Bakläxa för Lunds kommuns beslut att ge EU-migranter gratis boende?

Det finns inget stöd i kommunallagen för Lunds kommuns agerande där socialnämnden finansierar tiggeriet i kommunen. Lunds kommun skickar felaktiga signaler när de belönar olagliga bosättningar med gratis boende.

Lunds kommuns agerande har kritiserats av den nationella samordnaren för EU-migranter

Den nationella samordnaren för EU-migranter har också varit starkt kritiskt till hur Lunds kommun använder skattemedel på EU-migranter istället för att verka i invånarnas intresse så som kommunpolitiker är skyldiga att göra.

Samordnarens kritik har fått MP och S i Lund att reagera starkt där de vill försvara sina handlingar med personligt tyckande och tycks mena att ”känslofrågor” överrider lagen.

Lund borde lära av Malmö

Välgörenhet för andra länders medborgare är inte en kommunal angelägenhet, och de resurser kommunen lägger på EU-migranterna är i övrigt inget som förbättrar deras situation på något sätt. Tvärtom.

Lund borde lära av Malmö.

Laglighetsprövning av Lunds kommuns beslut att försörja EU-migranter

Nu har det begärts laglighetsprövning av socialnämndens beslut om Källby camping och man får förutsätta att förvaltningsrätten kommer fram till att kommunens beslut var felaktigt. Tyvärr är överklagande av kommunala beslut inte rättssäkert eftersom rättsvårdande myndigheter kan dröja med sitt utslag till lång tid efter att kommunens beslut är överspelat.

Red’s kom:
Resultatet blev att Lunds kommun fick bakläxa, beslutet om campingen upphävdes av domstolen;
Lunds kommuns beslut om camping för EU-migranter upphävs av Förvaltningsrätten!

Lund sämst i Sverige

Men man kan bara hoppas att Lunds kommun skärper till sig. Inte minst med tanke på att Lunds kommun klassificerats som sämst i Sverige i Stadsmissionens rapport 2015 om bostäder, med kommentaren ”… finns det skäl för kommunfullmäktige att fråga sig vad kommunen egentligen har en allmännytta till om politiken inte tänker använda den för kommuninvånarnas bästa.”. Att i detta sammanhang lägga resurser på gratis boende för andra länders medborgare kan uppfattas som oansvarigt och till och med ganska kränkande mot kommunens egna invånare.TiggareKlicka här för att gå till insändaren i SDS, 2015-11-30Not. I denna stund instämmer 97% av läsarna i SDS med ovanstående.

Se även bl a;
Kan kommunen gynna en särskild grupp av EU-medborgare, dvs EU-migranter?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *