Aggressiva EU-migranter skrämmer kunder i Vä

Aggressiva tiggare skrämmer kunder. Det menar butiksägare i Vä Köpcentrum (utanför Kristianstad). De går nu samman för att få rätsida på situationen.

Kunder rädda och obekväma med tiggare

– Vi ser det som ett stort problem när kunder berättar att de känner sig rädda och obekväma med situationen, säger Peter Almgren, butikschef på Coop i Vä.

Anställda på Coop, Café Sandhem, Filles restaurang och butiken Kaxiga barn, vittnar om kvinnornas beteende.

Trakasserar kunder, tigger i butik, tigger pantkvitton, rycker i bildörrar

– De rycker i bildörrarna på parkeringen så att folk tvingas låsa om sig. De tigger saker i butikerna och går på kunder för att få pengar.

Vid flera tillfällen har kvinnorna, enligt butiksägarna, stått och vaktat vid pantautomaterna för att försöka tigga till sig pantkvittot.

Skrämmer bort kunder – Skriker om de avvisas

Bekymren började för ett par veckor sedan då två yngre kvinnor tog plats utanför butiken.
– De här två tjejerna skrämmer bort våra kunder, men avvisar vi dem börjar de skrika och gorma i butiken, vilket gör det obehagligt både för personal och kunder, säger Peter Almgren.

Ockuperar toaletter, tigger kaffe och mat, tigger aktivt av kunder som tankar

Även andra butiker i Väs Köpcentrum pekar på liknande händelser.
Butikschefen på Trobäcks berättar att kvinnorna ofta lånar toaletten och då samtidigt försöker tigga till sig kaffe och mat.

Sajran Amin på Filles Restaurang får också besök av kvinnorna.
– De låser in sig på toaletten och blir aggressiva om de inte får mat. Det påverkar våra ätande gäster när det är upptaget på toaletten och stökigt i lokalen.

– Det är självklart okej att de lånar toaletten men att de blir hotfulla om de inte får mat eller går fram och ber om pengar när folk kommer för att tanka, är inte okej, säger Maria Trobäck.

Stör matgäster – Blir arga om butiken inte vill växla pengar

– De kommer in med stora buntar av tjugolappar och vill växla till hundralappar. Vill vi inte det blir de arga. Under lunchen är de inne och äter från borden. Vi har inget emot att det sitter någon utanför, men att de stör ätande kunder känns inte bra, säger Annika F Walter på Café Sandhem.

Tiggeri en sak, störande av ordning en annan sak

Någon lösning på problemet har man ännu inte kommit fram till, och butiksägarna är oroliga att kunder ska skrämmas bort om inget förändras.
– Vi har som sagt inget emot att det sitter någon utanför butiken men oavsett så måste man bete sig korrekt, det gäller alla, säger Peter Almgren.

Polisanmälan har lämnats in

Polisanmälan är gjord, men Peter Almgrens uppfattning är att detta inte är något prioriterat ärende. Svenska folket är i det närmaste maktlösa mot EU-migranternas härjningar i landet.

Red’s kom:
Polisen avskriver snabbt nästan alla ärenden, och när det gäller romer är ärendet per automatik avskrivet redan innan anmälan gjorts.

Se: Varför provocerar EU-migranter?


Lokaltidningen skriver vidare:

Sköter de flesta EU-migranter sig?

Bo Olsson, engagerad i Nätverket för utsatta migranter i Kristianstad, känner inte igen det aggressiva beteende som butiksinnehavarna i Vä berättar om.
– Det är inget som hör till vanligheterna. Det är första gången jag hör något sådant. Vi upplever att de flesta tiggare sköter sig.

Red’s kom:
Det är inte så att vänsterextremister är någon form av instans dit klagomål på EU-migranter läggs. Så vad de känner till saknar helt relevans.
Även om det varit sant att de flesta tiggare ”sköter sig”, vilket är föga sannolikt, så hjälper det inte särskilt mycket om 49% inte ”sköter sig”.

Konflikter om tiggarplatser

En del konflikter mellan tiggarna uppstår dock då och då.
– Det är klart lite konkurrens om platserna, om var man vill stå och sådär och då har det hänt att det uppstått konflikter, men det är mer inom gruppen, säger Bo Olsson.

Red’s kom:
Självklart sker bråken inom gruppen EU-migranter.

Nätverk hjälper EU-migranter få hemresa på skattebetalarnas bekostnad

Nätverket för utsatta migranter i Kristianstad arbetar med att hjälpa EU-migranterna på flera olika sätt. Med hjälp av kontakter har de bl a hjälpt till att ordna hemfärd för dem som önskat det.

Red’s kom:
Dvs dessa vänsteraktivister hjälper EU-migranterna att förbruka skattebetalarnas pengar.

Vissa av EU-migranterna vill stanna för att bli försörjda i Sverige

– En del vill åka hem till Rumänien och andra grupper vill bosätta sig här. Klicka här för att gå till artikeln i Lokaltidningen, 2015-10-12
Se även;
Svensk handel vill ha stopp för tiggeri i och vid butiker


Aggressiva EU-tiggare ofredar butikskunder i Ankarsrum

Tiggare angriper hotfullt kunder till ICA i Linköping

Ofredande tiggare hade 12.000 kr i fickan – Polisen kritiserad för information om detta

Vänsterextremister hyllar inlägg om streck vid EU-tiggare som hjälteinsats

EU-migrant greps av polis efter attack mot försäljare av de hemlösas tidning… igen


EU migranter – Bilder du inte får se i media

För övriga sidor om EU-migranter se innehållsregistret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *