Blommor till Springare säkerhetsrisk, polisen inför fotoförbud av blommor

Nyheter Idag skriver att polisen vägrar låta någon fotografera de blommor som skickats till polisen Peter Springare (se NA förvrider sanningen om polisen som sa sanningen om invandrare). Polisen vill inte berätta vem det är som beslutat om fotograferingsförbudet av blombuketterna:

Det råder fotograferingsförbud på minst ett 60-tal blombuketter som skickats till polismannen Peter Springare. Det berättar stationsbefälet Johanna Mattsson på polisstationen i Örebro för Nyheter Idag.

Tidigare under måndagen berättade Nyheter Idag att polisstationen i Örebro förberett sig på en kärleksbombning med anledning av polismannen Peter Springares öppenhjärtliga Facebookuppdatering som fått mycket stor spridning.

Men när vi frågar henne om hon kan ta en bild på blombuketterna med sin mobiltelefon och skicka till Nyheter Idag, då tar det stopp.
– Tyvärr kommer vi inte ge ut några bilder. Det enda vi kan ge ut är hur många buketter som kommit, men inga bilder.

Ej heller får vi lov att skicka en fotograf till polisstationen för att ta bild på alla blombuketter som skickats till Peter Springare.
– Nej, vi har sagt inga bilder på blommorna. Det är vad jag har fått uppifrån.

Trots att Nyheter Idag på flera sätt försöker få loss en bild på blombuketterna är det tvärstopp. Beskeden är tydliga från cheferna, inga bilder ska ges ut på blombuketterna som skickats till Springare.
– Ja precis, det är vad som har sagts till oss. Du får ta frågan med vår presstalesman om du vill ha mer information, poängterar Mattsson.

Efter lunchtid har Nyheter Idag talat med Örebropolisens presstalesman Anders Sjöberg och han förklarar att blommorna kan utgöra en säkerhetsrisk. Förutom blommor kommer det även paket till polisstationen, som skickas till Peter Springare.

– De här blommorna kommer in i vår vanliga postgång kan man säga. Vi måste alltid göra en säkerhetsprövning på de här sakerna, vi vet ju inte vad det är i de här blommorna. Det kanske inte bara är sådana som vill Peter väl, utan det kanske är sådana som tycker att det han skrivit är åt helskotta och vill göra något åt det andra hållet.

Fotoförbud för Peter Springares bästa

– Vi säkerhetskontrollerar de här paketen och blommorna som kommer in. Vi har sagt att vi kommer inte släppa in någon innanför grindarna för att fotografera de här blommorna, där de står nu. Peter har vetskap om att vi gör det här och att vi gör det för hans bästa.

Inte ens polisen får ta foto av blommorna

Jag frågade Johanna Mattsson, stationsbefäl, om hon kunde springa och ta en bild med sin mobiltelefon. Men det fick hon inte lov att göra sa hon?
– Det vet jag inte vem som har sagt. För det är ju… då kan man prata om, om hon vill göra det, att det är någon form av meddelarfrihet. Jag känner inte till att det finns något sådant förbud.

Men när Nyheter Idag ringer till stationsbefäl Johanna Mattsson igen vid 13-tiden för att dubbelkolla om hon fortfarande är hindrad från att ta en bild på blommorna, berättar hon att förbudet kvarstår som hon förstått det.
– Jag har inte fått några andra direktiv, så att det antar jag att det gör, säger hon.

Källa: Nyheter Idag

Upprop om krav på ny BRÅ-statistik – Skriv under!

Vi kräver en ny BRÅ-utredning!
År 2005 kom BRÅ med en rapport med siffror från 1997-2001 (!) som visade att vissa invandrargrupper är mer än 5 ggr så benägna att begå brott som en etnisk svensk. Om vi inte har fakta på bordet kan man aldrig ta tag i problemen.

Bli en del av lösningen! Det är inte rimligt att det bara är vänstern som engagerar sig i namnunderskrifter och demonstrationer i Sverige! I denna stund har bara ca 11 000 skrivit under vilket är patetiskt med tanke på att den marknadsförs i en grupp med 192 000 medlemmar. Sprid informationen.

Vänsterextremisternas reaktioner visar hur viktigt det är att svenska folket börjar organisera sig mot extremvänstern, om det här landet någonsin ska komma på rätt kurs.

Asylsökande som passerat annat EU-land på vägen till Sverige ska enligt Dublinförordningen skickas tillbaka till detta land. Det inbegriper i princip alla 163 000 som kom 2015. Hur kan Migrationsverket bevilja asyl för personer som inte ens har rätt att söka asyl i Sverige? Och varför låter regeringen dessa brott mot regelverken fortgå?

Varför ger kommuner socialbidrag till personer som fått besked om att de ska utvisas och håller sig gömda för att inte kunna utvisas? Alla särskilda förmåner som Reinfeldt-regeringen beslutade om för papperslösa måste rimligtvis bort. Det är inte acceptabelt att premiera lagbrott.

EU-migranter kommer från Rumänien och Bulgarien. Dessa länder ingår inte i Schengen och därmed saknar de rätt att dra nytta av den fria rörligheten. Dessutom saknar de flesta pass/nationellt ID-kort så de vistas ändå olagligen i Sverige. Varför blundar regeringen och styrande politiker för dessa lagbrott?

Se även bl a;
Expressen: Alla som stödjer Peter Springare är högerextrema/rasister

Nyheter24: Springares fakta om invandrares brottslighet är rasism


För sidor om media, asylpolitik och integration se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *