Aktivister blundar för EU-migranters misär

Vi i det här landet är så rädda för att inte göra rätt, att inte vara goda och medmänskliga. Ibland blir det fel.

Vänsterextremisternas ”solidaritet” fördjupar misär

Det som kallas solidaritet med de rumänska tiggarna i Sverige, kan leda till djupare misär.

Hur det kan gå till skildras på ett djupgående sätt av Johanna Karlsson i ”Lägret i Sorgenfri – ödetomten som blev Sveriges största slum”. Det finns inga skygglappar i det reportaget, ingen försköning eller önsketänkande.

Se: Ammunition, prostitution, stöldgods, stulen husvagn, etc i EU-migranternas kåkstad i Malmö

Vänsterextremister försvarar slummen

De välmenande aktivister som försvarar slummen med näbbar och klor verkar inte ha en aning om komplexiteten.

Red’s kom:
Även om vänsterextremisterna haft en aning om komplexiteten så skulle det inte spelat någon roll. EU-migranterna är bara ett verktyg för vänsterextremister som rent allmänt vill protestera mot samhället. De ömmar inte för EU-migranterna.

Av alla fattiga i EU, varför är det bara romer som kommer till Sverige för att tigga?

När tiggare från främst Rumänien började komma till Sverige var det många som aldrig tidigare konfronterats med så fattiga människor. Ryggmärgsreflexen var att lägga pengar i koppen, att ta hand om och undsätta.

Man vill gärna se tiggaren som hjälplös, och sig själv som den stora hjälparen. Man glömmer att det krävs ett stort mått av handlingskraft att ta sig till Sverige, organisera verksamheten och lyckas få in pengar. Tiggeri på den nivån kräver kunskaper, inte minst i psykologi gentemot de förväntade givarna. Tiggarna är en stark grupp som förändrat Sverige.

Pengar i koppen gör ingen nytta i motsats till om de givits till hjälporganisationer

Man vill gärna tro att pengarna i koppen gör nytta. Men när har man någonsin hört talas om att tiggeri bygger en framtid? Den hjälpsamme borde förstå att samma pengar till professionella hjälporganisationer i Rumänien, som bl a ser till att barn går i skolan och lär sig läsa, gör så mycket större nytta.

Red’s kom:
Det är t o m mer komplicerat än så. Pengar i koppen är meningslöst (även i de fall pengar går till tiggaren istället för någon som utnyttjar tiggaren). men det viktigast är att pengar i koppen förlänger och fördjupar utsattheten för tiggarna.

Pengar i koppen bidrar till förtryck av fattiga

När jag växte upp fanns minnet kvar av det gamla fattig-Sverige. Jag fick lära mig från barnsben att tiggeri, och dess tvilling välgörenhet, är något destruktivt som håller förtryck av fattiga vid liv. Arbetarrörelsen byggde på politisk kamp, arbete, studier, utveckling. Den som var fattig skulle lyfta sig själv ur misären.

Missriktad välgörenhet för EU-migranter har blivit ett vänsterprojekt

Från det perspektivet har det varit märkligt att se hur välgörenhet riktad till tiggarna har blivit ett vänsterprojekt i Sverige. Aktivister har försvarat det fruktansvärda lägret i Malmö, och blundat för den mänskliga misären.

Vänsterextremister bryr sig inte om romer som prostituerar sig eller andra i verkligt behov av stöd

Det Johanna Karlsson berättar i sitt reportage ger en djup insikt i hur den goda människan har svårt att nå fram till den verkligt hjälpbehövande. Tjejen som vacklar fram i ovana klackar och tvingas sälja sig själv i skuggan av en kyrkogård ses av reportern – men inte av dem som ropar om ”stöd till den romska kampen”.

Särskilt många svenska romer i Malmö

Malmö har en mycket stor bofast romsk befolkning. Den förra regeringen antog ett ambitiöst program för romsk inkludering, som säger att en rom som föds i Sverige i dag ska ha samma möjligheter som en svensk år 2032.

Se bl a: Regeringen lägger 52 miljoner kr på ”romers inkludering”. Vad betyder detta, Alice Bah Kuhnke?

Vänsterextremister bara intresserade av att synas i en kamp för EU-migranters olagliga bosättningar

Om det verkligen finns ett engagemang för romers rättigheter, finns det mycket att ta itu med. Att kämpa så hårt för olagliga, destruktiva bosättningar för EU-migranter som har rätt att vistas tre månader i Sverige känns i sammanhanget inte seriöst.

EU-migranter kan inte tillåtas stå över lagen

Även en romsk tiggare har rätt att ses som en jämlike. Dina jämlikar behandlar du med respekt. Det skulle aldrig falla dig in att kasta till dem några mynt. Som jämlikar ska de omfattas av samma regler och lagar som alla andra.Klicka här för att gå till artikeln i Expressen, 2015-12-03
Se även bl a;
Ge inte pengar till tiggare, säger hjälporganisationen Liv och ljus!

Ge inte tiggarna pengar – vädjar en rom som är ansvarig för romska frågor

EU-migranter – Ge pengar till tiggare eller inte?

Vad blir konsekvensen av att ge pengar till tiggande EU-migranter?

Lisen Kebbe/Gotland Solidaritet: Regeringens linje att inte ge tiggare pengar är vidrig


Aaron Israelson svarar på frågor om EU-migranter


Justitieministern chockad över hur mycket bistånd Rumänien får

Är Sverige lösningen för alla romer? – Vad är antiziganism?


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *