Bilder från EU-migranternas läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22

Polisen var i EU-migranternas läger vid Singelgatan i Malmö i förra veckan för att identifiera vilka som bodde i lägret. När Kronofogden kom för att avhysa dem för två dagar sedan var emellertid alla som identifierats borta. En del av dem förmodligen bara temporärt försvunna medan kronofogden var där och andra håller säkert på som bäst att bygga upp ett nytt läger på en annan plats.

Det är okänt hur många EU-migranter som bor i lägret idag, men detta läger var det första permanenta EU-migrantläger i Malmö och har funnits drygt ett år.

Här följer några bilder från hur det ser ut idag.EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22På vägen in till lägret kom en EU-migrant cyklandes laddad med två sexpack öl. Party i kväll?

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Det kommer att fylla på detta lager med några tusen tomburkar. En sak vi noterat är att romer är väldigt förtjusta i öl. Även i EU-migranternas kåkstad vid Industrigatan ligger det överallt stora mängder tomflaskor öl (ofta inte öl som ingår i systembolagets ordinarie sortiment).

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22När vi promenerade in i lägret försvann samtliga snabbt in i sina husvagnar. Mannen här t.o.m. stängde dörren om sig när han såg kameran.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Solig och fin kväll. En rom från denna husvagn gick mot oss och hojtade ”What’s happening?”. Jag vet inte så jag svarade bara ”I don’t know, probably not so much”, varpå han replikerade, uppenbart lugnare; ”OK, then it’s ok”. Sedan vände han direkt på klacken och gick in i sin husvagn tillsammans med vad vi förmodar var hans fru. Därefter syntes de inte mer.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Så här ser det ut precis när man kommer in i det nu inte så välbefolkade lägret. Det fanns bara ett tiotal romer just när vi var där, men å andra sidan var det några tiggartimmar kvar av dagen.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Vad ”goiu mocanu borcan” betyder vet jag inte. Mocanu kan vara ett namn, kanske även Goiu (”Mynnings” enl. Google translate). Men ”borcan” betyder i alla fall ”burk”. Husvagnen är Goiu Mocanus burk?

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Jag vet inte vad de med denna övergivna servicebil servade, men det stod något om skogsvård på bilen.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Små röda bilar tycks det finnas gott om i de romska lägren, dessa hade kvar sina svenska registreringsskyltar.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Enorma sopberg, som alltid.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Den mest avskilda delen av lägret. Märkligt att ingen snabbt rivit de övergivna husen.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22En solig uteplats med fem sköna stolar runt ett bord, och skottkärra… kanske för att frakta all öl i?

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Ganska risigt skick på detta hus. Inte troligt att de som bott här återvänder, men kan bli plats för nya EU-migranter om de bara piffar upp kåken lite.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Avsevärt sämre kvalitet på de hus som romerna byggt här jämfört med EU-migranternas kåkstad vid Industrigatan, men lika skräpigt.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Jag tittade in, men ingen hemma här. Svårt att avgöra om huset fortfarande var i bruk, men det ligger stängda resväskor lite överallt. Kanske planerar att resa på semester?

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Högt i tak. Alla presenningar från hjälporganisationerna verkar finnas kvar.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Till höger står en stor kyl-frys. Inte inkopplad. Den traditionella skorstenen sticker ut, men här finns även en matlagningsplats utomhus. Till huset i hörnan hör många husgeråd där en del syns i bilden.

EU-migranters läger vid Singelgatan i Malmö, 2015-04-22Denna rökandes romska kvinna var väldigt snäll och trevlig och pratade mycket, men de enda ord hon verkade kunna på annat än hennes eget språk var ”police” och ”sleep”. Trots detta pratade vi ändå länge med varandra, så gott vi nu kunde med hjälp av teckenspråk. Hon hade sovit dåligt efter att polisen och kronofogden varit där för att avhysa dem. Vi önskar att vi kunde hjälpa henne på något sätt, men vad kan man göra?
Singelgatan, EU-migranter
Se även bl a;
Vanvårdat stulet får hittat i läger med EU-migranter i Malmö – Djurslakt


EU migranter – Bilder du inte får se i media

Bilder från EU-migranternas läger i Malmö, förr och nu

Bilder från tiggarnas kåkstad i Malmö 2015-03-21

Malmös kåkstad, senaste bilder – aggressivare EU-migranter

Bilder från EU-migranternas kåkstad i Malmö, nyaste området


Migrationsforskare Ioana Bunescus icke-lösningar på EU-migranter – Förbjuda fattigdom?

Förbjud tiggeri, skriver fem moderata riksdagsledamöter

Förbud mot tiggeri minskar fattigdom och EU-migranter

Varför inte förbjuda tiggeri?

Sverige och Finland enda länder utan förbud mot tiggeri

Riksdagsledamöter emot förbud mot tiggeri

Endast 36% av svenskarna emot att lagstifta mot tiggeri

Vad är kostnaden för Sveriges 5.000 EU-migranter idag? 6 miljarder kr/år?

Gratis vård i Sverige för rumäner! Samtliga vårdfakturor till EU-migranter är obetalda – mörkas av media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *