54% av flyktingarna har en inkomst under 13.000 kr efter 10 år

Dagens Nyheters granskning visar att läget är värre än vad som tidigare redovisats av Ylva Johansson (S, tidigare V), arbetsmarknadsminister.

Av de cirka 4 000 flyktingar som fick permanent uppehållstillstånd i Sverige 2004 har inte ens hälften, 46 procent, tio år senare en inkomst över 13 000 kronor i månaden.

Medianinkomsten är 11 100 kronor per månad för de flyktingar som arbetar efter 10 år.

4 500 kr/mån för anhöriginvandrare efter 10 år

För anhöriginvandrare till flyktingar är medianinkomsten efter tio år i Sverige 4 500 kronor i månaden.

Bäst har det gått för arbetskraftsinvandrare, men det var bara 153 personer. Medianinkomsten i dag motsvarar 45 500 kronor i månaden.

Ylva Johansson ljuger medborgarna rakt upp i ansiktet!
50% har arbete efter 7 år, många får aldrig något arbete alls

För några veckor sedan lovade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson att det inte skulle ta mer än två år för nyanlända att komma i arbete. Mediantiden för kommunplacerade flyktingar att få jobb påstods vara sju år, men den egentliga innebörden var att efter sju år hade hälften av flyktingarna någon form av arbete – medan många aldrig får något jobb överhuvudtaget.

Att Ylva Johansson lovar integration på två år visar att hon inte tar frågan på allvar.

400 000 svenskar saknar arbete

Hur ska man ge människor jobb när det inte finns några jobb att ge? När cirka 400 000 svenskar saknar arbete, är det givetvis en utopi att ovanpå detta sätta en halv miljon nyanlända i arbete och få in människor utan kunskap i språket samt med låg eller ingen utbildning alls på en svensk arbetsmarknad där de redan få ”enkla” jobben försvinner i rask takt och det krävs allt högre utbildning för de jobb som finns kvar.

Ylva Johansson gör det lätt för sig och uttalar ett mål – dessutom orimligt -, men hon beskriver inte konkret hur det ska gå till. Vilka underverk kalkylerar Ylva Johansson med? Man kan inte bara tror att allt löser sig av sig själv. Det måste finnas en fungerande handlingsplan.

Och om det ska konstrueras arbeten är det inom vårdsektorn och exportsektorn. Sverige behöver inte fler kebabrestauranger eller små livsmedelsbutiker som alltid går i konkurs när bidragspengarna tagit slut.

Minst 31%/41% av flyktingar/anhöriginvandrare i hushåll som fått bistånd

Minst 31 procent av flyktingarna i arbetsför ålder bodde år 2013 i ett hushåll som någon gång fick bistånd. Särskilt hög var andelen bland anhöriginvandrare till flyktingar – minst 41 procent.
Pga brister i statistiken är andelen biståndstagare högre i verkligheten.

Motsvarande andel för hela befolkningen är 4 procent.

Om man arbetar 1 timme/vecka under en månad räknas det som förvärvsarbete

I december 2014 publicerade SCB en rapport om invandrares etablering på arbetsmarknaden. Studien fokuserade på personer som kom under åren 1997 till 1999. Resultatet visade att drygt 60% av flyktingarna var i arbete efter tio år. Men för att räknas som förvärvsarbetande räcker det med att personerna arbetar i genomsnitt en timme i veckan under november månad. Dvs totalt 4 timmars arbete i någon form under året räknas som att man förvärvärvsbetat hela året.

Det är enkelt att fuska med statistik, och det utnyttjas tyvärr alltför ofta av skrupellösa politiker för att föra medborgarna bakom ljuset.Klicka här för att gå till artikeln i DN, 2015-03-04

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *