Aktivist försökte störa Jimmie Åkessons tal – Aktivister, ett hot mot demokratin

Aftonbladet inleder sin berättelse om aktivisten med att attackera Jimmie Åkesson och skriver sin version av talet;

Jimmie Åkesson (SD) attackerade både regeringen och Alliansen i sitt Almedalstal.

SD-ledaren gick vidare med att prata om IS – vilka han kallar ”satans mördare”. Han sa att SD kommer verka för att dra in medborgarskapet för de svenskar som reser för att strida med IS.
– Stanna där ni är. Sverige är inte längre ert hem.

Jimmie Åkesson konstaterade att både Sannfinländarna i Finland och Dansk Folkeparti i Danmark har vind i seglen – och att SD:s stöd ökar.

Han gav en känga till Annie Lööf (C) och hävdade att hon och Alliansen misslyckades med sin politik när de satt i regering.
– Svenska folket har fått nog av vanstyre, samhällshaveri och socialliberalt experimenterande, sa Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson fortsatte talet med att anklaga Moderaterna och Socialdemokraten för hyckleri i tiggarfrågan och menar att partierna anammat SD:s politik.

Jimmie Åkesson presenterade SD:s nya barn- och föräldrapolitik och konstaterade att partiet ska bli vassare i sociala frågor. Han tog även upp SD-förslagen om nationella riktlinjer för neontalvård och större satsningar i förskolan. Han avslutade med att kritisera decemberöverenskommelsen.

Jimmie Åkesson inledde sitt tal med att angripa statsminister Stefan Löfven och hans Almedalstal.

Aktivister hotar Sveriges demokrati

Mitt under talet försökte Femenaktivisten Jenny Wenhammar ta sig upp på scenen. Wenhammar var en av flera Femenaktivister som låg bakom bröstkuppen mot Fredrik Reinfeldts tal förra året.
– Jag ville störa Jimmie, säger hon till Aftonbladet.

Hon stoppades däremot av säkerhetsvakter en bit från scenen men släpptes kort efteråt.

– Det var inget planerat. Jag ville demonstrera barnasinnet eftersom han värnar om barnen. Då tycker jag man kan värna barnasinnet hos vuxna och inte vara så uptight.

Red’s kom:
Var Jimmie Åkesson ”uptight” för att polisen stoppade hennes störning av talet?

Varför förstår inte aktivister att dylika upptåg;
– visar på aktivisternas okunskap
– får motsatt effekt till vad de tror.

Aktivister tillför inget till debatten och leder inte utvecklingen framåt när de beter som miljöpartisten Jenny Wenhammar. Hon säger ”Brösten är våra vapen”, och dessa vapen får hon gärna använda så länge de inte stör demokratin. Det finns bättre sätt att att använda sin bröst.Klicka här för en större bild

Aktivister saknar förmåga att diskutera i sakfrågor och därför ägnar de sig åt andra metoder för att försöka få uppmärksamhet och sabotera för demokratin. Det är tråkigt att det inte finns ett öppet debattklimat i Sverige så att allting inte behöver dras i långbänk, till stor del pga aktivisters odemokratiska metoder, hot och påhopp.Klicka här för att gå tilla rtikeln i Aftonbladet, 2015-07-01
Se även bl a;
Anders Lindberg (Aftonbladet) gillar inte Jimmie Åkesson

Viktiga punkter i Jimmie Åkessons Almedalstal


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *