Alina Koltsova (MP): Avhysning av EU-migranter från olaglig bosättning är antiziganism

Alina Koltsova är sekreterare för Miljöpartiet i Arvika. Hon är en socialliberalt sinnad grön liberalfeminist som ”starkt ifrågasätter höger och vänsterskalan”. Här nedan framför hon sina vänsterextrema åsikter under rubriken ”Antiziganistiska tentaklerna har klamrat sig fast vid vår regering”:

På vilket sätt är vilken antiziganism i Sverige angeläget?

Det är vida känt att Sverigedemokraterna, som nu kalasar på sin dag i Almedalen, vill införa tiggeriförbud och anser att antiziganismen inte alls är angeläget i just Sverige.

Red’s kom:
Det är inte bara SD som vill införa förbud att tigga. Vid senaste mätningen var det bara 36% av Sveriges befolkning som inte såg något behov av ett tiggeriförbud. Dessa lär minska i antal allteftersom tiden går och dessa 36% blir mer insatta i problemen när media inte längre lyckas föra dem bakom ljuset.

Om antiziganism finns är det naturligtvis angeläget att komma tillrätta med den, men till dags dato finns det ingen som lyckats påvisa någon antiziganism i dagens Sverige.

Alina Koltsovas text här nedan visar mycket tydligt att hon gjort sig en väldigt personlig tolkning av vad ordet antiziganism innebär.

Moderater får inte tycka som majoriteten?

Men under det senaste året har även vissa moderater tagit efter frågan om tiggeriförbud, eller om avhysning av EU-migranter.

Red’s kom:
Är det omöjligt att ”vissa moderater” kan ha en egen åsikt? Om man har samma åsikt som SD i någon fråga så har man alltid ”tagit efter” SD?

Antiziganistiska tentakler i regering, men inte i MP?

Nu har de antiziganistiska tentaklerna även klamrat sig fast vid vår regering, med främst Socialdemokraterna. I dessa tider är det lätt att som rödgrön väljare måla fan på väggen.

Red’s kom:
Bara för att en oerhört seg S+MP-regering nu också förstått vad en klar majoritet fattat för länge sedan så måste man slänga epitet mot dem?

Med främst Socialdemokraterna”? Har Alina Koltsova hört en enda riksdagsledamot i Miljöpartiet säga något annat än den som framförts av S+MP-regeringen?

På vilket sätt är det antiziganistiskt att komma tillrätta med de lagbrott som EU-migranter begår?

Gäller inte mänskliga rättigheter för svenskar?

Vårt land är vida känt för att stå för mänskliga rättigheter, mångfald och antirasism. Ja, det som allmänt är bra, helt enkelt.

Red’s kom:
Är det en mänsklig rättighet för en specifik folkgrupp att begå lagbrott?

MP, Fi och V är inte ”vi svenskar

Vi svenskar har slagit oss för bröstet för att inte vandra samma väg som exempelvis Danmark, Norge och Finland.

Red’s kom:
Och ungefär samtliga andra länder i Europa.

Det är inte ”vi” som slagit oss för bröstet för att vi tillåtit en försämring av välfärden i Sverige. Det är okunniga vänsterextremister som slagit sig för bröstet för att de med hot, påhopp och faktabefriade argument lyckats skrämmas och manipulera utan att någonsin kunna basera sina åsikter på annat än känsloargument – dessutom till skada för dem de påstår sig värna om.

Men med regeringens utspel om att lättare kunna avhysa EU-migranter från sina tillfälliga övernattningsområden är det värt att tvivla på vår självbild.

Red’s kom:
Jag tvivlar på miljöpartisters bild av verkligheten, som de verkar ha väldigt, väldigt svårt att ta in. För vänsterextremister finns t ex inte den grundlagsskyddade äganderätten.

Sverigedemokratisk antiziganistisk kollektivisering”?

Det är dags för kritiska röster i det egna ledet att sluta hålla käft och börja skruva upp volymen så att svensk politik slutar genomsyras av sverigedemokratisk antiziganistisk kollektivisering.

Red’s kom.
När har någonsin vänsterextremister ”hållit käft” och hållit en låg volym?

Typisk vänsterextremistisk inställning och sätt att resonera. Totalt utan logik, bara för att kritisera dem som har åsikter baserade på fakta istället för att relatera till känsloargument. Dessutom känsloargument som får kraftigt negativ effekt för dem som de påstår sig värna om.

Speciellt när tandfattiga så kallade ”lösningar” som att avlägsna människor från ett visst ställe om och om igen upprepas, och denna gång kommer upp från regeringens sida.

Red’s kom:
Det framgår inte om denna miljöpartist vill att lagbrott inte ska beivras eller om Alina Koltsova anser att det ska beivras på annat sätt. Eftersom inget alternativ ges måste hennes åsikt vara att lagbrott ska vara tillåtet i Sverige för alla som inte är svenska medborgare.

När har någonsin en miljöpartist presenterat ett konstruktivt lösningsförslag – tandlöst eller ej – på de problem EU-migranterna orsakar Sverige?

Rumäniens ansvar ska inte beaktas, enligt MP

Det är lätt att fastna vid argumentet att det främst är Rumäniens ansvar att ta hand om sina medborgare och garantera att romerna inte utestängs från utbildning och arbete.

Red’s kom:
Men det är exakt så det är. Varför ska man nödvändigtvis förneka verkligheten så fort den inte går vänsterextremister till mötes fullt ut?

Är verkligen allt specifikt Sveriges ansvar?

Dessutom är det alla länders ansvar sedan vi är med i den europeiska unionen.

Red’s kom:
Vad är det som miljöpartisten Alina Koltsova tycker är alla länders ansvar, som i praktiken betyder ”bara Sveriges ansvar”?

Med medlemskapet i EU följer inte för ett enskilt land ett totalt ansvar för andra EU-länders medborgare.
Alina Koltsova måste nog försöka lära sig i alla fall det mest grundläggande i hur EU och länder fungerar.

EU-migranter har hem och hemland

Visst är frågan extremt komplex, då ingen någonsin kunnat trolla bort fattigdomen eller hitta en quick fix-lösning. Men komplexiteten blir inte ett dugg mindre för att vi slänger ut människor utan att veta var deras liv tar vägen eller förbjuder själva tiggeriet.

Red’s kom:
Det är här det verkar finnas en total låsning i vänsterextremisters hjärnor från att förstå hur det fungerar.
Om komplexiteten blir mindre eller större saknar relevans, det handlar istället om ifall problem löses.
– Ett av de största problemen löses genom att förenkla processen för att hindra EU-migranter att ockupera svensk mark precis som de behagar.
– Resten av de oerhört många problem som EU-migranter orsakar Sverige löses inte helt med ett tiggeriförbud, men det står helt klart att det finns inget som på ett mer effektivt sätt minimerar dessa problem än ett tiggeriförbud.

Utspelet om att åter sparka bort EU-migrerande romer utan att finna ordentlig slutdestination för dem har lyckats förstöra löftet om att göra vad som krävs så att ingen ska behöva tigga.

Red’s kom:
EU-migranterna har en mycket ”ordentlig slutdestination”. Den är i deras hemland. I Rumäniens fall dessutom ett land som har fått historiens största bistånd för att lösa sina problem;
Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får

För det är i grunden människor vi talar om.

Red’s kom:
Floskler. Är inte svenska medborgare människor?

Sverige kan inte göra som andra länder?

Om vi går den vägen, likt Norge var väldigt nära att göra vintern 2015 (förslaget blev avslaget i Stortinget), så kan vi räkna med ännu fler fallande dominobrickor.

Red’s kom:
Norge har infört tiggeriförbud för kommuner, men ett nationellt tiggeriförbud avslogs pga att man gick ett litet steg för långt i förbudet. Det är emellertid troligt att Norge och även Finland inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att göra som nästan alla andra EU-länder – inkl. Danmark – och införa ett nationellt tiggeriförbud i någon form.

De dominobrickor som förhoppningsvis då kommer att falla är de som orsakar landet mest skada, dvs vänsterextremisterna.

Är romer viljelösa människor helt oförmögna att påverka sin situation?

Människor vars liv raserats av orättvisa strukturer som de inte kunnat rå för.

Red’s kom:
Det är lite väl magstarkt att hävda att man inte kunnat rå för sin situation. Det är som att säga att ingen har en egen vilja, ingen har någon makt att påverka sin egen situation, alla är beroende av en försörjare. Romer har haft det tufft, men de – precis som alla andra – har alltid möjlighet att påverka sin situation. Ett sätt att försvåra för sig själv är t ex att sätta väldigt många barn till världen trots att man saknar resurser för att försörja dem. Det är ingen som tvingat någon till detta. Har man ett utsatt läge så ska man kanske inte förvärra för sig själv och andra genom alla dessa barn.

Tiggare vill hellre försörjas än att tigga

Det är dags för statsministern och regeringen att vara fullt medveten om att människorna utanför ICA och COOP med pappmuggar i händerna är människor som inte alls vill ha det såhär.

Red’s kom:
Det förstår vi alla. Det är givetvis att föredra att få allting serverat på ett silverfat, med gratis bostäder, gratis mat och full försörjning utan några som helst krav på motprestation.

Vad vet Alina Koltsova om hur många tiggare som vill arbeta/studera?

De vill mer än gärna studera och/eller arbeta, precis som du och jag.

Red’s kom:
Alina Koltsova vet absolut ingenting om hur många av tiggarna som vill studera och arbeta (och i så fall med vad?).

Det finns också väldigt många svenska medborgare som vill arbeta/studera, utan att den möjligheten ges dem. Varför ska svenska medborgare alltid komma i andra hand för vänsterextremister?

Är det inte dagens situation som är relevant?

Romska minoriteten i Europa bär på en historia kantad av förtryck och diskriminering. Sedan Medeltiden har de avhysas från olika platser, i Sverige har det t.o.m. varit lag om nackskott för dem, och tillsammans med Europas judar förintades de under Andra Världskriget. Det antiziganistiska hat som återberättas i Victor Hugos klassiker Ringaren i Notre Dâme är en ren mjukisvariant i jämförelse med verkligheten.

Red’s kom:
Jag vet inte vad Alina Koltsova menar med ”lag om nackskott”, men att vänsterextremister hela tiden vill dra upp historiska händelser från medeltiden, etc – dessutom utan att sätta det i sitt helhetsperspektiv – är bara för att försöka förstärka sina orealistiska känsloargument istället för att relatera till fakta och verkligheten hur den ser ut idag.

Och än idag bemöts romer med spott och spe från makthavare. Denna gång är det i form av utestängande fattigdom från överheten och ett ignorerande eller äcklat bemötande från allmänheten.

Red’s kom:
Allmänt, personligt, ogrundat och vagt tyckande, som alltid från vänsterextremister.

Antiziganismens tentakler igen

I måndags var det Socialdemokraternas dag i Almedalen. Ett stort tal hölls av statsminister Stefan Löfven, där han med varmt hjärta talade om utvecklingsmoral och att göra det som krävs för att ingen ska behöva sitta och tigga utanför våra mataffärer. Löfven sade också med egna ord: ”När vi ser fattigdomen på nära håll så gömmer vi inte undan den, vi gömmer undan deras grogrund”.

Red’s kom:
Löfvens luddiga ord kan man tolka lite som man vill, men hur man än tolkar dem så tillför de inget i debatten.

Dessa ord låter betryggande, men oron för antiziganismens tentakler försvinner inte.

Red’s kom:
Spöken, finns dom?

Låt inte ytterligare fler strukturer avhumanisera dem. Kära Stefan Löfven, eftersom jag annars litat på dig länge i dessa frågor uppmanar jag dig vänligen att inte svika det förtroendet. Göm inte undan EU-migranterna. Se till att ditt tal på Almedalen, som annars var utmärkt, inte blir käbbel. Svik inte Europas fattiga.

Red’s kom:
Avhumanisera inte svenska medborgare.Klicka här för att gå till artikeln i Frihetssmedjan, 2015-07-01
Se även bl a;
Den galna professorn #2: Rasism att inte låta EU-migranter ockupera svensk mark

Sissela Nordling Blanco (Fi) jämför avhysning via vakter med förintelsen av judar


Vad innebär antiziganism i Sverige? Vad innebär romsk inkludering?


EU-migranter gör inget fel. Allt är antiziganismens fel, enligt Fi

Soraya Post (Fi) arbetar inte för Sverige i EU och konkreta förslag saknas – antiziganism

Fi kräver obegränsat stöd till EU-migranter


Åsa Romson kallar romer för zigenare, vad är fel med ordet zigenare?


Susanne Sjöstedt: Morgan Johansson spårade ur om romerna


Runt 35 000 hemlösa i Sverige, varför prioritera EU-migranter?


Varför provocerar EU-migranter?


Sverige och Finland enda länder utan förbud mot tiggeri


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

En kommentar till “Alina Koltsova (MP): Avhysning av EU-migranter från olaglig bosättning är antiziganism”

 1. Antiziganistiska ?
  Trodde de hette romer, men jag kan ha fel.
  Ungefär så som med raser och rasism…

  Red’s kom:
  Ja, vänsterextremisterna vill utan saklig motivering byta ut ordet zigenare mot romer, samtidigt som de använder sig av ordet ”antiziganister”. Man undrar hur de tänker.
  Men det senaste är ordet ”romofobi”. Man gillar inte Rom i Italien? Eller är det en fruktan för den alkoholhaltiga drycken rom? 🙂

  Man kan också undrar över ordet ”antirasist”. Alltså personer som är emot rasister, dvs de är rasistiska mot en grupp av folk?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *