Daniel Kallos (V) anmäld av polis vid information till EU-migranter – V stöder attacken

Förra veckan, under besök hos de EU-migranter som bosatt sig vid Klockarbäcken i Umeå, råkade Daniel Kallos (V) i konflikt med en av kommunens tjänstemän. Konflikten har nu resulterat i en polisanmälan, dock inte från tjänstemannen som kom i konflikt med Kallos. En polisman som var på plats upplevde Daniel Kallos så aggressiv att polisen gjorde en polisanmälan med anledning av vänsterpolitikerns aggressivitet mot tjänstemannen.

Det var i samband med att företrädare för Umeå kommun och polisen med hjälp av tolk besökte ett läger med EU-migranter på Klockarbäcken för att informera om att de var tvungna att flytta från kommunens mark.

Vänsterpartiet är ett arbetsmiljöproblem

Efter tre indicenter där Umeåpolitikern Daniel Kallos (V) agerat mot kommunala tjänstemän kallas nu Vänsterpartiet för ett stort arbetsmiljöproblem. I ett internt brev skriver stadsdirektören Jonas Jonsson om händelserna, där tjänstemän i tjänsteutövning hindrats att göra sitt jobb, eller blivit utskällda. Detta har hänt i de olika lägren för EU-migranter som finns i Umeå.

– Tjänstemän från Umeå kommun blev utskällda när de med hjälp av tolk informerade de som bodde där att detta inte var tillåtet. Denna situation var så pass aggressiv och allvarlig att polismannen på plats valde att skriva en polisanmälan mot Daniel Kallos för sitt uppträdande mot tjänsteman, skriver Umeås stadsdirektör Jonas Jonsson i ett internt meddelande.

Daniel Kallos vill inte kommentera sin aggressivitet

Umeåpolitikern Daniel Kallos sitter som ledamot i för- och grundskolenämnden. Han vill inte kommentera händelsen.

Red’s kom:
Daniel Kallos har visat att han är synnerligen olämplig att sitta i denna nämnd!

”Attack mot enskild partikamrat”?

Vänsterpartiets gruppledare, Ulrika Edman, går till motattack och kallar det hela för en attack mot en enskild partikamrat.

Ulrika Edman, Vänsterpartiet, Umeå
Ulrika Edman, Vänsterpartiet

Red’s kom:
Daniel Kallos attackerar en tjänsteman och Ulrika Edman får detta till att någon attackerat Daniel Kallos på okänt sätt? Logiskt?

ULRIKA EDMAN/V VERKAR INTE I MEDBORGARNAS INTRESSE
Istället för att hålla sin kompis bakom ryggen, och se till sina egna personliga intressen, skulle givetvis Ulrika Edman fördöma politikern Daniel Kallos hindrande av tjänsteman i sin yrkesutövning! Om Vänsterpartiet varit ett normalt fungerande parti skulle Daniel Kallos uteslutits ur partiet!

EU-migranternas ockupationer av fastigheter står samhället dyrt

– Det är oerhörda resurser som kommunen lägger ner på att få bort dessa människor, säger gruppchef Ulrika Edman.

Red’s kom:
Ja, EU-migranternas olagliga ockupationer av svensk mark upptar inte bara stora resurser för samhället, de är dessutom kostsamma för skattebetalarna.

Civilkurage att attackera tjänsteman?

– En partikamrat till oss har agerat som medmänniska och medborgare med civilkurage, fortsätter Ulrika Edman.

Red’s kom:
Man undrar vad Vänsterpartiets definition är av ”civilkurage” och ”medmänniska”.

Det är illa nog att 13 svenska kommuner drabbats av Feministiskt initiativ, och Vänsterpartiet är ungefär lika skadligt för samhället. Dessa politiker verkar ha mycket aggressivitet inom sig.

Daniel Kallos attack mot tjänsteman får stöd av Vänsterpartiet

– Vårt parti betraktar detta som modigt och hedervärt då engagemanget för dessa människors mänskliga rättigheter är obefintligt, säger hon.

Red’s kom:
På vilket sätt är det ”modigt och hedervärt” att attackera dem som bara utför sitt arbete i stället för att föra en saklig och konstruktiv dialog med dem som tagit beslutet?

OBEFINTLIGT ENGAGEMANG FÖR EU-MIGRANTER?
Om Ulrika Edman talat om engagemanget för svenska hemlösa så hade hon haft rätt. Men det missriktade engagemanget för EU-migranterna –  från främst FI, V och MP – måste vara historiskt stort, och något som redan kostat svenska skattebetalare åtskilliga miljarder kr. Det är inte obefintligt!

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER?
Är det en mänsklig rättighet för utländska medborgare att ockupera mark i Sverige?

Är det en mänsklig rättighet för utländska medborgare att begå miljöbrott i Sverige?
Är det en mänsklig rättighet för utländska medborgare att försörjas av svenska skattebetalare?
Etc.

Det verkar inte finnas mycket förnuft inom Vänsterpartiet.

Ulrika Edman tycker inte Daniel Kallos varit vid EU-migranternas läger som politiker

Ulrika Edman säger att Daniel Kallos ska ha befunnit sig vid Klockarbäcken, där EU-tiggarna olagligen tagit mark i besittning, i egenskap av privatperson och medmänniska.

Red’s kom:
Inte för att det egentligen spelar någon roll, det är lika illa vilket som, men naturligtvis var Daniel Kallos vid EU-migranternas olagliga läger i egenskap av politiker, samt pga den insiderinformation han erhållit som politiker om informationen till de lagbrytandes EU-tiggarna.

Stadsdirektör Jonas Jonsson anser att Daniel Kallos agerat i egenskap av politiker

Stadsdirektören i Umeå menar att Kallos inte agerat som privatperson.
– Daniel Kallos är aktiv politiker och sitter i en nämnd där man hanterar frågor som rör EU-migranter. Min utgångspunkt är att han inte agerar som privatperson i sådana sammanhang, säger Jonas Jonsson.

Ulrika Edman: V agerar parlamentariskt genom att attackera tjänstemän

Folkbladet skriver:
– Vänsterpartiet har agerat parlamentariskt i sakfrågan där vi anser att kommunledningen tagit oss tillbaka på femtiotalet när ingen tog ansvar för romernas barn, säger Ulrika Edman.

Red’s kom:
Att polisen upprätthåller lagen är ingen acceptabel ursäkt för att attackera tjänstemän som bara utför sitt arbete.

Sverige tar betydligt mer ansvar för andra medborgare än sina egna.

471 MILJARDER KR INTE ANSVAR?
De 471 miljarder kr som går till Rumänien (mest från svenskar) visar på ett enormt ansvarstagande för något som inte ens är Sveriges ansvar utan hemlandets ansvar.

Daniel Kallos budbärare?

– Idag ser vi lägerbildningar med små barn runt om i Umeå. För att flytta uppmärksamheten från den inhumana politik kommunledningen bedriver så väljer man att skjuta på budbäraren, säger Ulrika Edman.

Red’s kom:
Vem är budbäraren? Anser Vänsterpartiet att Daniel Kallos är budbärare när han attackerar tjänstemän? Vilka hotfulla bud bär Daniel Kallos på?

Vänsterpartiet oregerligt

– Det är en del av kommunledningens strategi att framställa Vänsterpartiet som oregerelig, för att vi har olika uppfattning i den här frågan, säger Edman.

Red’s kom:
Vänsterpartiet är bevisligen oregerligt. Ingen behöver anstränga sig för att visa detta. Det sköter V så bra på egen hand. På vilket sätt visar kommunledningen hur oregerligt Vänsterpartiet är för att Daniel Kallos vid upprepade tillfällen attackerar tjänstemän?

Kommunledning ”byter fokus” för att Vänsterpartiets representant attackerar tjänsteman?

Kommunledningen gömmer sig bakom sina tjänstemän, och svartmålar Vänsterpartiet för att byta fokus från den egentliga frågan.

Red’s kom:
Detta påstående saknar all logik (i vanlig ordning, från V).

– Vi har varit oerhört tydliga med att vi tycker att kommunen agerar inhumant i frågan om EU-migranterna, säger Ulrika Edman.

Red’s kom:
Vänsterpartiet är alltid ”tydliga” i sina extrema – om än obegripliga – åsikter utan koppling till verkligheten, men att försvara att en politiker attackerar tjänstemän är oförsvarbart.

– Genom att inte upplåta en uppställningsplats så ser man mellan fingrarna på att barnen tvingas bosätta sig i skogspartier runt om i Umeå.

Red’s kom:
Vilka barn? Varför har Umeå kommun inte sett till att föräldrar och dessa barn omedelbart hänvisas tillbaka till sitt hemland om dessa EU-migranter inte kan försörja sig här?

VEM TVINGAR EU-MIGRANTER ATT BOSÄTTA SIG I SKOGEN?
Varför skulle det vara rimligt att utländska medborgare ska kunna tilltvinga sig gratis förmåner i Sverige, på skattebetalarnas bekostnad, som inte ens svenska medborgare får?

V OCH MP VILL FINANSIERA TIGGERIET
Vänsterpartiet och Miljöpartiet tycker att Umeås skattebetalare ska betala 4 miljoner kr bara för gratis boende till EU-migranterna. Sedan tillkommer 600 000 kr/år i driftskostnad samt ytterligare miljoner kr i andra kostnader för EU-migranterna.

– Den politiken är svår att försvara så därför attackerar man Vänsterpartiet, säger Ulrika Edman.

Red’s kom:
Hur kan Ulrika Edman/Vänsterpartiet få det till att Vänsterpartiet attackeras för att Daniel Kallos attackerar tjänstemän i sin yrkesutövning?

Vänsterpartiet ger intryck av att bestå av galna människor och Daniel Kallos åsikter – som jag tagit upp flera gånger tidigare här – styrker detta.Klicka här för att gå till artikeln i SVT, 2015-07-07Se även bl a;
Den galna professorn #3: Tror att skollagen ger EU-migranters barn rätt till skolgång i Sverige

I Umeå ska EU-migranters barn få omsorg med pedagogiska inslag – Skola till romska barn – Daniel Kallós (V)

Andreas Pettersson vill censurera diskussion om skolgång för EU-migranters barn


Nej till camping för EU-migranter i Umeå, skulle kosta 4 miljoner

Kyrkan avhyses, kommunen stänger av el för EU-migranter som vägrar lämna camping


Soraya Post: Självklart ska EU-migranters barn gå i svensk skola – barnkonventionen


Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *