv fundera över vad den verkliga anledningen är till att medier är så angelägna att spy galla över Peter Springare istället för att berömma honom för att han agerar och belyser samhällsproblem.

Vi kan lugnt förutsätta att Sveriges vänstervridna medier kommer att göra allt för att hitta något att kritisera i vad Peter Springare skriver framöver. De kommer inte att lämna en sten orörd i sina ansträngningar att gräva fram något i syfte att misskreditera honom.

Det är lätt att instämma i vad Marcus Birro skriver om Springare;
En polis jagas på sociala medier för att han berättar hur hans verklighet ser ut. Han får förvisso också stort stöd, men hans verklighetssyn blir ändå ifrågasatt. Hans motiv misstänkliggörs. Hans avsikter släpas ner i de korrektas gruva och bankas till, de formas till de fiender som de korrekta behöver för att begripa världen.

Nu senast ger Dagens Nyheters Carl Johan von Seth utlopp för sin ilska när han tycker till i sin ledare under rubriken ”En polis på stationen i Tyckarbo”:

Svensk polis har odlat en gränslös kultur som kommer att slå tillbaka mot myndighetens förtroende. Det visar historien om Örebropolisen Peter Springare, skriver Carl Johan von Seth.

Välkommen till skattekontoret i Tyckarbo. Tryck ”1” för att tala med handläggaren och twittraren @tax_max, som i dag rasar mot fifflande småföretagare. Tryck ”2” för att nå någon av tjänstemännen bakom Youtube-succén ”Skatt är stöld”. Vänta kvar för att komma till en telefonist som kverulerar lite om den senaste omorganisationen.

Red’s kom:
Efter ett antal år där Twittervänstern och Facebookvänstern dominerat så reagerar nu Carl Johan von Seth när någon som inte står på hans politiska sida får uppmärksamhet i sociala medier.

Tyckarbo är ett dystert ställe. Där har åsikts- och känslomanin trängt in i varje sfär.

Red’s kom:
Ett i allra högsta grad komiskt påstående efter att vänstern under så många år och nästan uteslutande ersatt fakta med känslor. De vill inte att något ska baseras på fakta, bara på känslor.

Även den offentliga förvaltningens skyddsmurar mot lösa personliga ställningstaganden har rivits ner. Myndighetscheferna fäller politiska omdömen till höger och vänster, medan varannan tjänsteman har blivit skrivbordskrigare.

Red’s kom:
Signifikativt för vänstern: Släng ut en massa personligt tyckande som baseras enbart på känslor, och uppge inte någon källa så att åsikterna inte kan bekräftas som de felaktiga de är.

Carl Johan von Seth anser att professionalism saknas inom polisen

Någon professionalism finns inte att tala om.

Red’s kom:
Det är framförallt inom media som det råder i det närmaste total avsaknad på professionalism. Polisen måste prestera, detta krav finns inte inom media.

Opartisk stat?

Än mindre något som liknar en opartisk stat.

Red’s kom: Vi lever tyvärr inte i en utopi.

Vad oroar Carl Johan von Seth sig över… och varför?

Det kan tyckas som att jag oroar mig i onödan, men det räcker att betrakta utvecklingen inom svensk polis för att inse att vi har Tyckarbo runt knuten.

Red’s kom:
Tyckarbo runt knuten???

Vad det är som Carl Johan von Seth oroar sig över vill han inte säga, men det tycks vara över att extremvänstern börjar tappa sitt grepp över sociala medier och att deras hat över sina meningsmotståndare inte skrämmer lika många och mycket som förr.

Vi ska inte kunna prata öppet och diskutera samhällsproblem utifrån hur de faktiskt ser ut. Vänstern vill inte ens ha en debatt om att vi ska kunna ha en öppen debatt.

Lever vi verkligen i en demokrati när politiker och medier tystar ner vilka som begår brott i relation till ursprung?

En tankeställare?

Historien om Örebropolisen Peter Springare borde bli en tankeställare.

Red’s kom:
Carl Johan von Seth länkar här till SVT:s artikel med rubriken ”Efter inlägg i sociala medier – polisen misstänks för hets mot folkgrupp”. Men vad han menar med detta står skrivet i stjärnorna.

Peter Springare och stödet för honom borde verkligen bli en tankeställare för såväl politikerna som för de verklighetsförfalskande journalisterna inom Sveriges vänsterstyrda medier.
Se bl a;
Medias påverkan – Ett demokratiskt problem
80% av de journalister i all media som bevakar politik och samhälle är vänstersympatisörer! Varav 46% MP
GP: Stoppa vänstervridning i public service!
Journalister mörklägger sanningen om invandrarna
Åsiktsklyftan ökar mellan journalister och allmänhet
Lyssna på väljarna framför medierna

”Jag är så jävla trött” inledde Springare sin Facebook-status förra fredagen. Upptummarna strömmade in och blommogrammen fyllde hans kontor.

Var Peter Springares inlägg inte komplett?

Som bidrag till den rättspolitiska debatten hade inlägget minst sagt brister.

Red’s kom:
Det är möjligt att Springares första inlägg inte var komplett (vilket heller inte var syftet), men detta lilla Facebookinlägg var ändå ett större bidrag till den rättspolitiska debatten rörande invandringsbrott, än samtliga vänsterextremisters samlade åsikter under de senaste åren.

Peter Springares inlägg var inte en forskningsrapport.

Vad var Peter Springares ärende?

Örebropolisens ärende var att säga att nästan alla utredningar på hans bord rör misstänkta som heter sådant som Ali och Muhammed.

Red’s kom:
Om Carl Johan von Seth har svårt med läsförståelsen rekommenderas han att läsa inlägget en gång till.

Carl Johan von Seth förstår inte vad Springare vill uppnå

Det förblir högst oklart vad Springare vill uppnå med sin uppräkning av förnamn.

Red’s kom:
Det förblir högst oklart vad Carl Johan von Seth vill uppnå med sin kommentar här. Vi vet att det är för att smutskasta Springare. Däremot har han föga chans att skapa det misstroende han önskar för Springare.

Mest framstår det som ett utlopp för ilska mot samhället.

Red’s kom:
Det finns absolut inget som tyder på detta, men vänsterextremister är fria att tycka vad de vill och fortsätta tolka allt på samma märkliga sätt som de gjort i alla tider. Vi andra ska emellertid inte acceptera detta utan att ge svar på tal.

Carl Johan von Seth använder Oisín Cantwell som källa

Aftonbladets krönikör Oisín Cantwell konstaterar att en ny mediestjärna är född. Han har säkert rätt.

Red’s kom:
Lika barn leka bäst; Oisin Cantwell, Aftonbladet: Alla är populister som tycker som Springare

Till vems förtret återkommer Springare med information?

Springare har i alla fall lovat att återkomma med uppdateringar, till sin arbetsgivares stora förtret.

Red’s kom:
Carl Johan von Seth vill inte säga vem han anser är Peter Springares arbetsgivare och han kan inte uppge någon källa till varför det skulle vara till denne arbetsgivares stora förtret att Peter Springare berättar lite om hur verkligheten ser ut.

Emellertid kan vi förutsätta att den omåttligt impopuläre Dan Eliasson finner det en aning besvärande. För att inte tala om S+MP-regeringen, som naturligtvis inte uppskattar att det tydliggörs hur illa de styr landet.

Utreder polisledningen Peter Springare för hets mot folkgrupp?

Polisledningen utreder honom för hets mot folkgrupp – ogrundat verkar det som. Rikspolischefen Dan Eliasson har tagit Springare i örat och sagt att man ska vara försiktig med etnicitet.

Red’s kom:
Carl Johan von Seth har kopierat ovanstående från andra delar av det vänsterstyrda media. Men hur sant är detta?
Faktum är att Dan Eliasson inte sagt något alls till Peter Springare. Dan Eliasson har valt att tillrättavisa Peter Springare via media istället.

Alla måste begripa att om det funnits en utredning av Peter Springare om hets mot folkgrupp så hade det verkligen varit ogrundat.

Det är tramsigt att ens tänka tanken. Trots detta så har Sveriges vänstervridna media glatt spritt denna falska nyhet där ingen ens kunnat uppge källa till påståendet.
Maria Sterup, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren i Malmö, uppges utreda något, men hon vet inte riktigt vad det är hon utreder. Hon säger att hon försöker hitta något som Peter Springare gjort fel, men vad det skulle vara verkar hon veta lika lite som alla oss andra.
Se: Peter Springare ryter till mot Leif GW Perssons påhopp

Gränslös kultur inom polisen?

Men det är svårt att komma runt tanken att affären hänger ihop med den gränslösa kultur som polisen har odlat inom sina egna väggar.

Red’s kom:
Det är vänsterextremisterna som förespråkar inga gränser. Vad det är för ”gränslös kultur” inom polisen som Carl Johan von Seth syftar på framgår inte och vi lär förmodligen aldrig få reda på det heller.

Dan Eliasson lider av ”Partipolitisk åsiktsinkontinens”

Dels med tanke på att Eliasson som högste chef själv lider av partipolitisk åsiktsinkontinens.

Red’s kom:
Ja, det är naturligtvis inte utan anledning som det socialdemokratiska partiet håller Dan Eliasson under armarna oavsett hur mycket han misslyckas i sitt uppdrag.

Dels med tanke på den ohämmade närvaron i sociala medier som uppmuntras inom organisationen.

Red’s kom:
Det finns inget som styrker att polisorganisationen (om det är denna organisation som Carl Johan von Seth syftar på, vilket är svårt att veta eftersom allt han skriver är väldigt luddigt och obegripligt) uppmuntrar en ”ohämmad närvaro” i sociala medier.
Men i en demokrati råder åsiktsfrihet, även om det är tydligt att vänsterextremister kämpar hårt för att begränsa yttranderätten för specifikt dem som inte delar vänsterextremisternas åsikter.

Polismyndigheten bäst på att uttrycka känslor på nätet?

Ingen annan myndighet kommer i närheten av polisens tendens till känsloutvikningar på nätet.

Red’s kom:
1. Hur vet Carl Johan von Seth detta?
2. Det kanske finns en anledning till detta, om så skulle vara fallet?
3. Det är vänsterextremisterna – och inte minst Carl Johan von Seth, enligt vad alla kan se här – som står för ”känsloutvikningar”. Peter Springare står emellertid för faktabaserad information.

Yttrandefrihet vs professionalism

Ledningen, och varje polis i yrket, borde fundera på vad det gör för förtroendet på sikt. Yttrandefriheten gäller. Professionalismen då?

Red’s kom:
Ledningen för DN, och varje journalist i yrket, borde fundera på att byta ut okunniga känslospridare som Carl Johan von Seth till mer kompetenta och kunniga personer som tillför något i sina skriverier.

Facebookgruppen Stå upp för Springare har nu 160 000 medlemmar. Behöver det sägas att Carl Johan von Seth inte är en av dessa?

Källa: DN

Upprop om krav på ny BRÅ-statistik – Skriv under!

Vi kräver en ny BRÅ-utredning!
År 2005 kom BRÅ med en rapport med siffror från 1997-2001 (!) som visade att vissa invandrargrupper är mer än 5 ggr så benägna att begå brott som en etnisk svensk. Om vi inte har fakta på bordet kan man aldrig ta tag i problemen.

Bli en del av lösningen! Det är inte rimligt att det bara är vänstern som engagerar sig i namnunderskrifter och demonstrationer i Sverige! I denna stund har bara ca 11 000 skrivit under vilket är patetiskt med tanke på att den marknadsförs i en grupp med 192 000 medlemmar. Sprid informationen.

Vänsterextremisternas reaktioner visar hur viktigt det är att svenska folket börjar organisera sig mot extremvänstern, om det här landet någonsin ska komma på rätt kurs.

Asylsökande som passerat annat EU-land på vägen till Sverige ska enligt Dublinförordningen skickas tillbaka till detta land. Det inbegriper i princip alla 163 000 som kom 2015. Hur kan Migrationsverket bevilja asyl för personer som inte ens har rätt att söka asyl i Sverige? Och varför låter regeringen dessa brott mot regelverken fortgå?

Varför ger kommuner socialbidrag till personer som fått besked om att de ska utvisas och håller sig gömda för att inte kunna utvisas? Alla särskilda förmåner som Reinfeldt-regeringen beslutade om för papperslösa måste rimligtvis bort. Det är inte acceptabelt att premiera lagbrott.

EU-migranter kommer från Rumänien och Bulgarien. Dessa länder ingår inte i Schengen och därmed saknar de rätt att dra nytta av den fria rörligheten. Dessutom saknar de flesta pass/nationellt ID-kort så de vistas ändå olagligen i Sverige. Varför blundar regeringen och styrande politiker för dessa lagbrott?

Se även bl a;
NA förvrider sanningen om polisen som sa sanningen om invandrare

Blommor till Springare säkerhetsrisk, polisen inför fotoförbud av blommor

Expressen: Alla som stödjer Peter Springare är högerextrema/rasister

Oisin Cantwell, Aftonbladet: Alla är populister som tycker som Springare

Nyheter24: Springares fakta om invandrares brottslighet är rasism – Hela världen skriver om Peter Springare

Nyheter24:s komiska ”faktakoll” av Peter Springares åsikter

NA driver vänsterns hatdrev vidare mot Peter Springare

Peter Springare större än Stefan Löfven!

Peter Springare ryter till mot Leif GW Perssons påhopp

SR hakar på drevet mot Peter Springare och hans ”konstiga sängkamrater”

Springare spränger 150 000-vallen. Nu störst i Sverige! – Löfven inte glad

Nyheter24: Peter Springare står inte upp för ”alla människors lika värde”

Facebooklös inrikesminister tycker Springare skadar polisen

Springares redovisning av utlänningars överrepresentation i brottsstatistiken

Nyheter24 trappar upp sin hetsjakt mot Peter Springare, rasistkortet igen

EXPO försöker skrämma bort stödet för Peter Springare, propaganda & rasism

Polis Marmgren (MP) kritiserar Peter Springare – de som stöder honom är populister

Federico Moreno vill att debatten ska handla om debatten istället för Springare

Leif GW Persson förklarar varför han vill kränka Peter Springare

Pressen ökar mot regeringens motvilja till brottsstatistik

Politism hakar på Expos hatretorik mot gruppen Stå upp för Peter Springare


Har folket inte rätt att veta om brott begås av personer med utländsk härkomst?

Medias drev mot alla högerpolitiker som kritiserar brott av utlandsfödda


Vänsterns attack mot demokratin – Grand Hotel Stockholm

Facebook stöttar vänstern – Harmlösa kommentarer på Grand Hotel raderas


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *