Åsa Regnér vill ha avtal om rökridå med Bulgarien

Det är en ohållbar situation att bulgariska medborgare tigger ihop sitt uppehälle i Sverige menar Åsa Regnér som är minister med ansvar för utsatta EU-medborgare.

Red’s kom:
Intressant hur många ministerposter Åsa Regnér innehar. Fram tills nu har Åsa Regnér varit;
• Barnminister,
• Äldreminister, och
• Jämställdhetsminister.

Nu tillägnar SR Åsa Regnér henne även ministerposten som ”minister med ansvar för utsatta EU-medborgare”.
Lycka till med detta uppdrag för 125 miljoner människor, eller javisst, ”utsatta EU-medborgare” är bara en omskrivning av zigenare, romer och senast EU-migranter. Så Åsa Regnér är Romminister.

Alla kompetenta personer måste ha lämnat Socialdemokraterna och Miljöpartisterna så nu får man dela upp ministerposterna på en handfull personer.

Sverige har inget samarbetsavtal med Rumänien om romer

I juni träffade Sverige ett avtal med Rumänien där man förbinder sig att samarbeta kring framförallt fattiga romers situation i hemlandet.

Red’s kom:
I nedanstående länkar kan alla och envar se hur SR ljuger när de påstår att att Åsa Regnér tecknat ett avtal med Rumänien om samarbete kring ”framförallt fattiga romers situation i hemlandet”;
Åsa Regnér lurar medborgarna om åtgärder för problemen med EU-migranter
och;
Hemligt avtal mellan Rumänien och Sverige klart – Inte om romer!

Inget resultat från avtal med Rumänien

Under sommaren har det tillsatts en arbetsgrupp med tjänstemän från både Sverige och Rumänien men än har inget konkret kommit ut.

Red’s kom:
Naturligtvis inte, och det kommer det heller inte att göra framöver. I alla fall inget som har någon betydelse för situationen i Sverige med de romer som tar sig hit för att tigga;
Varför provocerar EU-migranter?

Avtal endast spel för galleriet

Men nu vill alltså Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister sluta ett liknande avtal med Bulgarien.

Red’s kom:
Ännu ett avtal som inte leder till något annat än publicitet och som får lättlurade svenskar att tro att något görs av betydelse av S+MP-regeringen. Som jag sagt många gånger förr, S+MP-regeringen är duktiga på att lägga ut rökridåer, men hur länge låter sig folket luras och bedras av dessa rökridåer?

Bulgariska romer ohållbart

– Det är en ohållbar situation tycker vi att bulgariska medborgare befinner sig i Sverige eller i andra medlemsländer för att tigga ihop sitt uppehälle, säger hon.

Red’s kom:
Bulgariska romer tigger i ett fåtal EU-länder, främst Sverige och England (tidigare även Frankrike).

Åsa Regner träffar den bulgariska socialministern Ivailo Kalfin

På onsdagseftermiddagen träffar alltså barn, äldre och jämställdhetsministern Åsa Regner den bulgariska socialministern Ivailo Kalfin för att de människorna ska kunna se en möjlighet att stanna kvar hemma.

Red’s kom:
De människorna”? Kan vi inte bara kalla dem för vad de är, zigenare eller romer?

Sedan får SR lära sig att Bulgariens socialminister heter heter Ivailo Kalfin och inte, som SR skriver ibland, ”Ivailo Kalfi”.

Vad avtalet handlar om

– Avtalet fokuserar på barns rättigheter, kvinnors rättigheter och jämställdhet samt utbyte om hur man bygger upp en välfärdsmodell helt enkelt, säger Åsa Regnér.

Red’s kom:
Ja, S+MP-regeringen har säkert mycket att lära av Rumänien och Bulgarien i hur man bygger upp en välfärdsmodell, i detta ”utbyte”.

Som sagt, inget om romer i detta meningslösa avtal.

Meningslöst att en liten grupp svenska medborgare försöker göra EU’s uppgifter

Åsa Regnér har gott hopp om att komma överens om ett avtal. Men det blir inga nya pengar till samarbetet. De ska istället komma från EU-fonder.

Red’s kom:
Varför ännu ett avtal som inte handlar om specifikt EU-migranter (dvs romer)? Och som inte handlar om problemen i Sverige utan enbart om möjligen en förändringsprocess i dessa länder under 10-20 år, eller mer.
• Problemen med EU-migranter i Sverige ska lösas här och nu, inte på 20-års-sikt.
• Problemen i Rumänien/Bulgarien ska lösas där, och det kommer aldrig att ske via Sverige, utan måste givetvis ske via EU, där påtryckning kan utövas.

Frågan är vad följande har med saken att göra, men SR tillägger;
26-åriga Stefano har fått lite att äta på centret och är glad. Han är rom från Bulgarien som försöker försörja sig i Sverige genom svartjobb och att tigga.

Bland de väldigt många som tog upp denna för alla helt ointressanta ”nyhet” ingick;
Aftonbladet, Expressen, Metro, Folkbladet, BLT (Blekinge Läns Tidning), Corren, SN (Södermanlands Nyheter), UNT (Upsala Nya Tidning), NT, (Norrköpings Tidningar), Sydöstran, Kristianstadsbladet, Eskilstuna-Kuriren, Norrbottens-Kuriren, Västerbottens-Kuriren, Kuriren, NLT (Nya Lidköpings-Tidningen) och VT (Västerviks Tidningen).Klicka här för att gå till artikeln i SR, 2015-09-09

Se även bl a;
”Kompetensutbyte” mellan Rumänien och Sverige? Var är EU? Media mörkar!

Veronica Palm åker till Rumänien för att tala med talmannen om tiggare i Sverige

Samarbete mellan Rumänien och Sverige mot tiggeri

Samarbetsavtal mellan Rumänien och Sverige – Här är det!


Anna König Jerlmyr kräver att regeringen ska sluta ducka i frågan om tiggeriet


Översyn av ordningslagen för penninginsamling och avhysning, Beatrice Ask & Tomas Tobé (M)


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *