Boom för staket mot EU-migranter

I Kungsholmen har EU-migranter huserat under en trappa de senaste månaderna. Efter att de boende klagat så har Stockholms stad satt upp ett staket till en kostnad av 200.000 kr.
– En grön och välskött park – det är vårt uppdrag, säger Britt Mattsson, parkmiljöchef.

Bakgrunden är att många privatpersoner hört av sig och känt sig otrygga samt att det varit skräpigt.

Närpolischefen säger att även polisen fått många samtal från personer som har varit upprörda över att hemlösa vistats på platsen.

Samhällets anpassningar till EU-migranter

Lutande bänkar skulle hålla hemlösa borta i Citytunneln, Malmö. Men lutningen gjorde att funktionshindrade och andra hade svårt att använda dem. Efter en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen fick bänkarna en normal lutning.

Enligt Metro har man försökt göra offentliga platser lite mindre bekväma i Stockholm, t ex genom att öka insynen som vid Odenplan. Där togs många träd, buskar och bänkar bort för ett tiotal år sedan. Att minska antalet sittplatser är också ett ofta använt knep.

Vad staketen som fastighetsägarna i Norra Sorgenfri i Malmö betalat för sina staket mot EU-migranterna har inte redovisats, men säkert långt mycket mer än staketet i Kungsholmen.

Det är tråkigt att såväl privatpersoner som kommuner över hela landet nu alltmer måste anpassa och försämra sin boende- och livsmiljö med diverse inhägnader bara för att politikerna inte kan hantera problemen som följer med de s k EU-migranterna från i huvudsak Rumänien. Det blir en stor kostnad för samhället, som inte syns i eventuella kalkyler.Klicka här för att gå till artikeln i Aftonbladet, 2015-03-23

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *