Bajamajor för EU-migranter, vad löser det?

I tidningen Östra Småland skriver en person en insändare under signaturen ”En som arbetar i hemtjänsten på detta område” att kommunen ska ställa ut bajamajor till EU-tiggarna;

Ställ ut bajamajor till Kalmars tiggare. Kalmar kommun har ju accepterat att det finns tiggare i staden.

Red’s kom
I Kalmar, precis som i praktiskt taget alla andra svenska kommuner, är politiker och myndigheter handlingsförlamade . Men att ställa ut bajamajor är bara en lösning på ett delproblem bland alla delproblem med EU-tiggare i Sverige. Varför ska en kommun – på skattebetalarnas bekostnad – subventionera tiggeri på detta sätt för skattebefriade EU-tiggare istället för att komma tillrätta med problemen en gång för alla?

Insändaren fortsätter;
EU-migranterna har fått boende på icke kommunal mark bland annat. Nu tycker jag att det kan vara dags att kommunen sätter ut ”bajamajor” till dom också. Utanför Netto-butiken sitter det en tiggare hela dagarna. Självklart blir ”hen” kissnödig under ett långt ”arbetspass”. Hen urinerar då på grässlänten eller i tunneln under Norra vägen. Genom denna tunnel passerar vi som arbetar på båda sidorna av denna väg, för att förflytta oss säkert och snabbt för att komma till de personer vi ska hjälpa.

Det är ju inte trevligt att se detta, vilket jag gjort vid ett par tillfällen. Tror ingen som passerar genom denna passage uppskattar att se denna företeelse, då det inte är tillåtet att urinera utomhus i Kalmar. Det förekommer kanske vid flera butiker runtom i staden. Hoppas att det blir ett slut på detta snarast.

Red’s kom:
EU-tiggare uträttar sina behov i parker och vid gator i hela Sverige. Till dags dato har inte en enda böter utfärdats för detta trots att det är straffbelagt (att urinera offentligt på allmän plats räknas som förargelseväckande beteende och kan ge 800 kronor i böter).

BÖTER SVENSKAR = 4 500 – BÖTER ROMER = 0
4 500 svenska medborgare fick böter år 2012 för att ha urinerat offentligt och man kan misstänka att nivån är ungefär densamma från år till år. Men romer lyder under ett eget regelverk och slipper undan all form av straff.

DET ENDA ALTERNATIVET
Det finns bara en fungerande lösning som rättar upp samtliga problem helt eller till stor del, och det är ett tiggeriförbud i någon form. Man måste stämma i bäcken, inte hela tiden försöka bygga små kringvägar samtidigt som problemen bara eskalerar.
Klicka här för att gå till insändaren i Östra Småland, 2015-07-31
Se även bl a;
EU-migranter skiter i kyrkogården i Malmö, bokstavligen


Olagliga läger för EU-migranter

Sven Hovmöller – bajamajor & el till EU-migranter

Bajamajor är bara att befästa tiggarnas fattigdom

Enligt handlingsplanen vill man helst inrätta bajamajor och duschmöjlighet. Det menar vi är orimligt, vi får kåkstäder om vi skulle godkänna sådana saker

Man anordnar en begynnande kåkstad om man installerar dusch och bajamajor

EU-migranter i Umeå får nya boenden


Fattigdomsinvandring och medföljande miljöproblem i Malmö


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *