Barn till EU-migranter som i 4 år olagligt vistats i Sverige börjar skolan

Ronnie Carlsson på Mittmedia skriver en starkt vinklad snyfthistoria – där alla väsentliga fakta utelämnats – om hur ett barn till EU-migranter från Bulgarien, som olagligen vistats i Sverige under fyra år, nu börjat skolan i Sverige.

Ingenstans ifrågasätts – eller ens nämns – det faktum att EU-migranterna vistas olagligt i Sverige. Ingenstans nämns något om de många uppenbara nackdelarna med denna skolgång:

För ett par år sedan kom vågen av EU-migranter till Sverige. Till Gagnef kom hela familjen Stanova och blev kvar.
Men det var något som inte stämde. I en bil utanför Lindberghallen satt den då 7-åriga Elisabet ensam dag ut och dag in.

Red’s kom:
Hur var det nu med vänsterextremisternas konstanta påståenden om hur ansvarsfulla EU-migranter är och hur väl de tar hand om sina många barn?

Den pensionerade läraren Anders Ahlzén förbarmade sig över familjen och har kämpat för att Elisabet skulle få en skolplats.

Red’s kom:
Se: Hur röstar lärare?: MP=53% V=34,5% – Barn skolas till vänsteråsikter

Vi träffar Anders Ahlzén, Elisabet Stanova och hennes pappa Stavro på Himmilsgården i Djurås en solig måndag i oktober.

Elisabet har precis slutat skolan och sprudlar av glädje och energi efter en dag med sina kompisar. Så har det inte alltid varit.

När Anders såg henne sitta ensam i bilen blev han illa berörd.
– Då tyckte jag att man hade passerat en gräns, det finns inte på kartan i Sverige att barn ska behöva sitta ensamma i en bil, det tror jag det är många som hade reagerat på.

Red’s kom:
Definitivt, men kan Sverige omhänderta alla barn som EU-migranter lämnar i sina bilar? Varför är inte lösningen att dessa barn går i skolan i sitt hemland, där obligatorisk skolplikt råder?

– Vi var oförberedda, vi har inte upplevt det under vår livstid och helt plötsligt fanns människor som tiggde överallt. Inom loppet av ett år fanns de utanför varje affär, även mindre orter. Det var många som var undrande över situationen.

Anders bestämde sig för att låta familjen flytta in hos honom och ansträngde sig för att Elisabet skulle lära sig läsa och komma i kontakt med andra barn.
– Det var inte bra förrän Anders kom och sa att vi kan sova där, säger Elisabet.

Anders Ahlzén ordnade så Elisabet fick kontakt med andra barn

Han såg också till att Elisabet fick komma i kontakt med andra barn genom kyrkans barntimmar en eftermiddag i veckan.
– Elisabet fick därigenom kontakt med andra barn här på Himmilsgården, men det var också den enda kontakt hon hade med andra barn på den tiden.

Red’s kom:
Himmilsgården är Svenska kyrkans kapell i Djurås (Gagnef).

Precis som att vänsterextremister värvar röster från andra länder så är många kyrkor i Sverige aktiva för att värva nya medlemmar med stöd av skattemedel. Många EU-migranter är muslimer och frågan är om kyrkorna i Sverige lyckas omvända dem till sin egen religion? Det finns ingen forskning på detta.

Producenten Lise Indahl på SR följde Anders Ahlzéns ”kamp” för att Elisabet skulle gå i svensk skola

Lise Indahl fick reda på läget och följde under ett års tid Anders Ahlzéns och familjen Stanovas kamp för att få en skolplats.

Red’s kom:
Det är aldrig någon på Sveriges Radio som följer EU-migranter med frågan om varför de tillåts bryta mot rörlighetsdirektivet och vistas olagligt i Sverige.

Ej heller följer någon på SR EU-migranter med frågan om konsekvenserna av att det finns svenska kommuner som undanhåller barn från att gå i skola i hemlandet, med obligatorisk skolplikt.

Vi kan alla tycka synd om de barn som EU-migranterna producerar på löpande band utan att kunna försörja, men att tycka synd om dem löser tyvärr inte problemen.

SR propaganda

Det utmynnade i P1-dokumentären Flickan som aldrig gått i skolan, som sändes i slutet av augusti. Då hade man fått rodda om i programmet eftersom Elisabet hade börjat skolan bara någon vecka innan det sändes.

Red’s kom:
Propaganda som denna från public service är vad skattebetalarna får betala med 4 miljarder kr/år.

Mycket blivit bra nu?

– Under hösten här kom beskedet om skolgång och det kom ganska plötsligt, det var bara någon vecka innan skolstart. Men det har varit väldigt, väldigt bra för Elisabet. Det är mycket som har blivit bra nu för hela familjen, säger Anders Ahlzén.

Red’s kom:
Ja, så länge familjen försörjs av Sverige så är situationen säkert bättre än hur de hade det tidigare, men frågan är; Hur ska detta sluta? Ingen av åtgärderna kommer att leda till att föräldrarna – med sina tre barn och barnbarn – integreras i samhället. Det saknas förutsättningar för att kunna bli annat än en fortsättning på regeringens fiasko med integration av andra länders medborgare.

Kortsiktiga lösningar av personer som saknar förmåga att tänka långsiktigt gör ingen skillnad för EU-migranterna.

Om Anders Ahlzén verkligen velat göra något som skulle kunna förändra familjens situation så hade han gjort det där förutsättningar finns för detta; dvs i Bulgarien.

Tack vare Anders Ahlzéns initiativ har Elisabet fått börja direkt i andra klass.
– Det känns jättebra att hon fick börja i tvåan, även om en av fröknarna var förvånad över att det kom en flicka som inte gått på vare sig dagis, i förskoleklass eller årskurs 1, men det fungerar alldeles utmärkt.

Red’s kom: Vad ”fungerar alldeles utmärkt” på vilket sätt, enligt vem?

– Hon har dessutom fått en plats på fritids så hela dagarna är fyllda med aktiviteter och att hon träffar andra barn och vuxna och så har det inte varit tidigare.

Red’s kom:
Med skolgång i Sverige istället för att samhället verkar för att barnen går i skolan i sitt hemland – med skolplikt som nu Sverige fråntar barn att nyttja – så saboteras samhällssystemet.

Elisabet Stanova trivs också med sitt nya liv.
– Ibland går vi och lånar böcker på biblioteket och tar med till skolan och läser. Jag tycker om att läsa. Sen ska vi lära oss att simma. Jag tycker om att bada och kan simma lite, men inte så mycket.
– Fröknarna är snälla och jag har samma kompisar på fritids som i skolan. På fritids leker vi, äter mellis och tittar på film, berättar hon.
Också föräldrarna är glada åt att Elisabet börjat skolan.
– Det är perfekt, mycket bra, säger pappa Stavro.

Mamman, Maria Staneva, hemma i Bulgarien, eftersom deras barn fått barn

Mamma Maria har åkt hem till Bulgarien där Elisabets vuxna storasyster blivit inlagd på sjukhus. Elisabet har blivit moster, men aldrig träffat sitt syskonbarn.
– Jag har sett bebisen på bild och längtar efter att träffa den, säger hon.

Red’s kom:
Känslor (oftast framtvingade av journalister) som dessa är för det vänsterstyrda media mycket viktigare att informera om än fakta.

Hur mycket kostar bara denna familjs hemresor de svenska skattebetalarna?

Vad som inte nämns här är att Elisabets storasyster också tiggt i Sverige, och det verkar som det var i Sverige hon blev gravid (vi får inte veta hennes ålder, men högst troligt tonåring), precis som så många andra av EU-migranterna.

Efter 4 års tiggande i Sverige har föräldrarna jobb ”till och från”

Stavro och Maria har varit i Sverige i fyra år. Nu har de också fått jobb till och från.

Red’s kom:
Efter fyra års tiggande i Sverige så har föräldrarna jobb ”till och från”?
Notera hur extremt vinklad berättelsen är;
– Vi ska inte veta vad det är för typ av jobb.
– Vi ska inte veta att det handlar om okvalificerade jobb.
– Vi ska inte veta om svartjobb (som andra länders medborgare har i Sverige) ingår här.
– Vi ska inte veta vad ”till och från” innebär?
– Etc.
Se bl a: EU-migranter tar jobb för svenskar till slavlöner: EU:s fria rörlighet

Den belastning och negativa effekt EU-migranterna innebär för samhället – dvs den bistra verkligheten – ska bara mörkas av media.

Dessa tiggare saknar reella möjligheter att integreras i det svenska samhället och ju längre tid de vistas i Sverige desto svårare blir det för dem att integreras i det samhälle där de kommer från, i detta fall Bulgarien.

Det har bildats en ekonomisk förening som anställer dem. Affärsidén är att hjälpa till i hemmen, berättar Anders Ahlzén.

Red’s kom:
Affärsidén”? Tjänar föreningen pengar på EU-migranterna?

Varför får vi inte veta mer om detta? T ex vilka personer som ingår i denna förening som hyr ut specifikt Stavor och Maria som arbetskraft.

Detta sätt att försöka skapa jobb för EU-migranter har aldrig någonsin lyckats tidigare (ej heller i grannländerna), oavsett hur stora resurser man – i regel kyrkor i kombination med vänsterextremister- haft till sitt förfogande.
Se bl a;
Statlig medias extrema vinklingar: ”Nu får EU-migranter jobb”
SVT ljuger om att EU-migranter får jobb i Sverige
Stadsmissionen får 7 miljoner kr för att försöka skapa jobb i Sverige till EU-migranter
Hur många EU-migranter har Crossroads Linköping fixat ”jobb” till?
MP lovordar temporära jobb till EU-migranter som inte ger skatteintäkter
EU-migranter fick boende och jobb – Total flopp, förstörde lägenhet!
Hemvändarprogram – 11 av 6000 EU-migranter i projekt för att få jobb i hemlandet
Romer startar förening för att pressa Sverige på jobb och bostad till EU-migranter
Ska jobb och bostad till tiggare prioriteras framför svenska medborgares behov?

Vissa myter sprids som en löpeld bland vänsterextremister och okunniga journalister

– Vi har en åldrande befolkning och det finns mindre resurser i kommunen, då finns det ett behov som kommer att öka, berättar Anders Ahlzén.

Red’s kom:
Sanningen är emellertid en helt annan än den förljugna bild som vissa försöker ge av situationen i Sverige. Det behov som ökar är endast för att ta hand om och försörja och vårda asylsökande/migranter/EU-migranter.
Bland dessa finns det knappast särskilt många över som kan ta hand om andra än sig själva. Dvs äldre svenska medborgare kommer naturligtvis inte att kunna dra nytta av migrationen. De kommer enbart att betala för den.

Under de närmaste åren kommer antalet lågkvalificerade jobb (som knappt ens finns idag) kraftigt att minska. Detta samtidigt som bl a den redan innan hårt ansträngda vården kommer att krackelera under trycket.
Se: 53% av alla jobb i Sverige borta om 9 år

EU-migranter tacksamma för att deras barn får gå i skola så att de kan tigga i Sverige

Stavro är tacksam över engagemanget för familjen, inte bara från Anders Ahlzén utan hela Gagnef.
– Det är jättebra. Vi har jättemånga vänner. Dessutom får Elisabet gå i skolan här, berättar Stavro.

Red’s kom:
Ja, ett fåtal personer i Sverige lyckas i sin missriktade välvilja upprätthålla EU-migranternas utsatthet, men löser det något problem… eller förvärras de bara?

EU-migranterna ”sitter”?

– Här får vi jobb. Om det inte finns några jobb sitter vi. I Bulgarien finns inga jobb för oss, berättar Stavro.

Red’s kom:
Varför har Mittmedia (DT) bytt ut ordet ”tigger” till ”sitter”?

Det är möjligt att det inte finns några tillräckligt lågkvalificerade jobb för dem i Bulgarien, men frågan är om dessa finns i ett betydligt mer högteknologiskt land som Sverige? Kan det kanske vara så att att de jobb som finns för EU-migranter i Sverige enbart är konstruerade arbeten… som snart inte går att konstruera mer?

Not. Enligt Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Gagnefs kommun krävs tillstånd för insamling av pengar.

”Öppnats möjligheter till annat boende”?

Familjen Stanova har flyttat ut från Anders Ahlzéns hus. Det har öppnats möjligheter till ett annat boende.

Red’s kom:
Hur kan en journalist skriva detta utan det minsta försök att förklara vad som menas?;
– Om EU-migranterna redan flyttat ut så har det väl mer än ”öppnats möjligheter” till annat boende?
– Vad är detta för ett boende?
– Är det permanent boende i Sverige?
– Hur mycket av kommunens/statens skattemedel går till detta boende för EU-migranterna?

– Men de kommer ofta och hälsar på, säger Anders.

Du, som drivit frågan om Elisabets skolgång så hårt, vad känner du nu när hon äntligen fått börja?
– Jag känner en stor glädje, så klart. Det är jätteviktigt för hela hennes liv att få gå i skolan. Det kommer leda till helt andra möjligheter och en möjlighet att bryta det här mönstret. Skulle den här flickan vara det enda barnet i Gagnef som inte får gå i skolan? Nej, så kan vi inte ha det, säger Anders Ahlzén.

Vems ansvar är det att försörja EU-migranter med 3 barn plus barnbarn under de närmaste 10-15 åren?

– Jag hoppas att Elisabets skolgång ska ge henne möjligheter att få ett yrke, och att föräldrarna stöttar det, säger Anders Ahlzén.

Red’s kom:
Det kan vi alla hoppas naturligtvis, men var? Ju längre tid EU-migranternas barn vistas i Sverige desto svårare blir det att integreras i det samhälle där de kommer från.

Att förse EU-migranters barn med skolgång i Sverige kanske uppfattas som en välgärning, men i en klar majoritet av fallen (alla?) endast komplicerar detta.

Även om Elisabet skulle få ett arbete om 10-15 år, vem ska försörja föräldrarna under tiden? Är det Sveriges eller hemlandets uppgift?

Vem har ansvaret för skolgång för EU-migranters barn?

Med facit i hand, skulle du göra om det här?
– Jag visste inte att det skulle ta så lång tid från början, men ja, det skulle jag göra, fast inte på samma sätt. Jag skulle inte vara ensam så som jag var i början. Nu är vi många, en krets kring den här familjen, säger Anders Ahlzén.

– Gunilla Lindberg i Bäsna har tagit över ansvaret för Elisabets skolgång, det känns jättebra och det är andra som hjälper till också, säger Anders Ahlzén.

Red’s kom:
Vem Gunilla Lindberg i Bäsna är informeras inte om i texten, eller på vilket sätt denna 70-åriga kvinna tar ”ansvar” för Elisabets skolgång.Klicka här för att gå till artikeln i DT, 2016-10-16
Se även bl a:
Migrationsministern kritiseras för att han klargjort hemlandets ansvar för barnens skolgång – Barnkonventionen
Migrationsministern kritiseras för att han påpekat hemlandets ansvar för barnens skolgång
Barnkonventionen säger inget om att tiggarnas barn har rätt till skola i Sverige
Kommer Sverige att implementera FN:s barnkonvention i svensk lag?
Kritik ska riktas mot de länder som inte följer FN:s barnkonvention
Unicef tror att migrationsministern tar ställning mot barns rättigheter
6 av 136 kommuner erbjuder skolgång till EU-migranters barn
Karin Pleijel, Göteborg, försvarar sitt ställningstagande

Barn i Rumänien och Bulgarien tas ur skola för tiggarresor till Sverige, Barnkonventionen – alarmerande situation
Ifrågasätter rätten till skolgång i Sverige för EU-migranters barn
Barn tas ur skolan i Rumänien för att följa med föräldrar till Sverige
Barns framtid offras för kortsiktig vinning
100 barn på 3 orter har avbrutit skolgång sedan 6 månader tillbaka
Sverige måste sända rätt signaler om barn- och skolfrågan för EU-migranter
Barnens bästa är skola i hemlandet
Barnens rätt till skola är inte i Sverige
Finns fall där EU-migranters barn ska gå i svensk skola?
Endast i undantagsfall bäst för EU-migranters barn att gå i skola i Sverige
Skolgång för barn som inte har skolplikt
Vad är barnets bästa för skolgång i Sverige?
Skolplikt i Rumänien och Bulgarien
Sverige ska verka för att barns skolgång sker i hemlandet
Martin Valfridsson utlovar riktlinjer för skolgång till EU-migranters barn

Martin Valfridsson om skola för EU-migranters barn och andra frågor om tiggarna
Kommuner resonerar olika i skolfrågan om EU-migranters barn
Migrationsministern: Erbjud inte skolgång till EU-migranters barn!
Skolverket får inga riktlinjer av S+MP-regeringen
Samordnaren utlovar tydlig vägledning avseende skola för EU-migranters barn
Inte rätt till skolgång om ej uppehållsrätt
Unikt många barn i Ljusnarsberg
Samordnaren: Lösningen finns inte i Sverige

Kommuner avråds från att erbjuda skola för barn till EU-migranter


Moderater: Skola för barn till EU-migranter ska inte erbjudas
Kommuner ska inte erbjuda skolgång för EU-migranters barn

EU-migranter är turister, och har därmed inte rätt till skola för barnen
Dom med utslag att barn till tiggare saknar rätt till skolgång i Sverige
Hur vanligt är det att tiggarnas barn är i Sverige?
Rätten att vistas i Sverige styrs av EU:s regelverk
Håller det i längden att tiggarbarn inte får skolgång?


Rättsligt prövat fall för EU-migranters barn – ingen rätt till skola i Sverige

EU-migranters rätt att gå i skola i Sverige, svårtolkad lagstiftning
Rätt till skola endast om rätt att vistas i Sverige
Papperslös med papper
Ingen rätt till skolgång under tre första månaderna
Barn till personer med uppehållsrätt
Umeå erbjuder inte generell skolgång efter tre månader för medborgare i andra EU-länder
Skellefteå erbjuder inte skolgång för EU-medborgare som vistas kortare tid än 3 månader i landet
Skolverkets personliga åsikt
Svårt att tolka vem som är papperslös
SKL; Tiggare som vistas i Sverige mindre än 3 månader betraktas som turister
Skolverket


Martin Valfridsson om skola för EU-migranters barn och andra frågor om tiggarna

Skola för EU-migranters barn, regeringen sticker huvudet i sanden


Känslig fråga i Riksdagen till Gustav Fridolin om skola i Sverige för barn till EU-migranter

Gustav Fridolin duckar för alla frågor om skolgång för EU-migranter
4 kap. 2 § skolförordningen (2011:185)
12 kap. 11–13 § gymnasieförordningen (2010:2039)

Gustav Fridolin vill erbjuda fri skolgång till EU-migranters barn


EU-tiggares boende och försörjning inget kommunalt ansvar, säger moderat politiker – Barnkonventionen

Tiggande EU-migranter och deras barn inget kommunalt ansvar anser partierna i Gävle
Kommunen har inget ansvar för tiggare och deras barn
Moderaterna anser att frågan ska hanteras av SKL
Mål att familjer med barn åker till sitt hemland

Ingen skola för EU-migranters barn i Gävle, Alliansen och S eniga

I Umeå ska EU-migranters barn få omsorg med pedagogiska inslag – Skola till romska barn – Barnkonventionen
Oklart om tiggarnas barn i Skellefteå får gå i skolan eller inte

EU-migranters barn ska ej erbjudas skola, beslutade Umeå

EU-migranters barn erbjuds ej skola i Sundsvall – Pirjo Holmström (MP) ljuger

Folkpartiet i Skellefteå vill att EU-migranters barn ska gå i svensk skola – Barnkonventionen

Andreas Westerbergs (L) motion om skola för EU-migranter avslogs (Skellefteå)

Stenungsund säger nej till skolgång för EU-migranters barn


50-60 barn till EU-migranter går i skola i Göteborg
Göteborg sänder fel signaler till EU-migranter
Nationell samordnare och hjälporganisation ogillar Göteborgs strategi
Räddningsmissionen i Göteborg förstår inte barnens bästa
EU-migranter söker sig till Göteborg för att utnyttja erbjudandet om skola
Fel om alla barns rätt till skolgång

Barnkonventionen innebär inte att Göteborg ska ta över ansvaret för Rumäniens barn

Räddningsmissionen i Göteborg ser inte nackdelarna med skola för EU-migranters barn – Barnkonventionen

Flera partier i Göteborg säger nej till skola för EU-migranters barn – Barnkonventionen

Skola för EU-migranters barn i Göteborg trots regeringens avrådan

Göteborg klubbat att alla EU-migranter får bo gratis och erbjuds skola


Barn till EU-migranter ser fram emot att gå i svensk skola (Kristianstad)

EU-migranters barn som olagligen vistas i Sverige börjar skolan (Kristianstad)

EU-migranters barn erbjuds gratis skola i Lilla Edet mot regeringens vilja

Gnosjö erbjuder EU-migranters barn skola – hänvisar vårdslöst till barnkonventionen

Varberg permanentar EU-migranters hemlöshet – Ska barnen erbjudas skola?


Skolinspektionen: Om EU-migranter bryter mot lag ska skola erbjudas


BARNKONVENTIONEN

EU-tiggares barn har inte rätt till skolgång i Sverige enligt barnkonventionen

Soraya Post är pinsam för Sverige – kräver särlösningar för EU-migranter – Barnkonventionen

Avhysningar av EU-migranters olagliga bosättningar kritiseras av Civil Rights Defenders – Barnkonventionen

Sveriges ansvar att ge EU-migranter gratis vård enligt Läkare i världen – Barnkonventionen

Örnsköldsvik utreder om EU-migranters barn ska erbjudas skolgång – Barnkonventionen

Örnsköldsvik planerar gratis boende och skola specifikt för romer

Skolgång för barn till EU-migranter överklagas till förvaltningsrätten – Barnkonventionen

Malmös EU-migranter: sittstrejk i protest mot avhysning… ingen skillnad mot tidigare – Barnkonventionen

Överklagan avhysning av EU-migranter från Malmös kåkstad – Barnkonventionen, del 2


Rätt till skolgång i Sverige för EU-migranters barn, Unicef kan inte motivera – Barnkonventionen
Varför kritiserar Unicef inte de länder som inte följer barnkonventionen?
Barnkonventionen stadgar inte vad Christina Heilborn påstår
Inget i Barnkonventionen säger att tiggarnas barn har rätt till skolgång i Sverige
Vad är bäst för barnen?
Svårt att uppfylla rätten till skolgång?
Barnkonventionen förbinder inte Sverige att erbjuda barn från andra EU-länder skolgång
Barnkonventionen inte implementerad i svensk lag
Barnkonventionen en moralisk förpliktelse

Christina Heilborn, Svenska Unicef, vill ge EU-migranter och deras barn särrättigheter i Sverige

Christina Heilborn, Svenska Unicef, förstår inte barnkonventionen


Elisabeth Dahlin på Rädda barnen tror att barnkonventionen stödjer skola till EU-migranters barn


SKL:s önskemål om riktlinjer till den nationella samordnaren för EU-migranter – Barnkonventionen

Fi kritiserar Martin Valfridsson pga att EU-migranter inte erbjuds skola


Soraya Post: Självklart ska EU-migranters barn gå i svensk skola – barnkonventionen
Samordnaren beaktar mer än den enda känslofaktor Fi vill beakta
Varför är EU-migranternas barn i Sverige?
Sverige har inga skyldigheter att erbjuda skola enligt barnkonventionen
Skola/dagverksamhet för EU-migranters barn i Sverige är inte det bästa alternativet
Självklart att EU-migranters barn ska gå i skola i Sverige, enligt Fi

Den galna professorn #3 – Daniel Kallos: Tror att skollagen ger EU-migranters barn rätt till skolgång i Sverige
Diskriminering i hemlandet motiverar inte skolgång i Sverige
EU-migranters barn har inte rätt till skolgång i Sverige
Ger skollagen EU-migranters barn rätt till skolgång i Sverige?
Skolplikten gäller i hemlandet
Vad har världens barn för rättigheter i Sverige?

Andreas Pettersson vill censurera diskussion om skolgång för EU-migranters barn
Andreas Pettersson har inte satt sig in i skolfrågan


Stadsmissionen kräver gratis bostad, vård och skola för alla EU-migranter


Umeå ger kyrkan 1,6 miljoner kr för boende, läxhjälp etc till EU-migranter


Gå ur Svenska kyrkan! – Så här gör du


Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?

EU:s fria rörlighet omfattar ej EU-migranter, hävdar Timbro


Hälften av EU-migranterna i Sverige tänker stanna i Sverige

EU-migranter tänker stanna i Sverige så länge de försörjs


Lägg ner snyfthistorierna om EU-migranter


Ensamkommande flyktingbarn kostar 34 miljarder kr/år, minst


För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret (tidigare register) eller använd sökfunktionen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *